Larnaca Rally 2020: Εκπληκτική νίκη για τον Αλέξανδρο Τσουλόφτα

Με νικητές τους Petrolina ENI Racing Team Αλέξανδρο Τσουλόφτα-Στέλιο Ηλία (Volkswagen Polo GTI R5) ολοκληρώθηκε toΣαββατοκύριακο 18-19 Ιουλίου ο δεύτερος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι, τον οποίο διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Λάρνακας υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Κατά τη διάρκεια του διήμερου αγώνα είδαμε μάχες σε όλες τις κατηγορίες, με κοντράστ συναισθημάτων και την αδρεναλίνη στα ύψη. Η δίψα του κόσμου για τον αγώνα ήταν μεγάλη και καθρέφτης της προσέλευσης ήταν οι οκτώ ειδικές τις οποίες κατέκλυσαν κατά εκατοντάδες.

‘Όπως ήταν φυσικό, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν στραμμένο στους ίσως δυο καλύτερους Κύπριους οδηγούς ράλι αυτή τη στιγμή στο νησί μας.

Οι νικητές του αγώνα Τσουλόφτας-Ηλία

Οι Αλέξανδρος Τσουλόφτας και Σίμος Γαλαταριώτης έδωσαν ανεπανάληπτες μάχες στις ειδικές με τον κόσμο να φεύγει άκρως ικανοποιημένος.

Παρά την αποχή ενός χρόνου από την αγωνιστική δράση, ο Αλέξανδρος Τσουλοφτας επέστρεψε δριμύτερος και πιο ώριμος οδηγικά. Οι χρόνοι που σημείωνε στις ειδικές διαδρομές, έχοντας στο πλάι του τον έμπειρο Στέλιο Ηλία, αντικατοπτρίζουν πλήρως την εικόνα που παρουσίασε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Τσουλόφτας-Ηλία

Όντας ταχύτερος και τις δύο μέρες, ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας έκανε το 8/8 έχοντας απέναντι του το ισάξιο πλήρωμα των Petrolina ENI Racing Team Γαλαταριώτη-Ιωάννου (Volkswagen PoloGTI R5), γεγονός που προσδίδει μεγαλύτερη έκταση στη νίκη του.

Αλέξανδρος Τσουλόφτας

«Επέστρεψα πίσω από το αγωνιστικό τιμόνι και στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι μετά απο αποχή ενός χρόνου, με την τελευταία φορά που αγωνίστηκα να είναι στο περσινό East Safari Rally όπου και πάλι ήμασταν νικητές. Θεωρώ ότι το come back ήταν ιδανικό αφού κερδίσαμε όλες τις ειδικές διαδρομές με διαφορά περισσότερη του μισού λεπτού από το δεύτερο πλήρωμα. Νομίζω ότι η διαφορά του αυτοκινήτου αλλά και της ομάδας φάνηκε. Ο κόσμος έμεινε ευχαριστημένος και κατενθουσιασμένος αφού τους χαρίσαμε αυτό που ήθελαν να δουν», είπε ο Τσουλόφτας μετά το τέλος του αγώνα.

Γαλαταριώτης-Ιωάννου

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι Γαλαταριώτης-Ιωάννου οι οποίοι τα έδωσαν όλα, όμως στο τέλος αυτό φάνηκε ότι δεν ήταν αρκετό. Μπορεί να μην κατάφεραν να κερδίσουν, όμως επωφελήθηκαν βαθμολογικά καθώς αύξησαν τη διαφορά από το δεύτερο πλήρωμα.

Δημοσθένους-Παύλου

Στην τρίτη θέση γενικής ολοκλήρωσαν οι Petrolina ENI Racing Team Δημοσθένους-Παύλου με Mitsubishi Lancer EVO9. Σε όλη τη διάρκεια της Κυριακής ήταν σε μεγάλη μάχη με τους Petrolina ENIRacing Team Γιάγκου-Κυριάκου για την τελευταία θέση του βάθρου και το τέλος τους βρήκε τρίτους με μόλις 1.1 δευτερόλεπτα διαφορά.

Γιάγκου-Κυριάκου

Από την πλευρά τους οι Γιάγκου-Κυριάκου (Hyundai i20 R5) υπέρβαλαν εαυτόν και ήταν ταχύτεροι από τους Δημοσθένους-Παύλου σε τρείς από τις τέσσερις ειδικές της Κυριακής. Τελικά έμειναν τέταρτοι και όπως οι ίδιοι δήλωσαν στη ράμπα τερματισμού προτίθενται να υποβάλουν ένσταση κατά του αποτελέσματος αφού θεωρούν ότι υπήρξε λάθος με τα χρονόμετρα. Πέραν από την τέταρτη θέση, οι Γιάγκου-Κυριάκου κέρδισαν και την κατηγορία R5.

Παντελή-Χριστοδούλου

Οι περσινοί πρωταθλητές, Q8 Παντελή-Χριστοδούλου (MitsubishiLancer EVO10), τερμάτισαν στην πέμπτη θέση γενικής και παράλληλα ήταν πρώτοι και στην κατηγορία RC2. Αγώνα εξοικείωσης με το Citroen DS3 R5 έκαναν οι Ζήνωνος-Χριστοφή τερματίζοντας έκτοι γενικής, μια θέση η οποία σαφώς και δεν τους αφήνει ευχαριστημένους καθώς αν δεν είχαν διάφορα προβλήματα με σκασμένα ελαστικά και τον συμπλέκτη ίσως θα μπορούσαν να τερμάτιζαν ψηλότερα.

