Η Hyundai Motorsport τρέχει «εντός» έδρας

Ο επόμενος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι θα διεξαχθεί στο τέλος της βδομάδας σε ασφάλτινη επιφάνεια και η ομάδα της Hyundai Motorsport στοχεύει τη νίκη. Αυτός είναι ο δεύτερος αγώνας σε άσφαλτο μετά την Κορσική τον περασμένο Απρίλιο, εκεί που η Hyundai σημείωσε την πρώτη από τις τρείς φετινές της νίκες. Ο δέκατος γύρος λοιπόν του παγκοσμίου πρωταθλήματος διεξάγετε στη Γερμανία, με την έδρα της Κορεάτικης ομάδας να βρίσκετε δυο ώρες μακριά από το service park.

Η πρώτη νίκη της ομάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ήρθε το 2014 στη Γερμανία με τους Thierry Neuville και Dani Sordo να τερματίζουν στις δυο πρώτες θέσεις. Η Hyundai πάντα έχει καλή απόδοση στον αγώνα της Γερμανίας καθώς και την περσινή χρονιά οι Sordo και Neuville τερμάτισαν στο βάθρο, αυτή τη φορά στη δεύτερη και τρίτη θέση. Φέτος ο αγώνας είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα καθώς ο Thierry Neuville ισοβαθμεί στην κορυφή της βαθμολογίας με τον Sebastian Ogier με 160 βαθμούς. Και τα τρία πληρώματα Neuville-Gilsoul, Sordo-Marti και Paddon-Marshall θέλουν να ξεπεράσουν το απογοητευτικό αποτέλεσμα της Φιλανδίας με μια καλή παρουσία η οποία θα δώσει βαθμούς στην ομάδα στη μάχη που κάνει και για το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ο αγώνας της Γερμανίας ήταν στο ημερολόγιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από το 1982 μέχρι και το 2001 ενώ από το 2002 και μετά συμπεριλαμβάνετε  ανελλιπώς στο ημερολόγιο του WRC. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν νέα στοιχεία στο φετινό αγώνα, εντούτοις η φύση του είναι η ίδια, με τις ασφάλτινες διαδρομές να περνούν από τους στενούς και ελικώδεις δρόμους μέσα από αμπελώνες, τις διαφορετικές επιφάνειες ασφάλτου της στρατιωτικής περιοχής Baumholder και φυσικά από την περιοχή Hinkelstein, με τις γνωστές πέτρες να βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου.

Φέτος το service park μετακινήθηκε από την πόλη της Trier στην Bostalsee. Η δράση ξεκινά την Πέμπτη το βράδυ με την υπερειδική διαδρομή στην Searbrucken και ακολουθούν 21 ειδικές διαδρομές μήκους 309.17 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Η προετοιμασία για τη Γερμανία ξεκίνησε με δυο μέρες δοκιμαστικών στην περιοχή Baumholder τον Ιούλιο και συνεχίστηκε στις αρχές Αυγούστου σε περιοχή με αμπελώνες όπου σε αυτή συμμετείχαν και τα τρία πληρώματα, παίρνοντας αρκετό χρόνο πίσω από το τιμόνι του Hyundai i20 Coupe WRC.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Michel Nadan είπε, ‘’Ο αγώνας της Γερμανίας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς για την ομάδα. Αγωνιζόμαστε εντός έδρας και είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο μας στο Alzenau να δουν τη δράση από κοντά. Μετά από αρκετό καιρό τρέχουμε ξανά σε ασφάλτινη επιφάνεια, καθώς οι προηγούμενοι αγώνες ήταν σε χώμα. Δεν ήταν καλός ο αγώνας για εμάς στη Φιλανδία όμως εδώ είμαστε αποφασισμένοι να επιστρέψουμε στη κορυφή, καθώς εδώ είναι που πετύχαμε την πρώτη μας νίκη στο θεσμό το 2014, όπως επίσης και ένα διπλό βάθρο πέρσι. Αυτό δε σημαίνει ότι θα επαναλάβουμε αυτά τα αποτελέσματα, αφού ο ανταγωνισμός στο φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ μεγάλος. Με τον Thierry Neuville να προηγείται στη βαθμολογία έχουμε σοβαρό κίνητρο για να προσπαθήσουμε να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα.’’

Οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας Neuville-Gilsoul οι οποίοι έχουν κερδίσει τους περισσότερους αγώνες φέτος από οποιονδήποτε άλλο πλήρωμα, με νίκες σε Κορσική, Αργεντινή και Πολωνία θέλουν να μαζέψουν τους απαιτούμενους βαθμούς για να μείνουν μόνοι πρώτοι. ‘’Σαν πλήρωμα και σαν ομάδα η Γερμανία είναι συνήθως πολύ καλός αγώνας για εμάς. Έχουμε αποκτήσει εμπειρία και όμορφες αναμνήσεις, καθώς εδώ σημειώσαμε και την πρώτη μας νίκη στο WRC. Το να είμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας για εμάς είναι κάτι καινούργιο και ανυπομονώ καθώς θα ξεκινώ πρώτος στις ειδικές διαδρομές. Ελπίζω να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα το οποίο θα μας αφήσει μόνους πρώτους στη βαθμολογία. Δε θα είναι εύκολο, όμως ξέρουμε πως να παλέψουμε για να είμαστε μπροστά.’’

Το ράλι Γερμανίας είναι ο δεύτερος ασφάλτνος αγώνας της χρονιάς και αποτελείτε από 309.17 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Την Παρασκευή οι ειδικές διαδρομές είναι στενές με αρκετά hairpin και περνούν μέσα από τους αμπελώνες, με φόντο τον ποταμό Mosel. Φέτος συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα η καινούργια υπερειδική διαδρομή στην Wadern-Weiskirchen από την οποία τα πληρώματα θα διέλθουν τρείς φορές. Το Σάββατο το σκηνικό μεταφέρετε στη στρατιωτική περιοχή Penzerplatte και τα πληρώματα θα περάσουν μεταξύ άλλων και από την ειδική Hinkelstein η οποία έχει κατά μήκος της πέτρες οι οποίες δεν συγχωρούν σε περίπτωση σύγκρουσης.

Ο αγώνας ολοκληρώνετε την Κυριακή με εντελώς καινούργιες ειδικές σε επαρχιακούς δρόμους, οι οποίοι είναι κοντά στα σύνορα με Γαλλία και Λουξεμβούργο. Τέλος τα πληρώματα θα περάσουν και από ειδικές οι οποίες είναι κοντά στο service park και μεταξύ αυτών είναι και η καινούργια ειδική St Wendeler που θα αποτελέσει και την powerstage του αγώνα.