Ο Lappi έκλεισε στη Citroën

Η Citroën Total Abu Dhabi WRT ολοκληρώνει σιγά σιγά το παζλ των πληρωμάτων που θα απαρτίζουν την ομάδα τη νέα χρονιά. Στις τάξεις της ανήκουν πλέον και οι Esapekka Lappi/Janne Ferm οι οποίοι θα πλαισιώσουν τους Sebastien Ogier/Julien Ingrasia.

Ακολουθώντας πιστά την παράδοση που τη θέλει να δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς και ταλαντούχους οδηγούς, η Citroën Racing επέλεξε τον πολλά υποσχόμενο νεαρό Esapekka Lappi, εντάσσοντας τον στις τάξεις της. Ο 27χρονος Φιλανδός έχει ήδη στο μικρό του παλμαρές 40 εκκινήσεις αγώνων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εκ των οποίων οι 19 στο WRC.

Στην Φιλανδία το 2012 ο Lappi έδειξε σημάδια του πλούσιου ταλέντου του όταν κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Sebastien Ogier, ενώ αργότερα την ίδια χρονιά στεύθηκε πρωταθλητής ράλι στη Φιλανδία κερδίζοντας και τους εφτά αγώνες. Συνέχισε να βελτιώνετε και το 2014 κέρδισε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ το 2016 εξασφάλισε και τον τίτλο στην κατηγορία WRC 2. Το ντεμπούτο του στο WRCτο έκανε το 2017 στην Πορτογαλία καταφέρνοντας να εντυπωσιάσει για ακόμα μια φορά, παίρνοντας και αυτός το προσωνύμιο ‘’ιπτάμενος Φιλανδός’’, σαν ακόμα ένας ταλαντούχος οδηγός από μια χώρα η οποία έχει παράδοση στους αγώνες ράλι.

Η πρώτη του νίκη ήρθε στη γενέτειρα του τη Φιλανδία πέρυσι, μόλις στον τέταρτο του αγώνα στο WRC. Φέτος επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τον αναμφισβήτητο ρυθμό του, δείχνοντας συνοχή και ταχύτητα σε όλες τις επιφάνειες (3ος σε Σαρδηνία, Γερμανία και Ουαλία). Μέχρι στιγμής είναι τέταρτος στη βαθμολογία του παγκοσμίου πρωταθλήματος, πίσω από τρείς οδηγούς που δίνουν μια από τις πιο εκπληκτικές μάχες των τελευταίων χρόνων για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η ένταξη του στη Citroën δυναμώνει την ομάδα, η οποία με την παρουσία του Sebastien Ogier, ο οποίος υπέγραψε τις προηγούμενες μέρες, ευελπιστεί ότι θα μπορεί να κερδίσει τη νέα χρονιά σε όλες τις επιφάνειες.

Ο Pierre Budar, αγωνιστικός διευθυντής της Citroën είπε, «καταφέραμε να υπογράψουμε δυο πολύ ανταγωνιστικά πληρώματα για τη νέα χρονιά και η άφιξη του Esapekka είναι εκπληκτικά νέα. Έχοντας πίστη σε νεαρούς οδηγούς, πάντα δίνουμε ευκαιρίες και ο Esapekka έχει το ιδανικό προφίλ για αυτό. Είναι ταλαντούχος, αποφασισμένος και συγκεντρωμένος και πρέπει να ταιριάξει με τον Sebastien. Νοιώθουμε ότι έχει πολλά να προσφέρει κα θα κάνουμε ότι μπορούμε να τον κρατήσουμε σε καλή κατάσταση ούτως ώστε να συνεχίσει την ανοδική του πορεία.»

Από την πλευρά του ο Lappi είπε, «Προφανώς είμαι χαρούμενος που υπέγραψα στην ομάδα και που θα είμαι στο ίδιο στρατόπεδο με τον Sebastien. Αυτή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για μένα να συνεχίσω να εξελίσσομαι. Έμαθα πολλά από τον Jari-Matti Latvala πέρυσι και τον Ott Tanak φέτος. Έχω όλα όσα χρειάζομαι για να γίνω ακόμα καλύτερος, ενώ κατάφερα να εμπνευστώ και απο τον Seb. Είμαι πεπεισμένος ότι το αυτοκίνητο έχει αρκετά καλές προοπτικές, όπως επίσης και η ομάδα, η οποία έχει μεγάλη ιστορία και εμπειρία στο WRC. Το γεγονός ότι ο Pierre ήθελε να υπογράψω μέτρησε πολύ όταν ήρθε η ώρα να αποφασίσω για το μέλλον μου. Θα είναι μεγάλη πρόκληση και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε μαζί.»