Η Κύπρος τρέχει στο φετινό Monster Enegry FIM MXoN

Χρίστος Τσαγγαράς Πρωταθλητής ΜΧ1

Στο τέλος Σεπτεμβρίου και πιο συγκεκριμένα το διήμερο 28-29, θα διεξαχθεί στο Άσσεν της Ολλανδίας ο αγώνας των Εθνών (Monster Energy FIM MXoN).

Πρωτοκλασάτοι οδηγοί του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος θα δώσουν το παρόν τους με τους στόχους και τις προσδοκίες για τη χώρα που αντιπροσωπεύουν να είναι ψηλές. Αυτός ο αγώνας έχει και χρώμα Κυπριακό καθώς η Εθνική ομάδα Motocross θα αντιπροσωπεύσει την Κύπρο και θα διαγωνιστεί εναντίον μεγάλων αντιπάλων.

Χρίστος Τσαγγαράς Πρωταθλητής ΜΧ1

Αυτή είναι η τρίτη φορά που Κύπριοι αθλητές θα τρέξουν σε αγώνα των Εθνών. Η πρώτη φορά ήταν το 2005 και η δεύτερη το 2009. Την ομάδα αποτελούν νεαροί και ταλαντούχοι οδηγοί οι οποίοι έχουν το κίνητρο ότι θα αγωνιστούν εναντίον των καλύτερων στους αγώνες Motocross.

Χρύσανθος Γεωργίου ΜΧ ΟΡΕΝ

Την Εθνική Ομάδα της χώρας μας απαρτίζουν ο πρωταθλητής Χρίστος Τσαγγαράς, ο οποίος θα αγωνιστεί στην κατηγορία MXGP, ο Άριστος Γεωργίου, ο οποίος θα τρέξει στην κατηγορία ΜΧ2 και ο Χρύσανθος Γεωργίου ο οποίος θα αγωνιστεί στην κατηγορία ΟΡΕΝ. Team Manager της ομάδας είναι ο Κυριάκος Καβάζης.

Άριστος Γεωργίου ΜΧ2

Αναμφίβολα, η συμμετοχή και μόνο των δικών μας οδηγών, θα τους βοηθήσει να αποκτήσουν εμπειρίες που θα τους χρειαστούν μετέπειτα στην καριέρα τους, είτε θα αγωνίζονται σε εγχώριες διοργανώσεις είτε στο εξωτερικό. Επίσης, στην πίστα που θα αγωνιστούν η επιφάνεια είναι άμμος και σίγουρα θα είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τους αθλητές μας.

Την Εθνική Ομάδα Motocross για να αγωνιστεί στο #MXON  στιρίζει υλικά και οικονομικά η εταιρία KS KAVAZIS LTD, αντιπρόσωποι των λιπαντικών BO MOTOR OIL και ελαστικών RINALDI.

Στον 73o αγώνα των εθνών θα αγωνιστεί επίσης και η Εθνική Ομάδα της Ελλάδας. Και σε αυτή την περίπτωση η Ελληνική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας επέλεξε να στείλει νεαρούς αθλητές οι οποίοι κέρδισαν το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Στην κατηγορία MXGP θα αγωνιστεί ο Εμμανουήλ Κρητικός, ο οποίος θα τρέξει για δεύτερη φορά σε MXoN, στην κατηγορία ΜΧ2 θα τρέξει για πρώτη φορά ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς, πρωταθλητής ΜΧ2 στην Ελλάδα και στην ΟΡΕΝ θα αγωνιστεί ο Ανδρέας Ανδρέου, ο οποίος κάνει ντεμπούτο σε αγώνα MXoN.

Στάθης Ευσταθίου