Larnaca Rally Sprint 2020: Preview

Διοργανώνεται απο το Σύνδεσμο Αυτοκινήτου Λάρνακας, την Κυριακή 8 Μαρτίου ο 2ος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Αγώνων Ταχύτητας, της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Σταθμός για τη δεύτερη αγωνιστική συνάντηση της χρονιάς είναι η περιοχή Σταυροβουνίου και η κλασική 2,2 χιλιομέτρων ειδική.

Στον αγώνα έχουν δηλώσει συμμετοχή 21 οδηγοί, απο τους οποίους ξεχωρίζει ο νικητής της πρεμιέρας Γιώργος Πολυκάρπου, ο οποίος θα επιδιώξει να δώσει συνέχεια στα καλά αποτελέσματα με στόχο να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Τη νίκη θα κυνηγήσουν επίσης οι Πέτρος Πέτρου, ο οποίος θα έχει για συνοδηγό τον Νικόλα Γεωργίου αλλά και ο πάντα εντυπωσιακός Δημήτρης Πιερή. Θα ήταν παράλειψη μας να μην αναφερθούμε στην οικογένεια Ιωαννίδη (Pepsi) οι οποίοι δηλώνουν παρών με δυο αγωνιστικά και είναι σε κάθε αγώνα εκ των πρωταγωνιστών, καθώς επίσης τα αδέλφια Παύλου, οι οποίοι αμφότεροι κλέβουν πάντα την παράσταση με την εν γένη παρουσία τους και ο πάντα ανταγωνιστικός Good Year Μάριος Παναγιώτου. Πλασάρισμα στην οκτάδα και μια καλή θέση στην κατηγορία RCS2 θα επιδιώξει ο Q8 OILS RALLY TEAM Γιάννος Ιωάννου.

Συμμετοχές

Στη δικήνητη κατηγορία θα τρέξουν δέκα οδηγοί και σημείο αναφοράς δεν είναι άλλο απο την μεγάλη μάχη που αναμένεται να έχουμε μεταξύ του Μιχάλη Σοφοκλέους και Θωμά Θεοφάνους.

Στη μάχη για την πρώτη θέση έχουν τα φόντα για να εμπλακούν και οι Q8 OILS RALLY TEAM Χάρης Ιωάννου, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, Σκεύος Γερολέμου και Αντρέας Χαραλάμπους. Οι Μιχάλης και Ερμής Παναγιώτου, Κλείτος Διομίδους και Νικόλας Καντάρα είναι οι οδηγοί που θα διεκδικήσουν μια θέση στην τριάδα της κατηγορίας RCS1.

Προϊστορία

Την τελευταία πενταετία αυτός που μετρά τις περισσότερες νίκες είναι ο Chips Junior. Τρείς φορές έφυγε νικητής από τον αγώνα της Λάρνακας (2016, 2017 και 2018), όπου και στις τρείς περιπτώσεις αναδείχθηκε στο τέλος της κάθε χρονιάς πρωταθλητής.

Το 2015 ο οδηγός που κέρδισε ήταν ο Χρήστος Δημοσθένους, ο οποίος στο τέλος της χρονιάς ήταν και ο πρωταθλητής.

Τελευταίος νικητής στο Larnaca Rallysprint ήταν ο Πανίκος Πολυκάρπου που κέρδισε τον αγώνα πέρυσι μπροστά από τους Χρίστο Δημοσθένους και Πέτρο Πέτρου, με τον Δημοσθένους να προσθέτει ακόμα ένα τίτλο πρωταθλήματος στο παλμαρές του.

Ο Κυριακάτικος αγώνας θα ξεκινήσει στις 10:10 με την δοκιμαστική διαδρομή και θα ακολουθήσουν οι δυο χρονομετρημένες διαδρομές. Η ολοκλήρωση του αγώνα αναμένεται στις 15:30 με τις απονομές των επάθλων στο χώρο του αγώνα.

Συμμετοχές