MERC 2019: Όλα σχεδόν έτοιμα για το δεύτερο γύρο στην Ιορδανία

Η Ομοσπονδία του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Ιορδανίας μένει να βάλει τις τελικές πινελιές στη διαδρομή και την οργάνωση του Jordan Rally, δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής, το οποίο θα λάβει χώρα στη νεκρά θάλασσα και στις κοιλάδες της Ιορδανίας το τριήμερο 25-27 Απριλίου.


Το ράλι Ιορδανίας είναι ένας από τους πιο δημοφιλής αγώνες στη Μέση Ανατολή και διοργάνωσε αγώνα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα (WRC) σε τρείς περιπτώσεις, το 2008, 2010 και 2011. Στον αγώνα θα συμπεριληφθούν για ακόμα μια φορά απαιτητικές χωμάτινες ειδικές οι οποίες προσφέρουν μοναδικές προκλήσεις στους οδηγούς.

Ο φετινός αγώνας αποτελείται από 16 ειδικές διαδρομές και 226.62 αγωνιστικά χιλιόμετρα, με τη συνολική διαδρομή να ανέρχεται στα 636.64km. Αυτός θα είναι ο πρώτος διεθνής αγώνας για τον Zaid Balqez σαν πρόεδρος της οργάνωσης και θα συνεργαστεί μαζί με τον υπεύθυνο για τη διαδρομή George Khoury, τον βοηθό του Omar Zarour και την έμπειρη ομάδα τους.


Η βάση του φετινού αγώνα είναι στο Crowne Plaza Jordan Dead Sea Resort and Spa, με τις ομάδες να χρησιμοποιούν σαν service park την συνηθισμένη ασφαλτοστρωμένη περιοχή με θέα τη νεκρά θάλασσα, η οποία είναι το χαμηλότερο σημείο του πλανήτη. Η εκκίνηση θα γίνει στο Abdali Boulevard στο Amman την Πέμπτη 25 Απριλίου στις 19:00 τοπική ώρα.
Η μήκους 2.51km υπερειδική φέτος μετκινήθηκε και αντί την Πέμπτη θα διεξαχθεί την Παρασκευή μετά τις χωμάτινες ειδικές και τη δεύτερη φορά θα γίνει το Σάββατο πριν από την τελευταία ειδική του αγώνα.

Οι διαγωνιζόμενοι εκτός από τις υπερειδικές θα περάσουν δυο φορές από τις ειδικές Mahes, Palms και Baptism την Παρασκευή ενώ το Σάββατο δυο περάσματα θα γίνουν από τις ειδικές Suwayna, Rawda και Amar. Η τελετή τερματισμού θα γίνει στη νεκρά θάλασσα στις 17:00 τοπική ώρα.


Ο Καταρινός Nasser Saleh Al-Attiyah ο οποίος υπερασπίζετε τον περσινό του τίτλο, κέρδισε 12 φορές το Jordan Rally. Φρέσκος από τη νίκη του στο Merzouga Rally στο Μαρόκο την προηγούμενη βδομάδα με ένα Can-Am Maverick X3, επιβεβαίωσε ότι θα τρέξει στον αγώνα με το Volkswagen Polo GTI R5, ένα αυτοκίνητο που θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο Βασίλειο του Hashemite.

Ο εναρκτήριος αγώνας στο Κατάρ τον προηγούμενο μήνα είχε τις περισσότερες συμμετοχές σε αγώνα του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής τα τελευταία χρόνια. Οι διοργανωτές της Ιορδανικής Ομοσπονδίας ευελπιστούν ότι αρκετοί από αυτούς θα τρέξουν και στο δεύτερο γύρο όπου θα έχουν να ανταγωνιστούν και αρκετούς τοπικούς οδηγούς.