ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΟΤΟΚΡΟΣ ΕΚΟ – SILKOLENE 2022-2023– 7ος Αγώνας: Ώρα ανακήρυξης πρωταθλητών

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross SILKOLENE φτάνει στο τέλος. Μετά από μια σεζόν όπου διοργανώθηκαν έξι αγώνες, ο έβδομος και τελευταίος αγώνας σηματοδοτεί την λήξη της αγωνιστικής περιόδου 2022-2023.

Η τελευταία αγωνιστική συνάντηση είναι την Κυριακή 7 Μαΐου στην πίστα MX PRO στην Ποταμία και ο αγώνας είναι ο σημαντικότερος όλων καθώς θα έχουμε την ανακήρυξη των πρωταθλητών σε όλες τις κατηγορίες.

Διοργανωτής είναι η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Αμμοχώστου, με τον αγώνα να τελεί υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας.

Στο φινάλε του φετινού πρωταθλήματος αναμένονται έντονες συγκινήσεις, ειδικότερα στην κατηγορία ΜΧ1 όπου ο πρωταθλητής Χρύσανθος Γεωργίου θα αγωνιστεί για τελευταία φορά.

 

Όντας πρωτοπόρος στην βαθμολογία, ο Γεωργίου έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αναμένεται να αποχωρήσει από την ενεργώ δράση πρωταθλητής.

Στην κατηγορία ΜΧ2 ο Αριστόδημος Έλληνα έχει το πλεονέκτημα υπέρ του έναντι του πρωταθλητή Άριστου Γεωργίου και θα επιδιώξει να κερδίσει τον πρώτο του τίτλο στην κατηγορία.

Ο Έλληνας προηγείται με διαφορά 11 βαθμών και είναι το φαβορί για τον τίτλο.

Ο Μαρίνος Τσαγγαράς είναι το μεγάλο φαβορί στην κατηγορία MX3 OVER. Ο περσινός πρωταθλητής πάει στον τελευταίο αγώνα με την πλάστιγγα υπέρ του και ο Σάββας Σάββα που είναι ο κυριότερος αντίπαλος του θα διεκδικήσει τις πιθανότητες που θα του επιτρέψουν να ανατρέψει την κατάσταση.

Στην πιο ανταγωνιστική κατηγορία φέτος, την ΜΧΟΡΕΝ, ο Pieter Izak Brink βλέπει τίτλο και ουσιαστικά κρατά την τύχη του στα χέρια του. Από την δεύτερη θέση, ο Χρήστος Ευσταθίου στην MXPRO έχει μια τελευταία ευκαιρία για να ανατρέψει τα δεδομένα και να πάρει αυτός τον τίλιο.

Στην κατηγορία MXOPEN FREE ο Adam Doroszkiewicz πέρασε επικεφαλής στον προηγούμενο αγώνα έχοντας διαφορά δυο βαθμών από Γιάννο Αλεξάνδρου. Οι δυο αναβάτες αναμένετε να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, με φόντο τί άλλο, τον τίτλο.

Το τελευταίο επεισόδιο στην κατηγορία ΜΧ VETERAN μεταξύ του Ανδρέα Μιχαήλ και του Αρτέμη Καρατσιόλη θα παιχτεί στην MXPRO.

Ο Μιχαήλ έχει το πλεονέκτημα και χρειάζεται να κερδίσει τουλάχιστον ένα σκέλος για να σφραγίσει τον τίτλο, ενώ ο Καρατσιόλης θέλει οπωσδήποτε νίκη και στα δυο σκέλη για να στεφθεί αυτός πρωταθλητής.

Βλέπει τίτλο ο Ανδρέας Παπαδόπουλος στην κατηγορία ΜΧ85, καθώς είναι ο πρωτοπόρος και έχει τον πρώτο λόγο έναντι του Θεόφιλου, ο οποίος με τη σειρά του θα διεκδικήσει τις όποιες πιθανότατες του αναλογούν για τον τίτλο.

Στην κατηγορία ΜΧ65, ο Λοΐζος Καμέρης εκτός απροόπτου είναι ο αναβάτης που θα στεφθεί πρωταθλητής.

Ο αγώνας την Κυριακής θα αρχίσει στις 9:30 με δοκιμαστικά, ακολούθως θα διεξαχθούν τα σκέλη όλων των κατηγοριών  και με το τέλος θα γίνουν οι απονομές στους νικητές.