Μόνο με ντίζελ τα νέα Audi S6 και S7!

H Αudi πηγαίνει κόντρα στη δαιμονοποίηση του ντίζελ και θα εφοδιάζει στο μέλλον τις σπορ λιμουζίνες της αποκλειστικά με οικονομικούς και σπιρτόζους κινητήρες πετρελαίου.
Η Audi θα ποντάρει στο μέλλον ολοένα και περισσότερο στους ντιζελοκινητήρες, με τους οποίους θα εφοδιάζει στην Ευρώπη τα σπορ μοντέλα της σειράς S. Το καλοκαίρι θα λανσάρει η γερμανική μάρκα τις νέες σειρές S6 και S7 Sportback χωρίς δυνατότητα επιλογής κινητήρων βενζίνης και αποκλειστικά ως ντιζελοκίνητες. Ουσιαστικά πρόκειται για τα πρώτα μοντέλα εκτός SUV, στα οποία εφαρμόζει η εταιρεία με σήμα τα τέσσερα δαχτυλίδια τη συγκεκριμένη πολιτική, καθώς θα κυκλοφορήσουν με έναν τρίλιτρο πετρελαιοκινητήρα V6 με 349 ίππους μέγιστη ισχύ και 700 Nm μέγιστη ροπή στρέψης. Η λιμουζίνα S6 θα κοστίζει στη Γερμανία από 76.500 ευρώ, η έκδοση βάγκον από 79.000 ευρώ και το Audi S7 θα ξεκινά από 82.750 ευρώ.

Tα προαναφερόμενα μοντέλα θα διαθέτουν στάνταρ τετρακίνηση, ενώ θα μπορούν να παραγγελθούν προαιρετικά με μπλοκέ διαφορικό και κεραμικά φρένα. Χάρη σε ένα καινοτόμο σύστημα ανάκτησης ενέργειας, θα αρκείται το νέο S6 σε 6,2 λίτρα πετρέλαιο ανά 100 χλμ./ώρα και το S7 σε 6,5 λίτρα του ίδιου καυσίμου. Οι επιδόσεις θα είναι ελαφρά χειρότερες σε σχέση με τις αντίστοιχες των απερχόμενων μοντέλων, τα οποία εφοδιάζονται με δυνατότερα μοτέρ βενζίνης οκτώ κυλίνδρων! Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και οι πιο «αργές» εκδόσεις των νέων μοντέλων ντίζελ θα επιταχύνουν από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε τουλάχιστον 5,0 δευτερόλεπτα ή και ακόμη πιο γρήγορα.

Με αυτή την επιλογή πετυχαίνει η Audi με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια, αφού τα νέα S6 και S7 θα προσφέρουν και χαμηλή κατανάλωση, αλλά και μειωμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ώστε να πιάσει η μάρκα του ομίλου VW τα αυστηρά, ευρωπαϊκά όρια ρύπων. Γι αυτό και η στροφή από τη βενζίνη στο ντίζελ θα συνεχιστεί στο μέλλον και με άλλα μοντέλα της Audi, όπως τα επόμενα S4 και S5.

Να σημειώσουμε πάντως, ότι η μετάβαση στο πετρέλαιο αφορά μόνον τα αυτοκίνητα της Audi, που θα προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά, ενός στις υπόλοιπες χώρες θα κυκλοφορούν κανονικά τα μοντέλα των σειρών S με κινητήρες βενζίνης. Στην περίπτωση των S6/S7 πρόκειται για έναν V6 βενζίνης 2,9 λίτρων με 450 ίππους ισχύ και 600 Nm μέγιστη ροπή στρέψης με εκρηκτικές επιδόσεις, αλλά και υψηλά καταναλωτικά…ένστικτα.

Πηγή:gazzetta.gr