MERC 2018 KUWAIT International Rally – Μέρα Δεύτερη: Μοναχικός καβαλάρης

Ο Nasser Saleh Al-Attiyah παρέμεινε σχετικά αλώβητος σε μια από τις πιο δραματικές αγωνιστικά ημέρες στην πρόσφατη ιστορία του Μεσανατολικού πρωταθλήματος (FIA Middle East Rally Championship – MERC) για να ανοίξει μια διαφορά της τάξης πέραν των 8λεπτών στο 25ο Διεθνές Ράλλυ του Κουβέιτ την Παρασκευή.

Το πρώτο loopτων τριών από τις έξι συνολικά ειδικές διαδρομές της ημέρας στην έρημο νότια της πόλης του Κουβέιτ ήταν καταστροφικό, με μόνο πέντε πληρώματα να καταφέρνουν να το ολοκληρώσουν.

“Δεν ήταν εύκολη η σημερινή μέρα”, δήλωσε ο Al-Attiyah. Ήταν δύσκολο να δούμε τις γραμμές με τις συνθήκες που επικρατούσαν και χάσαμε το κομμάτι μερικές φορές. Δεν υπήρχαν γραμμές και έπρεπε να είμαι εξαιρετικά συγκεντρωμένος. Είχαμε ένα σκασμένο ελαστικό το οποίο μας τρόμαξε, αλλά έχω ένα μεγάλο προβάδισμα για το Σάββατο και αυτό μοιάζει να είναι καλό για το πρωτάθλημα.”

Ο οδηγός απο το Κουβέιτ Meshari Al-Thefiri παραμένει σταθερά στην πορεία για το τέταρτο πρωτάθλημα στην κατηγορία MERC 2 . Αυτός και ο Καταρινός συνοδηγός του Nasser Al-Kuwari ξεπέρασαν ένα μηχανικό πρόβλημα με τον άξονα κίνησης πριν από το σέρβις για να ολοκληρώσουν την μέρα στην δεύτερη θέση.

Ο Λιβάνιος Henry Kahy και ο Ιορδανός συνοδηγός του Musa Djiyerian κατάφεραν να επιβιώσουν κλείνοντας την μέρα με μια απίθανη τρίτη θέση γενικής με ένα δικήνητο Škoda Fabia. Με τους βαθμούς που κέρδισαν κλείδωσε ο τίτλος του πρωταθλητή στην κατηγορία MERC 3 για τον «Henry the Third of Kuwait» και τον συνοδηγό του.

Ο Nasser Khalifa Al-Attiyah, πρώην πρόεδρος του QMMF και αντιπρόεδρος της FIA, συνέχισε την εντυπωσιακή επιστροφή στην αγωνιστική δράση και φάνηκε να κλειδώνει την τρίτη θέση γενικής με το τέλος της ημέρας. Αλλά ο Καταρινός αντιμετώπισε ένα μηχανικό πρόβλημα στην τελευταία ειδική διαδρομή που τον ανάγκασε να επανέλθει υπο καθεστώς Ράλι 2 για την αυριανή μέρα. Το Κουβετιανό πλήρωμα των Jassim Al-Muqahwi και Tamer Al-Mutairi ήταν το μοναδικό που ολοκλήρωσε τη ημέρα για το τοπικό πρωτάθλημα.

Η προσπάθεια για κατακτηση του Πρωταθλήματος MERC απο τον Vojtĕch Štajf κρέμεται από μια κλωστή αφού ο Τσέχος οδηγός προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο Škoda Fabia R5 στην τέταρτη ειδική πέφτοντας από την δεύτερη στην πέμπτη θέση γενικής. Το πλήρωμα του κάνει μάχη ενάντια στον χρόνο για να επισκευάσει το R5 εγκαίρως για να ξεκινήσει το Σάββατο υπο καθεστώς Rally 2, αφού οι Τσέχοι είχαν σταματήσει και πάλι αφού έχασαν το δρόμο τους στην πέμπτη ειδική διαδρομή. Μετά την SS4, ο Štajf δήλωσε: “Δεν ξέρω τι συνέβη. Η ορατότητα δεν ήταν καλή, χτυπήσαμε σε μια τρύπα και το αυτοκίνητο ανετράπει.”

Από το πρώτο loopτων τριών ειδικών έξι από τους συμμετέχοντες στο MERCκαι δύο από το τοπικό πρωτάθλημα να αποσύρθηκαν πρόωρα. Θέματα με τον άξονα κίνησης αντιμετώπισαν οι Rashed Al-Nuami και Ihad Al-Shorafa, πρόβλημα με τον κινητήρα για τον Shabi Shaban και ηλεκτρικά προβλήματα για τον Abdullah Al-Ruwahi. Ζητήματα με το σύστημα τροφοδοσίας καυσίμων που προκλήθηκαν από μια καμένη ασφάλεια έστειλαν τον Khaled Juma από την τέταρτη θέση μετά την ανασυγκρότηση εκτός αγώνα.

Ο αγώνας συνεχίζεται και ολοκληρώνεται το Σάββατο με τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές στη νότια έρημο. Αυτές είναι η Bnader μήκους 11,88 στις 10:00, η μήκους 13,03 χλμ. ειδική Julai’a στις 10,33 και η ειδική Arifjan μήκους 17,42 χλμ στις 11.11.

Ακολουθεί η επιστροφή στο Kuwait Motor Town για μεσημεριανή ανασυγκρότηση και σέρβις και οι ειδικές επαναλαμβάνονται στις 13.24, 13.57 και 14.35 αντίστοιχα. Oτερματισμός του αγώνα θα διεξαχθεί στο Kuwait Motor Town και έχει προγραμματιστεί για τις 16.30.

2018 Kuwait International Rally: Αποτελέσματα1ηςμέρας

  1. Nasser Saleh Al-Attiyah (QAT)/Matthieu Baumel (FRA) Ford Fiesta R5 1hr 04min 29.9sec
  2. Meshari Al-Thefiri (KWT)/Nasser Al-Kuwari (QAT) Mitsubishi Lancer Evo X 1hr 12min 33.8sec
  3. Henry Kahy (LBN)/Musa Djiyerian (JOR) Škoda Fabia 1hr 29min 14.2sec

Φωτογραφίες: MMSRALLY