M-Sport: Άγριες μάχες αναμένονται στο ράλι Γερμανίας

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι ετοιμάζετε για τον δέκατο γύρο του φετινού ημερολογίου την ερχόμενη βδομάδα, το ράλι Γερμανίας και την ομάδα της M-Sport αναμένουν άγριες μάχες. Η Βρετανική ομάδα είναι μόνη πρώτη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών ενώ στους οδηγούς ο Sebastian Ogier ισοβαθμεί με τον Thierry Neuville. Αυτά τα δεδομένα καθιστούν τον αγώνα πολύ σημαντικό καθώς είναι η πιο κλειστή μάχη για το πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια.

Ο συναγωνισμός αναμένετε να είναι πολύ σκληρός όμως η ομάδα είναι αποφασισμένη να αποδώσει τα μέγιστα για να τερματίσει όσο πιο ψηλά μπορεί. Όποιο και να είναι όμως το αποτέλεσμα περιμένουμε ένα συναρπαστικό αγώνα.

Όσον αφορά το ράλι Γερμανίας, είναι τρείς αγώνες σε ένα και αποτελείται από διαφορετικές επιφάνειες ασφάλτου. Στενοί και ελικοειδής δρόμοι περνούν μέσα από αμπελώνες, γρήγορες ειδικές στην Γερμανική εξοχή καθώς και φθαρμένη άσφαλτος στη στρατιωτική περιοχή της Baumholder, είναι τα δεδομένα που θα αντιμετωπίσουν τα τρία πληρώματα της M-Sport.

Επιπρόσθετη πρόκληση είναι και ο απρόβλεπτος καιρός ο οποίος δυσκολεύει τα πληρώματα και έτσι χρειάζεται πολύ καλή στρατηγική για να μπορέσουν να αποδώσουν τα μέγιστα. Πόλος έλξης για χιλιάδες οπαδούς, ο αγώνας φέτος αλλάζει τοποθεσία και το service park μετακινείτε από την ιστορική πόλη της Trier στο τουριστικό θέρετρο Bostalsee.

Το Saarbrucken είναι το πολιτιστικό και εμπορικό κέντρο του Saarland και εκεί θα γίνει η τελετή εκκίνησης την Πέμπτη το βράδυ και ακολούθως η θεαματική υπερειδική στους δρόμους της πόλης.

Την Παρασκευή πέραν από τις στενές και ελικοειδής ειδικές διαδρομές οι οποίες περνούν μέσα από τους αμπελώνες, τα πληρώματα ενδιάμεσα θα διέλθουν και τρείς φορές από την καινούργια υπερειδική στην Wadem-Weiskirchen.

Το Σάββατο τα πληρώματα θα αγωνιστούν στους πολύ γρήγορους δρόμους του Saarland και στην ειδική  Panzerplatte με τα γνωστά ‘’hinkelsteins’’(πέτρες από μπετόν ειδικά σχεδιασμένες για να σταματούν άρματα).

Την Κυριακή οι ειδικές είναι καινούργιες για όλους, βρίσκονται κοντά στην πόλη Bostalsee και ολοκληρώνουν τα 309.17 αγωνιστικά χιλιόμετρα του αγώνα. Τέλος η power stage είναι μόλις 2.93km από το service park και αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στα πληρώματα μετά τον τερματισμό στην τελευταία ειδική, σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανέβουν στη ράμπα του τερματισμού.

Από το 1997 η M-Sport κέρδισε σε όλους τους αγώνες που έτρεξε πλην από αυτό της Γερμανίας. Φέτος η ομάδα έχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να το καταφέρει και ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Malcom Wilson είναι αποφασισμένος να το πετύχει. ‘’Το ράλι Γερμανίας δεν ήταν τόσο καλό για εμάς τις προηγούμενες χρονιές, όμως φέτος έχουμε μια πολύ καλή ευκαιρία για να το πετύχουμε. Και οι τρείς οδηγοί μας είχαν επιτυχίες στη Γερμανία τα προηγούμενα χρόνια και ο Sebastian ξέρει τι χεριάζετε για να κερδίσει, καθώς σε τρείς διαφορετικές περιπτώσεις το έχει καταφέρει,’’ είπε ο Wilson και συνέχισε, ‘’νομίζω ότι έχουμε ένα καλό πακέτο για την Γερμανία και αυτό οφείλετε στις δοκιμές που κάναμε πριν από τον αγώνα. Ο συναγωνισμός αναμένετε να είναι πολύ σκληρός και περιμένω μεγάλες μάχες. Το ωραίο στη φετινή χρονιά είναι ότι όλοι μπορούν να κερδίσουν και εμάς στόχος μας είναι να είμαστε στη μάχη και κοντά στην κορυφή.’’

Οι Ogier-Ingrasia ξέρουν τι χεριάζετε για να κερδίσουν, καθώς το έχουν καταφέρει ήδη τρείς φορές και είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν την πρώτη νίκη της Ford επι Γερμανικού εδάφους. Προς το παρόν ισοβαθμούν με τους Neuville-Gilsoul στην κορυφή της βαθμολογίας και ο Ogier είναι συγκεντρωμένος στο στόχο του που δεν είναι άλλος από το να επιστρέψει στα καλά αποτελέσματα που θα του δώσουν πλεονέκτημα για ακόμα ένα πρωτάθλημα.

Ο Ogier είπε σχετικά για τον αγώνα: ‘’Κάθε χρόνο ανυπομονώ για τον αγώνα της Γερμανίας και φέτος θα είναι πολύ συναρπαστικός, καθώς η μάχη για το πρωτάθλημα είναι πολύ κλειστή. Στόχος μας είναι να οδηγήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε ούτως ώστε να αποκτήσουμε ξανά πλεονέκτημα για τον τίτλο. Είναι ωραίο να αγωνιζόμαστε στην άσφαλτο της Γερμανίας καθώς είναι από τις πιο δύσκολες επιφάνειες του ημερολογίου. Είναι δύσκολο ράλι και πρέπει να βρεις τις κατάλληλες ρυθμίσεις για τα πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά που έχει ο αγώνας. Στο βρεγμένο είναι ακόμα πιο δύσκολο και το παραμικρό λάθος στοιχίζει. Είναι σημαντικό να είμαστε απολύτως συγκεντρωμένοι και να έχουμε καλές σημειώσεις. Φέτος υπάρχουν και καινούργιες ειδικές και αυτά τα δεδομένα κάνουν τον αγώνα πιο ενδιαφέρων. Το Fiesta ήταν πολύ καλό στην άσφαλτο φέτος και μαζί με τον Julein ανυπομονούμε για αυτή την πρόκληση.