Η αποχώρηση του Neuvile αποσυντόνισε τον Ogier

Ο Sebastien Ogier αποκάλυψε ότι το ατύχημα του αντιπάλου του για το πρωτάθλημα WRC Thierry Neuville στην Γερμανία ήταν “δύσκολο” και “παράξενο” για να το διαχειριστεί κατά την διάρκεια του αγώνα.

Οι Ogier και Neuville έφτασαν στον Γερμανικό αγώνα ισοβαθμώντας στην βαθμολογία του WRC. Ξεκίνησαν την δεύτερη μέρα στην τρίτη και τέταρτη θέση, με τον Neuville να βρίσκεται μπροστά.

Όμως ο Neuville έσπασε την ανάρτηση του Hyundai σε μια ευθυγράμμιση το Σάββατο στην ειδική διαδρομή Panzerplatte και στην συνέχεια επανήλθε την Κυριακή για να διεκδικήσει βαθμούς από την Power Stage, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Ο οδηγός της M-Sport Sebastian Ogier τερμάτισε στην τρίτη θέση, κερδίζοντας ακόμη δύο βαθμούς από την Powerstage για να αποσπαστεί 17 βαθμούς μπροστά, στην μάχη για το πρωτάθλημα οδηγών.

“Φυσικά και είναι καλό, το να επιστρέφεις στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος, αλλά πραγματικά ήθελα περισσότερα από αυτό τον αγώνα” δήλωσε ο Ogier.

“Ήταν δύσκολο και πνευματικά περίεργο όταν είδα τον Thierry εκτός.”

“Θα ήθελα να στηριχτώ σε όσα έχουμε πετύχει αυτή την χρονιά, αλλά χρειαζόμαστε υποστήριξη από την Ford. Υπάρχουν κάποια μικρά πράγματα τα οποία θα ήθελα να αλλάξω με το αυτοκίνητο, αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μπορούμε να είμαστε δυνατοί με την υποστήριξη τους. Εδώ είναι που θέλω να είμαι και τη νέα χρονιά.

Φωτογραφίες: Νίκος Κατίκης RALLYPIXELS