Limassol AUTO/RALLY Sprint 2018: Συνέχισε το σερί ο Chips Junior

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, διοργανώθηκε απο την Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού στο χωριό Ανώγυρα, υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου ο τρίτος φετινός αγώνας ταχύτητας, το Limassol Auto/RallySprint 2018.

Με την συμμετοχή 38 πληρωμάτων και την παρουσία όλων των πρωταγωνιστών της φετινής περιόδου, το θέαμα ήταν δεδομένο, όπως και έγινε στην ουσία.

Ξεκινώντας με την τοποθεσία, η Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού έκανε μια εξαιρετική δουλειά τόσο στην επιλογή αλλά και στον σχεδιασμό της διαδρομής, η οποία ήταν πολύ γρήγορη αλλά και σε κάποια κομμάτια τεχνική. Η Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού όμως δεν έμεινε μέχρι εδώ αφού με πινακίδες απο την έξοδο του αυτοκινητόδρομου κατεύθυνε τους θεατές μέχρι και τον χώρο διεξαγωγής του αγώνα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι είδαμε τον Chips Junior για ακόμα μια φορά να είναι πραγματικά απίστευτος συνεχίζοντας το σερί του, σταματώντας τα ρολόγια στο δεύτερο του χρονομετρημένο πέρασμα στο 0.1:47.5. Αυτή ήταν 11η νίκη του πρωταθλητή και όπως έδειξε και στην Ανώγυρα δύσκολα θα βρεθεί αντίπαλος να τον κερδίσει τη φετινή χρονιά.

Στην δεύτερη θέση ολοκλήρωσε ο Δημήτρης Πιερή, ο οποίος έχει βαλθεί να μας τρελάνει με τα πραγματικά ακραία του περάσματα. Συνδύασε θέαμα και ουσία και η δεύτερη θέση στο βάθρο μπορούμε να πούμε ότι ήρθε φυσιολογικά.

Την τριάδα συμπλήρωσε ένας ακόμη θεαματικός οδηγός, ο Pepsi Junior. Ο καλύτερος του χρόνος ήρθε στη δεύτερη χρονομετρημένη προσπάθεια και έχασε τη δεύτερη θέση από τον Πιερή μόλις για 0.50 εκατοστά του δευτερολέπτου.

Στην τέταρτη θέση γενικής και πρώτο στην κατηγορία RCS 2 βρίσκουμε τον Πέτρο Πέτρου, ο οποίος δεν μπόρεσε να τρέξει στο δεύτερο χρονομετρημένο πέρασμα λόγω μηχανικού προβλήματος. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Γιώργος Πολυκάρπου ο οποίος τερμάτισε πέμπτος γενικής και δεύτερος στην κατηγορία RCS 2 και την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Pepsis. Οι Μάριος Παναγιώτου και Σταύρος Αντωνίου τερμάτισαν στην έβδομη και όγδοη θέση αντίστοιχα, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι PieriJuniorκαι Σταύρος Υπερμάχου.

Σύμπτωση που επαναλαμβάνετε παύει να είναι σύμπτωση. Ο Θωμάς Θεοφάνους για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ήταν ο ταχύτερος στη δικήνητη κατηγορία και απέδειξε ότι η προηγούμενη εμφάνιση στον κάμπο δεν ήταν πυροτέχνημα. Για ακόμα μια φορά ξεδίπλωσε τις οδηγικές του αρετές ολοκληρώνοντας τον αγώνα με διαφορά πέραν των δυο δευτερολέπτων από το δεύτερο Μιχάλη Σοφοκλέους ενώ παράλληλα κέρδισε και την κατηγορία 2WDSστην οποία αγωνίζεται. Ο Σοφοκλέους οδήγησε για ακόμα μια φορά στο όριο, ήταν ξανά θεαματικός και νικητής στην κατηγορία RCS 1. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Γιώργος Ασπρής ο οποίος δεν μπόρεσε να βελτιώσει το χρόνο του στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή.

Το κύπελο της δικήνητης κατηγορίας (2WD) πήγε στον Σκεύο Γερολέμου, με τον ZOLIνα αναδεικνύετε νικητής στην κατηγορία RC4.

Μετά το τέλος του αγώνα αποκλείστηκαν πέντε οδηγοί οι οποίοι έφυγαν από το parkfermeπριν από την προκαθορισμένη ώρα αποχώρησης. Πρόκειται για τους Χρίστο Μανούρη, Ευαγόρα και Αχιλλέα Κούλλουρο, Κλήτο Διομήδους και Πανίκο Πολυκάρπου. Ο τελευταίος έτρεξε σε αυτό τον αγώνα στη δικήνητη κατηγορία με ένα Citroen DS3 R3 και αν δεν ερχόταν η ποινή ίσως τα αποτελέσματα να ήταν διαφορετικά, αφού από την δοκιμαστική είχε τον ταχύτερο χρόνο, ενώ στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή (η δεύτερη έμεινε ημιτελής) ήταν ο μοναδικός οδηγός στη δικήνητη κατηγορία που κατέβηκε κάτω από τα δυο λεπτά (0.01:58.3).

Με την ολοκλήρωση του αγώνα είχαμε τις απονομές σε καφεστιατόριο της Ανώγυρας. Θα ήταν μεγάλη παράλειψη μας να μην ευχαριστήσουμε τον κοινοτάρχη Ανώγυρας Φοίβο Νικολάου για την φιλοξενία αλλά και για το γεγονός ότι, όχι μόνο να στήριξε την διεξαγωγή του αγώνα αλλά έτρεξε σαν ένα απο τα δύο Opening Cars χαρίζοντας θέαμα στον κόσμο που ήταν παρόν.

Μιχάλης Κοντογιώργης

Anogira Results 2018