MERC 2018 KUWAIT International Rally 2018:Στην Πρωτοπορία ο AL-Attiyah

Την Πέμτη ξεκίνησε το 25o Διεθνές Ράλι του Κουβέιτ, τέταρτος αγώνας του Μεσανατολικού πρωταθλήματος με την παρουσία δέκα πληρωμάτων. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος NasserAl-Attiyah με πιθανή νίκη κλειδώνει το 14o πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής ισοφαρίζοντας με αυτό τον τρόπο το ρεκόρ που κατέχει ο Σαουδάραβας Mohammed bin Sulayem, αν και έχει ήδη κερδίσει περισσότερους αγώνες ράλι.

Ο αγώνας ξεκίνησε με την υπερειδική διαδρομή στην πίστα RallycrossArifjanστην νότια μεριά του Κουβέιτ. Ο Nasser Al-Attiyah κατάφερε να γράψει τον ταχύτερο χρόνο στην 2,3 χιλιομέτρων σούπερ ειδική διαδρομή τουKUWAIT International Rally στο Kuwait Motor Town την Πέμπτη το απόγευμα.

Ο οδηγός του Ford Fiesta R5 ολοκλήρωσε την υπέρειδική διαδρομή με χρόνο δύο λεπτά ακριβώς 4,1 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Τσέχο οδηγό Vojtĕch Štajf. Ο οδηγός του Škoda Fabia R5, Štajf, δήλωσε: “Αυτή είναι η πρώτη μου φορά στο πρωτάθλημα της Μέσης Ανατολής και κάθε αγώνας είναι κάτι νέο για μένα. Είμαι εδώ λόγω του Nasser. Μιλήσαμε στο Shiraz πέρυσι στο Ράλι Ιράν και πρότεινε να έρθω και να κάνω το πρωτάθλημα της Μέσης Ανατολής. Μίλησα στους χορηγούς μου και αποφασίσαμε να δώσουμε το παρών μας. Έχω ακόμα μαθηματική ελπίδα για να κερδίσω το πρωτάθλημα και δεν θα σταματήσω μέχρις ότου δεν θα είναι πλέον εφικτό. Δεν θα αφήσω τον Nasserνα εφησυχαστεί…! ”

Ο τοπικός οδηγός Meshari Al-Thefiri είναι επικεφαλής στην κατηγορία MERC 2 contingent με τον τρίτο πιο γρήγορο χρόνο, ο οποίος ήταν 2λεπτά και 8.4δευτερόλεπτα και είναι μόλις τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου μπροστα από τον Ιορδανό οδηγό Khaled Juma.

Ο πρώην πρόεδρος του QMMF και αντιπρόεδρος της FIA Nasser Khalifa Al-Attiyah, επέστρεψε εντυπωσιακά στους αγώνες μετά από 20 χρόνια απουσίας για να γράψει τον πέμπτο ταχύτερο χρόνο (2. 13.2).

Ο Ιορδανός οδηγός Shadi Shaban ήταν ο πρώτος που έτρεξε στην σούπερ ειδική διαδρομή γράφοντας χρόνο 2 λεπτών 19,3 δευτερόλεπτων – το πέρασμα του σηματοδότησε επίσης τα αγωνιστικά εγκαίνια του Kuwait Motor Town race circuit μετά τα επίσημα εγκαίνια που έγιναν τον Μάρτιο.

Ο Λιβάνιος  Henry Kahy και ο Ιορδανός συνοδηγός του Musa Djiyerian παραμένουν στην πορεία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην κατηγορία MERC 3, αφού ολοκληρώσουν την ειδική στην ένατη θέση με χρόνο 2λεπτά και 20 δευτερόλεπτα. Ο Abdulah Al-Ruwahi απο το Ομάν έπεσε στην 10η θέση αφού αντιμετώπισε μηχανικά πρωβλήματα με το Subaru Impreza.

Ο φετινός αγώνας διοργανώνεται από το BJCC υπό την προεδρία του Sheikh Athbi Nayef Jaber Al-Ahmad Al-Sabah και σε συνεργασία με τη Γενική Αρχή Αθλητισμού και το Κουβέιτ International Automobile Club (KIAC). Κύριος χορηγός του αγώνα είναι το Zain Kuwait.

Ο αγώνας συνεχίζεται με τρείς ειδικές διαδρομές, στις νότιες ερήμους, όπου μεταξύ αυτών είναι και η ολοκαίνουργια ειδική η KMT, μήκους 15,10 χιλιόμετρων στις 10:00.

Ακολουθούν τα 18,22 χιλιόμετρα της Nuwaiseeb και τα 22,46 χιλιόμετρα της ειδικής διαδρομής Al-Zour πριν την επιστροφή τους στο Kuwait Motor Town για σέρβις και ανασυγκρότηση.

Οι τρείς ειδικές διαδρομές μέσα στην έρημο επαναλαμβάνονται το απόγευμα στις 14.14, 15.02 και 15.55, αντίστοιχα.

1. Nasser Saleh Al-Attiyah (QAT)/Matthieu Baumel (FRA) Ford Fiesta R5​2min 00.0sec

2. Vojtĕch Štajf (CZE)/Ladislav Kučera (CZE) Škoda Fabia R5​2min 04.1sec

3. Meshari Al-Thefiri (KWT)/Nasser Al-Kuwari (QAT) Mitsubishi Lancer Evo X​2min 08.4sec 4. Khaled Juma (JOR)/Emad Juma (JOR) Mitsubishi Lancer Evo X​2min 08.8sec

5. Nasser Khalifa Al-Attiyah (QAT)/Nicola Arena (ITA) Mitsubishi Lancer Evo X​ 2min 13.2sec 6. Rashed Al-Nuami (QAT)/Hugo Magalhães (POR) Subaru Impreza​2min 13.4sec

7. Ihab Al-Shorafa (JOR)/Yousef Juma (JOR) Mitsubishi Lancer Evo IX​2min 18.7sec

8. Shadi Shaban (JOR)/Tarek Al-Taher (JOR) Mitsubishi Lancer Evo IX​2min 19.3sec

9. Henry Kahy (LBN)/Musa Djiyerian (JOR) Škoda Fabia ​2min 20.0sec

10. Abdullah Al-Rawahi (OMN)/Ata Al-Hmoud (JOR) Subaru Impreza​ ​ 2min 25.8sec