Metropolis Mall Λάρνακα Ράλι – Μέρα 1η: Άνετα μπροστά οι Γαλαταριώτης-Ιωάννου

Από το Metropolis Mall άρχισε σήμερα ο τρίτος αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι, το επονομαζόμενο MetropolisMall Λάρνακα Ράλι.

Συνολικά 15 πληρώματα πέρασαν τη ράμπα εκκίνηση και αγωνίστηκαν σε δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές στην επαρχία Λάρνακας, την Metropolis Mall Αβδελλερό και την HONDA GALATARIOTIS Κόσιη, συνολικού μήκους 39.88 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Στο αγωνιστικό μέρος, οι Petrolina Racing Team Γαλαταριώτης/Ιωάννου στο μπάκετ του VW POLO GTI R5 δεν είχαν κανέναν πρόβλημα να κερδίσουν όλες τις ειδικές της πρώτης μέρα και να βρίσκονται άνετα μπροστά από τους υπολοίπους.

Από κει και πέρα όλα είναι ανοικτά. Τα πληρώματα από την δεύτερη μέχρι και την τέταρτη θέση χωρίζονται από 11 δευτερόλεπτα και η αυριανή μέρα αναμένεται απρόβλεπτη, καθώς όλοι έχουν τις δικές τους πιθανότητες για μια θέση στο βάθρο.

Στην δεύτερη θέση βρίσκονται οι Κυριάκου/Αριστείδου με Subaru Impreza. Ήταν πολύ ανταγωνιστικοί μεταξύ των αυτοκινήτων των κατηγοριών RC2 και RCS2 και σε ειδικές που αρέσκονται να αγωνίζονται έχουν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να τερματίσουν στο βάθρο και παράλληλα να κερδίσουν την RC2.

Ο Δημήτρης Πιερή σε αυτό τον αγώνα είναι συνοδηγός του υιού του Ηλία και είναι εκ των πληρωμάτων που ξεχώρισαν σε απόδοση. Όντας τρίτοι γενικής, απέχουν μόλις 3,4 δευτερόλεπτα από την δεύτερη θέση και αύριο αναμένονται μάχες. Το πλήρωμα τρέχει με Mitsubishi Lancer Evo VI προηγείται μέχρι στιγμής και στην κατηγορία RCS2.

Στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι Κωνσταντίνου/Νικολάου με Mitsubishi Lancer Evo VII, οι οποίοι επίσης έχουν βλέψεις για τερματισμό στο βάθρο. Παρά το γεγονός ότι ξεκινούσαν πρώτοι σήμερα καθαρίζοντας το δρόμο, εντούτοις κατάφεραν να κρατηθούν ψηλά και αύριο με καλύτερη θέση εκκίνησης θα επιδιώξουν να κερδίσουν θέσεις στην γενική.

Ο Σταύρος Αντωνίου έχει στο αριστερό κάθισμα του MitsubishiLancer Evo X τον Κώστα Παύλου. Είναι πέμπτοι γενικής μετά από σταθερές επιδόσεις στις τέσσερις πρώτες ειδικές διαδρομές.

Ο Petrolina Racing Team Πρόδρομος Προδρόμου επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από τέσσερα χρόνια και με συνοδηγό τον Γιάννο Ιωάννου στο Mitsubishi Lancer Evo VII είναι στην έκτη θέση γενικής. Ο Προδρόμου εξακολουθεί να είναι ανταγωνιστικός και το υπενθύμισε σε όλους σημειώνοντας τον δεύτερο χρόνο στην δεύτερη ειδική διαδρομή.

Οι Σιόφερος/Γεωργίου είναι στην έβδομη θέση γενικής. Το δίδυμο που τρέχει για πρώτη φορά με το Mitsubishi Lancer Evo Xαντιμετώπισε στο πρώτο πέρασμα από τις ειδικές διαδρομές πρόβλημα με ψηλή θερμοκρασία στην μηχανή, γεγονός που τους κράτησε πίσω και κατά την αυριανή μέρα θα επιδιώξουν να αναρριχηθούν στην γενική κατάταξη.

Στην όγδοη θέση είναι οι Χριστοδούλου/Ξενοφώντος με Subaru Impreza. Το πλήρωμα δεν είχε σταθερή απόδοση κατά την πρώτη μέρα και στόχος είναι να βελτιωθεί σε απόδοση αύριο.

Ο Πέτρος Παντελή άφησε το DS3 R5 στην Ελλάδα και στην Λάρνακα τρέχει με το δικίνητο DS3 και συνοδηγό τον Τούλλη Αριστοδήμου.

Ήταν πολύ γρήγοροι κατά το πρώτο πέρασμα από τις δυο ειδικές σημειώνοντας μάλιστα τον τρίτο χρόνο στην δεύτερη ειδική. Παρά το πρόβλημα που είχαν στο πίσω αριστερό τροχό στην Κόσιη και την καθυστερημένη έξοδο από την ανασυγκρότηση η οποία επέφερε και ποινή 50 δευτερολέπτων, εντούτοις είναι πρώτοι στην δικίνητη κατηγορία με μεγάλο προβάδισμα.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Παναγιώτης και Ανδρέας Ξενοφώντος με Honda Civic. Μπορεί να άρχισαν μέτρια τον αγώνα όμως στη συνέχεια βελτίωσαν τους χρόνους τους και είναι άνετα δεύτεροι στην RC4, κουβαλώντας μάλιστα και ένα λεπτό ποινή για καθυστερημένη είσοδο στην τελευταία ανασυγκρότηση.

Οι Σταύρου/Γεωργίου με το Suzuki Swift είναι 11 γενικής και πρώτοι στην RC5, με τους Σκεύο και Μαίρη Γερολέμου (Suzuki Swift) να είναι 12οι και δεύτεροι στην RC5.

Την πρώτη μέρα δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν οι Σταύρου/Ελπιδοφόρου, Θεοφάνους/Ξενοφώντος και Ποταμού/Jackson.

Ο αγώνας συνεχίζετε και ολοκληρώνετε αύριο με ακόμα δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές, την PENTADENT DENTAL SUPPLIES LTD Κοτσιάτης και την Αλλαντικά Ανδρέας Χατζηκώστας Λτδ Πυργά.

Ο τερματισμός θα γίνει στις πέντε το απόγευμα και πάλι στο Metropolis Mall.