Χριστοδούλου-Ξενοφώντος

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Αντωνίου-Πιερής, Λαός-Στυλιανού, Ποσείδιας-Αλεξάνδρου και Χριστοδούλου-Ξενοφώντος, όλοι με Mitsubishi Lancer EVO, πλην από τους Χριστοδούλου-Ξενοφώντος οι οποίοι έτρεξαν με Subaru Impreza. Πέραν από τη δέκατη θέση οι Χριστοδούλου-Ξενοφώντος κέρδισαν και την κατηγορία RCS2.

Δυνατές μάχες, εναλλαγές συναισθημάτων και αμφίρροπα αποτελέσματα ήταν το μενού στη δικήνητη κατηγορία την Κυριακή. Η πρώτη θέση έμοιαζε να είναι με ηλεκτρική καρέκλα αφού σε τρείς περιπτώσεις άλλαξε κάτοχο.

Τελεβάντος-Σταύρου

Νικητές αναδείχθηκαν οι Τελεβάντος-Σταύρου με Peugeot 208. Προτού γίνει όμως αυτό προηγήθηκαν πολλά. Οι Παντελή-Θεοφάνους (Ford Fiesta), ήταν το πλήρωμα που διατηρούσε την πρωτοπορία μέχρι και την πέμπτη ειδική όμως ένα σκασμένο ελαστικό στην έκτη ήταν αρκετό για να τους θέσει εκτός συναγωνισμού.

Παντελή-Θεοφάνους

Στην πρωτοπορία πέρασαν οι Μανώλη-Ευριπίδου (Honda Civic) οι οποίοι όμως δέχονταν ασφυκτική πίεση από τους Τελεβάντο-Σταύρου. Το δράμα έμελλε να έχει και συνέχεια αφού στην τελευταία ειδική οι Μανώλη-Ευριπίδου είχαν και αυτοί σκασμένο ελαστικό με αποτέλεσμα να χάσουν πολύτιμο χρόνο αλλά και την πρωτοπορία.

Χριστοδούλου-Καλλής

Έτσι, στην επανεμφάνιση στους αγώνες ράλι, οι Τελεβάντος Σταύρου κατάφεραν να φύγουν νικητές από τη Λάρνακα, οι Παντελή-Θεοφάνους ολοκλήρωσαν δεύτεροι και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι Χριστοδούλου-Καλλής (Honda Civic), οι οποίοι έκαναν ένα σταθερό αγώνα μένοντας μακριά από προβλήματα.

Μανώλη-Ευριπίδου

Την κατηγορία RC4 κέρδισαν οι Παντελή-Θεοφάνους, νικητές στην κατηγορία RCS1 αναδείχθηκαν οι Χριστοδούλου-Καλλής, οι Μανώλη-Ευριπίδου κέρδισαν την κατηγορία RC3 και την RST1 κέρδισαν οι Αντρέας Νικολάου-Κωνσταντίνα Μίτσιγγα (SuzukiVitara). Το πλήρωμα αυτό πήρε και τιμητική πλακέτα από την οικογένεια Τρικωμίτη.

Κακουράτος-Χρυσοστόμου

Τη νεοσύστατη κατηγορία RCL1 κέρδισαν οι Κάρλος Κακουράτος-Αντώνης Χρυσοστόμου (Toyota Yaris), πρώτο Novice πλήρωμα ήταν οι Δεληγιάννης-Φουρής (Mitsubishi Lancer EVO3) και πρώτο μεικτό πλήρωμα ήταν οι Κωνσταντίνος-Σιώφερος-Στέφανος Γεωργίου (Mitsubishi Lancer EVO6). Αξιοσημείωτο για τους δύο νεαρούς είναι το γεγονός ότι κατά μεγάλη σύμπτωση οι πατεράδες τους, δύο από τους θρύλους του αθλήματος, οι Γιώργος Σιώφερος και Κώστας Γεωργίου Chips ξεκίνησαν επίσης μαζί στα πρώτα βήματα της καριέρας τους.

Τέλος, τιμητική πλακέτα από την οικογένεια του αείμνηστου Πρόδρομου Γεωργίου δόθηκε στο πλήρωμα των Παναγιώτη Γεωργίου-Αιμίλιου Τανούση (Citroen DS3 R3) οι οποίοι ανέβηκαν στη ράμπα τερματισμού χωρίς το αγωνιστικό αφού αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα στο park ferme.

Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι είναι η εταιρία Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil, ενώ μέγα χορηγός ήταν η HONDA και Γαλαταριώτης.

Ο επόμενος αγώνας του Παγκυπριου Πρωταθλήματος Ράλι είναι προγραμματισμένος το διήμερο 12-13 Σεπτεμβρίου με διοργανωτή τη Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού.

PROVISIONAL FINAL

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου, Μιχάλης Κοντογιώργης, Κούλλης Κυριάκου, Αντρέας Χριστοδούλου.