Malcom Wilson: “Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να μας ξεφύγει”

Η M-Sport πρέπει να συνεχίσει να μάχεται για να διατηρήσει την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα οδηγών και ομάδων WRC, ανάφερε ο επικεφαλής της ομάδας Malcom Wilson.

Η βρετανική ομάδα έκανε σαφές ότι θα κυνηγήσει και τους δύο τίτλους, τόσο για το πρωτάθλημα οδηγών αλλά και για το πρωτάθλημα κατασκευαστών καθώς το περασμένο Σαββατοκύριακο στον αγώνα της Γερμανίας πέτυχε το 1-3 με τον Tanak στην πρώτη θέση και τον Ogier να συμπληρώνει το βάθρο.

Ο Ogier κατάφερε να αποσπαστεί 17 βαθμούς στο πρωτάθλημα οδηγών, ενώ οι 40 βαθμοί που μάζεψε η ομάδα ανέβασε την διαφορά στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών στους 64 βαθμούς. Καθώς φτάνουμε στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς ο Wilson προειδοποίησε για τυχόν  εφησυχασμό.

“Μπορεί να έχουν απομείνει μόνο τρείς αγώνες αλλά δεν μπορούμε να το αφήσουμε να χαθεί τώρα,” ανάφερε. “Ιστορικά είμαστε σε αυτή την θέση και πρίν και καταλήξαμε να το χάσουμε.”

“Όπως έχουμε δει αυτό το Σαββατοκύριακο οτιδήποτε μπορεί να συμβεί, γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και αυτό ακριβώς σκοπεύουμε να κάνουμε. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε την κατάκτηση και των δύο πρωταθλημάτων.”

Ο Wilson εκθείασε την ομάδα του μετά την ιστορική νίκη που πέτυχε ο Tanak στον Γερμανικό αγώνα του WRC.

“Είναι ο μοναδικός αγώνας στο πρωτάθλημα που δεν είχαμε καταφέρει να κερδίσουμε και πραγματικά δεν πίστευα ότι θα βρισκόμασταν σε αυτή την θέση στην αρχή του αγώνα,” είπε.

“Οι Seb και Ott έκαναν φανταστική δουλειά, ιδιαίτερα την Παρασκευή σε δύσκολες συνθήκες. Δεν υπήρξαν πραγματικά λάθη, μείνανε μακριά από προβλήματα και δεν θα μπορούσα να ζητήσω περισσότερα από αυτούς.

“Ο Ott ήταν πάντα γρήγορος στην άσφαλτο, είναι πάντα γρήγορος παντού, αλλά φέτος είναι πραγματικά το κάτι άλλο με αυτά τα νέα αυτοκίνητα. Ο Sebastien επίσης αποτέλεσε μεγάλη επιρροή στην ομάδα και έδειξε στον Ott ένα πραγματικό στόχο για να πετύχει.”