Metropolis Mall Larnaca Rally 2023: Πρώτοι και Αλάνθαστοι οι Γαλαταριώτης-Ιωάννου!

Το τέλος του Metropolis Mall Larnaca Rally 2023, βρήκε νικητές τους Petrolina Racing Team Σίμο Γαλαταριώτη/Αντώνη Ιωάννου.  Στον τρίτο γύρo του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου είδαμε μεγάλες μάχες κυρίως για την δεύτερη και τρίτη θέση του βάθρου.

Το πρόγραμμα της σημερινής δεύτερης μέρας του αγώνα περιελάβανε τις επαναλαμβανόμενες ειδικές Pentadent Dental Supplies LTD Κοτσιάτης και Allantika Andreas Hadjicostas Ltd Πυργά.

Δύο πολύ γρήγορες ειδικές διαδρομές που παρόλο που η καταρρακτώδης βροχόπτωση στοδε΄τερο πέρασμα έκανε την ζωή όλων πιο δύσκολη, εντούτοις δεν φάνηκε να επηρεάζει τους περσινούς πρωταθλητές και πρωτοπόρους της βαθμολογίας Γαλαταριώτη/Ιωάννου να συνεχίσουν στο το ίδιο τέμπο με χθες και να κάνουν το απόλυτο.

Παρόλο που είχαν άνετο προβάδισμα από την χθεσινή μέρα, δεν έριξαν ρυθμούς σε κανένα σημείο κερδίζοντας όλες τις ειδικές του αγώνα, ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλοπάτι του βάθρου με το VW Polo GTI R5.

Οι Ηλίας και Δημήτρης Πιερή με Mitsubishi Lancer EVO VI, οι οποίοι ήταν εντυπωσιακοί κατά την διάρκεια ολόκληρου του διημέρου, κατάφεραν να ανατρέψουν την διαφορά των 3,4 δευτερόλεπτα που είχαν στον τέλος της πρώτης μέρας και να κτίσουν διαφορά η οποία τους ανέβασε στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου.

Στο τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου βρίσκουμε το πλήρωμα των Σιόφερου/ Γεωργίου στην πρώτη τους παρουσία με το Mitsubishi Lancer EVO X.  Τι και αν ταλαιπωρήθηκαν από χίλια μύρια προβλήματα την πρώτη μέρα, την σημερινή μέρα έλαμψε το ταλέντο τους, αφού κατάφεραν να σημειώσουν κορυφαίους χρόνους και να ανεβούν από την έβδομη θέση στην τρίτη κατακτώντας την τελευταία θέση στο βάθρο.

Στην τέταρτη θέση γενικής και πρώτους στην κατηγορία RC2 βρίσκουμε το πάντα εντυπωσιακό πλήρωμα των Κυριάκου/Αριστείδου με Subaru Impreza. Το πλήρωμα αν και βρέθηκε στην 2η θέση γενικής με το τέλος της πρώτης μέρας την σημερινή δεύτερη και τελευταία μέρα του αγώνα έχασε δύο θέσεις μένοντας εκτός βάθρου για μόλις τέσσερα δευτερόλεπτα.

Στην 5η θέση γενικής και πρώτοι στην κατηγορία RCS2 οι Κωνσταντίνου/Νικολάου με Mitsubishi Lancer EVO VII.  Στην 6ηθέση γενικής και δεύτεροι στην κατηγορία RCS2 τερμάτισαν οι Προδρόμου/Ιοάννου με Mitsubishi Lancer EVO 7.  Σημείο αναφοράς είναι η μεγάλη επιστροφή μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας του οδηγού Πρόδρομου Προδρόμου ο οποίος έθελξε με την απόδοση του όντας ανταγωνιστικός ολόκληρο το διήμερο.

Στην 7η θέση γενικής και πρώτοι στην κατηγορία 2WD ολοκλήρωσαν οι Παντελή/Αριστοδήμου με Citroen DS3 οι οποίοι ήταν πραγματικά εντυπωσιακοί κατά την διάρκεια ολόκληρου του διημέρου.  Ταλαιπωρήθηκαν με μηχανικά προβλήματα, δέχτηκαν ποινή, δεν τα έβαλαν όμως κάτω πετυχαίνοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Στην 8η θέση γενικής και δεύτεροι στην κατηγορία RC2 οι Αντωνίου/Παύλου με Mitsubishi Lancer EVO Χ.  Στην 9η θέση γενικής και τρίτοι στην κατηγορία RC2 τερμάτισαν οι Χριστοδούλου/Ξενοφώντος με Subaru Impreza.

Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Παναγιώτης και Ανδρέας Ξενοφώντος με Honda Civic Type R οι οποίοι κέρδισαν και την κατηγορία  RC4.

 

 

Στην 11η θέση γενικής και πρώτοι στην κατηγορία RC5 τερμάτισαν οι Σταυρου/Γεωργίου ακολουθούμενους από τους Σκεύο και Μαίρη που τερμάτισαν 12οι και δεύτεροι στην RC5. Αμφότερα, τα  πληρώματα έτρεχαν με Suzuki Swift Sport.

Στην 13η θέση και πρώτοι στην κατηγορία RCS1 ολοκλήρωσαν οι Θωμά/Ξενοφώντος με Hyundai Accent και στην 14 οι Ποταμού/Jackson με Subaru Impreza, δυο πληρώματα που επέστρεψαν σήμερα υπο καθεστώς Rally2..

Την μέρα δεν ολοκλήρωσαν οι Σταύρος/Βασίλης Υπερμάχου, Κωνστιάντος/ Μυλωνάς και Σταύρου/Ελπιδωφόρου.

Επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου το Tulip Rally, το οποίο θα διεξαχθεί το διήμερο 24-25 Ιουνίου.

8c567124-6346-4fd7-8657-e7df423e348e_Larnaka Rally 2023 Official Final Results