MERC-42nd Rally of Lebanon-Πρώτη Μέρα- Πρώτος ο Roger Feghali

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του Ράλι Λιβάνου, 3ου γύρου του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής, με την διεξαγωγή της μήκους 2,52 χιλιομέτρων υπερειδικής διαδρομής.

Το πρόγραμμα της μέρας ξεκίνησε με την πανηγυρική εκκίνηση στις 18:30 στο ATCL Jounieh, ακολούθησαν διάφορες εκδηλώσεις στον χώρο διεξαγωγής της υπερειδικής διαδρομής και drift show πριν κορυφωθεί η μέρα με την διεξαγωγή της υπερειδικής διαδρομής.

Εκεί, το μεγάλο φαβορί του αγώνα Roger Feghali, έγραψε τον ταχύτερο χρόνο όλων με Skoda Fabia R5. Στην δεύτερη θέση 2.1 δευτερόλεπτα πιο πίσω βρίσκουμε τον πολυπρωταθλητή Μέσης Ανατολής και πρωτοπόρο του φετινού πρωταθλήματος Nasser Al-Attiyah με VW Polo GTI-R5. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Nadim Halabi με Mitsubishi Evo 9 ο οποίος έχει και την πρωτοπορία στην κατηγορία RC3. Στην δικήνητη κατηγορία πρώτος είναι ο Massaad Henry με Citroen DS3, ακολουθούμενος από τον Albert Hayek με Renault CLIO.

Η ουσιαστική δράση συνεχίζεται το Σάββατο με την διεξαγωγή έξι ειδικών διαδρομών (τριών επαναλαμβανομένων). Πρώτη ειδική της μέρας η 21,30 χιλιομέτρων Hboub (7:57), δεύτερη ειδική διαδρομή της μέρας η 21,40 χιλιομέτρων Ain Aaya (9:10) και το πρώτο πέρασμα από τις ειδικές ολοκληρώνεται με την 26,12 χιλιομέτρων Sourat (10:30). Στη συνέχεια τα αγωνιστικά θα μεταβούν στο Fouad Chehab στην περιοχή Jounieh για ένα μισάωρο σέρβις. Το απόγευμα θα έχουμε την επανάληψη των ειδικών διαδρομών Hboub (13:06), Ain Aaya (14:19)και Sourat (15:20).

Κείμενο:Μιχάλης Κοντογιώργης

Φωτογραφίες: MMS Racing