Mercedes Benz EQS Μια executive ηλεκτρική πρόκληση

Το EQS είναι το καινούργιο ηλεκτρικό μέλος της οικογένειας της Mercedes Benz στην executive κατηγορία. Ένα μοντέλο / σταθμός στην ηλεκτρική εξέλιξη του αυτοκινήτου το οποίο είναι βασισμένο σε μια νέα αρχιτεκτονική που του προσφέρει σωρεία καινοτομιών.

Το EQS θα επιτρέψει στους πελάτες της executive κατηγορίας να επωφεληθούν πλήρως από όλα τα πλεονεκτήματα μιας ηλεκτρικής αρχιτεκτονικής σε σχέση με το χώρο και το σχεδιασμό. Με εμβέλεια έως και 770 km, το EQS πληροί τις απαιτήσεις για ένα σαλούν του μέλλοντος στην κατηγορία της S-Class ενώ την ίδια στιγμή σπάει και ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Αυτό του χαμηλότερου συντελεστή οπισθέλκουσας από όλα τα αυτοκίνητα παραγωγής πολύ φθάνει μόλις τα cd0,20, κάτι που συμβάλλει σημαντικά στην αυξημένη εμβέλεια του.

Η νέα γενιά ηλεκτρικών οχημάτων στην executive κατηγορία βασίζεται σε μια ειδικά σχεδιασμένη αρχιτεκτονική, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις σειρές μοντέλων. Το πλαίσιο καθώς και όλα τα άλλα στοιχεία του συστήματος, ειδικά οι μπαταρίες, είναι μεταβλητά χάρη στον αρθρωτό του σχεδιασμό. Η φιλοσοφία του οχήματος βελτιστοποιείται έτσι ώστε να καλύπτει κάθε απαίτηση μελλοντικών ηλεκτρικών μοντέλων.
Το νέο EQS, το οποίο προσφέρεται με κίνηση στους πίσω ή και στους τέσσερεις τροχούς (4MATIC), διαθέτει εμβέλεια 770 χιλιομέτρων και συνολική απόδοση 385 kW (516 ίππους), δηλαδή 26% περισσότερη δύναμη από το EQC. Η πλοήγηση με το Navigation with Electric Intelligence λαμβάνει τα πάντα υπόψη (θερμοκρασία ατμόσφαιρα, απόσταση μέχρι τον προορισμό ή των σημείων φόρτισης, κίνηση, συνολική κατανάλωση και άλλα) πριν αναφέρει την πορεία στον οδηγό. Παράλληλα, ο χαμηλός συντελεστής οπισθέλκουσας συμβάλλει στο να διατηρεί ένα χαμηλό επίπεδο θορύβου στην καμπίνα προσφέροντας ταυτόχρονα και καλύτερη κατανάλωση ενέργειας λόγω λιγότερης αντίστασης.


Το EQS μπορεί να φορτιστεί με έως 200 kW σε σταθμούς γρήγορης φόρτισης με συνεχές ρεύμα. Στο σπίτι ή στους δημόσιους σταθμούς φόρτισης, το EQS μπορεί να φορτιστεί βολικά με έως και 22 kW με AC χρησιμοποιώντας τον ενσωματωμένο φορτιστή. Επιπλέον, υπάρχουν διάφορα έξυπνα προγράμματα φόρτισης που μπορούν να ενεργοποιηθούν αυτόματα ανάλογα με την τοποθεσία και λειτουργίες όπως η φόρτιση εξοικονόμησης μπαταρίας.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ambition 2039», η Mercedes-Benz εργάζεται για να προσφέρει ένα νέο στόλο οχημάτων με ουδέτερο αντίκτυπο άνθρακα στο περιβάλλον. Από το 2030, η εταιρεία θέλει περισσότερα από τα μισά αυτοκίνητα που πουλά να διαθέτουν ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. Αυτό περιλαμβάνει πλήρως ηλεκτρικά οχήματα και υβριδικά plug-in. Σε πολλούς τομείς, η Mercedes σκέφτεται ήδη το αύριο από σήμερα και έχει σχεδιάσει το EQS έχοντας κατά νου τη βιωσιμότητα. Τα οχήματα παράγονται με ιδεολογία ουδέτερης βάσης CO2, ενώ χρησιμοποιούνται υλικά εξοικονόμησης πόρων.