Larnaca Rally 2020 – Μέρα 1η: Σημαντικό προβάδισμα για τον Τσουλόφτα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πρώτη μέρα του δεύτερου αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι. Με την εκκίνηση να δίνεται στις τρείς το απόγευμα, τα πληρώματα είχαν να αντιμετωπίσουν δυο ταχύτατες ειδικές (ETS RACING FUELS PETROFANI και KLIMACONTROL KALO CHORIO), οι οποίες ήταν επαναλαμβανόμενες.

Αρκετός κόσμος βρέθηκε στις ειδικές του αγώνα, με τα τέσσερα αυτοκίνητα κατηγορίας R5 να μαγνητίζουν τα βλέμματα. Κατά τη διάρκεια και των τεσσάρων ειδικών διαδρομών είδαμε μεγάλες μάχες τόσο για την πρωτοπορία του αγώνα, όσο και για τις πιο πίσω θέσεις.

Αναμφίβολα τα δυο Volkswagen Polo R5 της Petrolina ENI Racing Team με πληρώματα τους Τσουλόφτα-Ηλία και Γαλαταριώτη-Ιωάννου μονοπώλησαν το ενδιαφέρων με τις μάχες τους.

Η ολοκλήρωση της τέταρτης και τελευταίας ειδικής της μέρας βρίσκει τους Τσουλόφτα-Ηλία στην πρώτη θέση με το σημαντικό προβάδισμα των 13 δευτερολέπτων από τους Γαλαταριώτη-Ιωάννου. Έχοντας πολύ καλό ρυθμό, οι Τσουλόφτας-Ηλία κατάφεραν να κερδίσουν και τις τέσσερεις ειδικές συνδυάζοντας παράλληλα θέαμα και ουσία.

Από την πλευρά τους, οι Γαλαταριώτης-Ιωάννου, μπορεί να μην είχαν σήμερα τις απαντήσεις, όμως είναι ένα πλήρωμα που μπορεί εύκολα να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα και αυτό έχει την ευκαιρία να το κάνει αύριο στις τέσσερις εναπομείναντες ειδικές του αγώνα.

Μεγάλες μάχες έγιναν και για την τρίτη θέση όπου τη διεκδικούν τρία πληρώματα. Μέχρι στιγμής οι Petrolina ENI Racing Team Δημοσθένους-Παύλου (Mitsubishi Lancer EVO9) είναι αυτοί που βρίσκονται τρίτοι, έχοντας οκτώ δευτερόλεπτα πλεονέκτημα έναντι των αντίπαλων τους.

Στην τέταρτη και πέμπτη θέση με ακριβώς τον ίδιο χρόνο είναι οι Petrolina ENI Racing Team Γιάγκου-Κυριάκου (Hyundai i20 R5) και οι Πολυκάρπου Σιάλος (Mitsubishi Lancer EVO9). Με τη μηδενική διαφορά μεταξύ των δυο και τα οκτώ δευτερόλεπτα από τους Δημοσθένους-Παύλου, η αυριανή μέρα αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για το τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου.

Οι περσινοί πρωταθλητές, οι Q8 Παντελή-Χριστοδούλου (Mitsubishi Lancer EVO10), έχαναν χρόνο σε όλες τις ειδικές από τους αντιπάλους τους και μέχρι στιγμής είναι έκτοι. Μακριά από τον ανταγωνισμό έμειναν και οι Ζήνωνος-Χριτοφή (Citroen DS3 R5) οι οποίοι είχαν δυο σκασμένα ελαστικά, το ένα στην πρώτη ειδική και το άλλο στην τρίτη.

Οι Αντωνίου-Πιερή, Ρούσου-Γιαννακού, και Λαός-Στυλιανού, όλοι με (Mitsubishi Lancer EVO) συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Δυνατές μάχες έγιναν και στη δικίνητη κατηγορία εκεί όπου οι Παντελή-Θεοφάνους, με το νέο τους απόκτημα, ένα Ford Fiesta, κατάφεραν να προηγηθούν μετά από πολύ καλή εμφάνιση.

Αρκετά καλή απόδοση είχαν επίσης και οι Μανώλη-Ευριπίδου (Honda Civic), οι οποίοι κέρδιζαν εναλλάξ τις ειδικές διαδρομές της σημερινής μέρας με τους μεγάλους τους αντιπάλους.

Η μεταξύ τους διαφορά είναι μόλις στα πέντε δευτερόλεπτα και αύριο έχουν τέσσερις ειδικές διαδρομές για να “λύσουν” τις διαφορές τους. Στην τρίτη θέση είναι οι Τελεβάντος-Σταύρου με το καινούργιο Peugeot 208.

Από τα 31 πληρώματα που ξεκίνησαν σήμερα τη μέρα αποχώρησαν τα πέντε. Το Ράλι Λάρνακας συνεχίζεται και ολοκληρώνεται αύριο με δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές μήκους 49.60 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Ο τερματισμός θα γίνει στην πλατεία Ευρώπης στις φοινικούδες στις 18:30.

Results Up to SS4

ITINERARY