HONDA/GALATARIOTIS – ENI ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ 2021 – 2ος Αγώνας: Με ρεκόρ συμμετοχών το Daytona Rally Sprint

Την Κυριακή 18 Απριλίου θα διεξαχθεί πλησίον της πίστας Daytonaο ο δεύτερος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ταχύτητας με διοργανωτή τον Ο.Φ.Α υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Με ρεκόρ συμμετοχών θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος ταχύτητας, το Daytona Rally Sprint, αφού για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια συνολικά 49!! οδηγοί θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους την Κυριακή στη μήκους 3,67 χωμάτινη και ταχύτατη διαδρομή.

Έμπειροι και ικανοί οδηγοί για τη νίκη συνθέτουν ένα δυνατό πάζλ με τα προγνωστικά για νίκη να είναι απαγορευτικά. Ο νικητής της πρεμιέρας Νίκος Θωμά θα επιδιώξει ένα πλασάρισμα ψηλά στη γενική κατάταξη, κάτι που στοχεύει και ο δεύτερος στη βαθμολογία Δημήτρης Πιερή για να έχει τον πρώτο λόγο για τη συνέχεια.

Μετά τον αποκλεισμό από την πρεμιέρα, οι Γιώργος και Πανίκος Πολυκάρπου, όπως και ο Πέτρος Πέτρου, θα επιδιώξουν μια νέα αρχή ούτως ώστε να διατηρήσουν βάσιμες ελπίδες για τη συνέχεια.

Επιπρόσθετα με την αφρόκρεμα των αγώνων ταχύτητας θα αγωνιστούν και οδηγοί που παραδοσιακά τρέχουν σε αγώνες ράλι. Πέτρος Παντελή, Σταύρος Αντωνίου, Χρήστος Χριστοδούλου και Μιχάλης Ποσείδιας είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που μπορούν να πλασαριστούν ψηλά στη γενική κατάταξη ενώ παράλληλα είναι εκ των υποψηφίων για επικράτηση στην κατηγορία RC2 όπου θα αγωνιστούν.

Όλα το ενδεχόμενα είναι ανοικτά και στην κατηγορία RCS2 όπου και σε αυτή την περίπτωση οι συμμετέχοντες θα επιδιώξουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ηλίας Πιερή, Σταύρος Σταύρου, Ιάκωβος Πενταράς, Κώστας και Μάριος Παύλου, Ευαγόρς και Αχιλλέας Κούλλουρος  και Κυριάκος Ιωαννίδης είναι οδηγοί που αναμένετε να είναι στη διεκδίκηση της νίκης, χωρίς βέβαια να υποτιμούνται και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στην κατηγορία.

Το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρων έχει η δικίνητη κατηγορία όπου αναμφίβολα η μάχη του νικητή της πρεμιέρας Μιχάλη Σοφοκλέους με τον Μάριο Ζάκο είναι αυτή που ξεχωρίζει. Σε αυτούς τους δυο έρχεται να προστεθεί την Κυριακή και ο περσινός πρωταθλητής Θωμάς Θεοφάνους και με αυτά τα δεδομένα η μάχη για επικράτηση παίρνει άλλες διαστάσεις.

Προϊστορία

Την τελευταία πενταετία στον αγώνα της Λευκωσίας μετρούμε τρείς διαφορετικούς νικητές. Τις χρονιές 2016 και 2017 ο Chips Junior είναι ο οδηγός που έφυγε νικητής από τον αγώνα ενώ παράλληλα ήταν και ο πρωταθλητής στο τέλος της εκάστοτε σεζόν.

Το 2018 δεν διεξήχθη αγώνας από τον Ο.Φ.Α λόγω του προβλήματος με την ασφάλιση των αγώνων, ενώ το 2019 το Ο.Φ.Α Autosprint κέρδισε ο Χρήστος Δημοσθένους ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής στο τέλος της περιόδου.

Τέλος, την περσινή χρονιά το Ο.Φ.Α Rally Sprint κέρδισε ο Γιώργος Πολυκάρπου, σηκώνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του το κύπελλο του πρωταθλητή μετά το φινάλε της σεζόν.

Ο αγώνας της Κυριακή θα ξεκινήσει στις 9:45 με την αναγνωριστική διαδρομή, ακολουθούν η δοκιμαστική και οι δυο χρονομετρημένες όπου θα αναδείξουν το νικητή του αγώνα.

Κύριος χορηγός του αγώνα είναι η εταιρία Ψάλτης Auto parts με τις μπαταρίες Exide και την Comline Auto Parts.