M-Sport Ford: Ιδού τα νέα χρώματα του FIESTA WRC

Η M-Sport Ford World Rally Team αποκάλυψε σήμερα το πρωί στην έκθεση AUTOSPORT INTERNATIONAL στο Birmingham τα νέα χρώματα του Ford Fiesta WRC με το οποίο θα αγωνιστεί το 2020 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Το άσπρο και μπλε χρώμα κυριαρχεί δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τη στενή συνεργασία που έχει η ομάδα με την Ford, ενώ συνδυάζετε και με πράσινο το οποίο αντιπροσωπεύει την μεγάλη υποστήριξη από την Castrol.

Το Fiesta κέρδισε το WRC 8 Livery of the Year για τρίτη συνεχόμενη φορά πέρυσι, με τις δημιουργίες του γραφίστα Phil Dixon να αναμένονται με μεγάλη ανυπομονησία. Το φετινό Fiesta, το οποίο θα οδηγήσουν οι Esapekka Lappi, Teemu Suninen και Gus Greensmith, έχει μοντέρνο-ρετρό θέμα το οποίο είναι εμπνευσμένο από σχέδια εκτύπωσης από τις αρχές έως τα μέσα της δεκαετίας 1990.

«Η κύρια έμπνευση μου ήρθε από το Ford Escort RS Cosworth 1995 του Francois Delecour. Τα άσπρα αυτοκίνητα ήταν πάντα δημοφιλή και με την αυξημένη υποστήριξη από την Castrol το σχέδιο έδινα πάντα μια άλλη διάσταση», ανέφερε ο Dixon.

«Γενικά το όλο σχέδιο έχει μια νότα από τις αρχές μέχρι το μέσο της δεκαετίας του 90. Τα μοτίβα και η μόδα της εποχής είναι πραγματικά διαδεδομένα αυτή τη στιγμή, οπότε με ενδιέφερε να δημιουργήσω κάτι σ΄αυτό το στυλ την ίδια στιγμή που εξακολουθεί να είναι επίκαιρο και σήμερα».

Το Fiesta με τους νέους χρωματισμούς θα το δούμε σε δράση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν του WRC στο Μόντε Κάρλο, ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 23 Ιανουαρίου μέχρι τις 26.