Η νέα γενιά της Porsche 911 Turbo αποδίδει 641 ίππους

Η Porsche παρουσιάζει τη νέα γενιά 911 Turbo S στη γκάμα του θρυλικού μοντέλου. Ένα νέο μοντέλο που προσφέρει τώρα περισσότερη δύναμη από ποτέ, δυναμική οδήγηση και άνεση. Η νέα 911 ξεκινά την καριέρα της στην αγορά σε εκδόσεις Coupé και Cabriolet, με ένα νέο κινητήρα boxer 3.8-λίτρων με δύο υπερσυμπιεστές VTG, που παράγει 641 ίππους, 70 περισσότερους από τον προκάτοχό της. Επίσης, η μέγιστη ροπή φθάνει τώρα 800 Nm (αύξηση 50 Nm).

Το κιβώτιο οκτώ σχέσεων Porsche Doppelkupplung (PDK) βρίσκεται αποκλειστικά στην έκδοση Turbo, φτάνει τα 100 km/h από στάση σε 2,7 δευτερόλεπτα (0,2 δευτερόλεπτα γρηγορότερα), ενώ η τελική ταχύτητα παραμένει στα 330 km/h. Το άλμα στις επιδόσεις αυτής της νέας γενιάς είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο στο σπριντ από το μηδέν στα 200km που βρίσκεται στα 8,9 δευτερόλεπτα. Δηλαδή ένα δευτερόλεπτο πιο γρήγορη από τον προκάτοχό της.

Ο εντελώς νέος κινητήρας της 911 Turbo S βασίζεται στην γενιά κινητήρων 911 Carrera. Διαθέτει ένα πλήρως επανασχεδιασμένο σύστημα ψύξης αέρα, νέους, μεγαλύτερους συμπιεστές VTG τα οποία έχουν βελτιώσει σημαντικά τα χαρακτηριστικά του οχήματος όσον αφορά την απόκριση του κινητήρα, την ισχύ, τη ροπή, τις εκπομπές και το στροφάρισμα.
Ο αρμονικός σχεδιασμός ισορροπεί απόλυτα την απόλαυση τόσο στο δρόμο όσο και στην πίστα. Το νέο εμπρός μέρος διαθέτει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και διπλές μονάδες φωτισμού LED. Επίσης, η ανασχεδιασμένη, εμπρόσθια αεροδυναμική τομή και η μεγαλύτερη πίσω πτέρυγα παρέχουν 15% περισσότερη κατώθηση ενώ διαθέτει και το σπορ πλαίσιο Porsche Active Suspension Management (PASM) που έχει μειωθεί κατά 10 mm. Το σύστημα εξάτμισης με ρυθμιζόμενα πτερύγια που εγγυάται ξεχωριστό ήχο.

Το εσωτερικό διαθέτει ένα υψηλής ποιότητας και σπορ φινίρισμα. Ο βασικός κατάλογος εξοπλισμού περιλαμβάνει ένα πλήρες δερμάτινο εσωτερικό με κομμάτια carbo. Ένα νέο σχεδιασμένο δίχρωμο εσωτερικό θα είναι διαθέσιμο από την Porsche Exclusive Manufaktur ως επιλογή. Τα σπορ καθίσματα, ρυθμιζόμενα σε 18 σημεία, διαθέτουν ραφές που αποδίδουν φόρο τιμής στην πρώτη 911 Turbo (930). Υψηλής ποιότητας γραφικά στοιχεία και λογότυπα στη συστοιχία οργάνων ολοκληρώνουν τις χαρακτηριστικές λειτουργίες της Turbo S. Η κεντρική οθόνη του PCM είναι τώρα 10,9 ίντσες και μπορεί να λειτουργήσει γρήγορα και χωρίς να αποσπάται η προσοχή χάρη στη νέα του διάταξη. Άλλα χαρακτηριστικά του είναι το σπορ τιμόνι GT, το πακέτο Sport Chrono με την πρόσφατα ενσωματωμένη εφαρμογή Porsche Track Precision και το σύστημα BOSE® Surround Sound.