LAA Auto/Rally Sprint – Preview: Με 42 συμμετοχές ξεκινά το πρωτάθλημα ταχύτητας

Μετά την ακύρωση του πρώτου αγώνα στο Παγκύπριο πρωτάθλημα ταχύτητας, η φετινή σεζόν ουσιαστικά ξεκινά την Κυριακή 6 Μαΐου με τον αγώνα LAA Auto/Rally Sprint και διοργανωτή το Σωματείο Αυτοκινήτου Λάρνακας. Το νέο διοικητικό συμβούλιο ξεκίνησε με όρεξη τις υποχρεώσεις του επιλέγοντας καινούργια τοποθεσία, η οποία βρίσκεται στο χωριό Αβδελλερό. Η διαδρομή συνδυάζεται από ψηλές ταχύτητες και τεχνικά κομμάτια και το θέαμα είναι προδιαγεγραμμένο.

Αυτή η επιλογή ίσως να έπαιξε το δικό της ρόλο, καθώς στον αγώνα δήλωσαν συμμετοχή 42 οδηγοί, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για τη φετινή χρονιά μέχρι στιγμής.

Αρκετά πρωτοκλασάτα ονόματα από το χώρο των αγώνων ταχύτητας και ράλι τρέχουν στον αγώνα και ένα από τα πιο δυνατά ονόματα των τελευταίων χρόνων είναι αυτό του πρωταθλητή ράλι Κώστα Γεωργίου Chips, ο οποίος επιστρέφει στην αγωνιστική δράση μετά από αρκετό καιρό.

Τη νίκη αναμένεται να διεκδικήσουν οι συνήθεις ύποπτοι, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τον περσινό πρωταθλητή Chips Junior, τον Pepsi Junior, τον Χρίστο Δημοσθένους και τον πάντα υπολογίσιμο Πέτρο Πέτρου.

Για πρώτη φορά σε αγώνα ταχύτητας του Κυπριακού πρωταθλήματος θα τρέξει αυτοκίνητο κατηγορίας R5. Ο Αντώνης Χειλημήντρης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Σωματίου Αυτοκινήτου Λάρνακας, θα τρέξει με το νέο του απόκτημα, ένα Citroen DS3 R5 με το οποίο τον είδαμε και στο φετινό Tiger Rally, με στόχο να διεκδικήσει θέση ψηλά στη γενική κατάταξη.

Ωραίες μάχες αναμένονται και στις υπόλοιπες κατηγορίες, καθώς συμμετέχουν αρκετοί καλοί και έμπειροι οδηγοί. Στην κατηγορία RCS2, οι Δημήτρης Πιερή και Promo είναι οι επικρατέστεροι για τη νίκη, ενώ πάντα υπολογίσιμοι αντίπαλοι είναι και οι Σάββας Σάββα και Pepsis Junior2.

Πολλοί και καλοί οδηγοί θα τρέξουν και στη δικήνητη κατηγορία και μεταξύ των υποψηφίων για τη νίκη είναι ο ταχύτατος Χάρης Ιωάννου, ο Μιχάλης Σοφοκλέους, ο Κωνσταντίνος Τελεβάντος, Χρυσόστομος Παντελή, Γιώργος Ασπρής, Αντρέας Χαραλάμπους και Θωμάς Θεοφάνους.

Για πρώτη φορά φέτος τρέχουν και οι Νίκος Θωμά και Γιώργος Γεωργίου με τα Cross Cart, οι οποίοι αναμένεται να χαρίσουν πλούσιο θέαμα με τα πάντα εντυπωσιακά τους περάσματα.

 

Πως θα δείτε τον αγώνα

Η πρόσβαση για τον αγώνα είναι πολύ εύκολη και ο θεατής λόγω και της μορφολογίας του εδάφους μπορεί να παρακολουθήσει σχεδόν ολόκληρη τη διαδρομή.

Από τον κυκλικό κόμβο ριζοελιάς κατευθυνθείτε προς την Αγία Νάπα και βγείτε από την έξοδο για Αθηαίνου. Στο τέρμα του δρόμου στρίψτε δεξιά ακολουθώντας τις πινακίδες για Αβδελλερό και Αθηαίνου. Προχωρήστε για 4.3km και ακολούθως στρίψτε δεξιά προς το Αβδελλερό. Οδηγήστε για 550m και στρίψτε ξανά δεξιά σε χωματόδρομο όπου σε 200m θα βρεθείτε στη διαδρομή.

Η προϊστορία

Από το 2013 και μετά τον αγώνα της Λάρνακας έχουν κερδίσει μόλις τρεις οδηγοί. Πρόκειται για τους Χρίστο Δημοσθένους, Μάριο Παναγιώτου και Chips Junior. Το 2013 ο Χρίστος Δημοσθένους ήταν ο νικητής, δεύτερος ολοκλήρωσε ο ChipsJuniorκαι τρίτος ο Παρασκευάς Παρσκευά. Στο τέλος της χρονιάς αυτός που πανηγύρισε τον τίτλο ήταν ο Chips Junior.

Ο Μάριος Παναγιώτου κέρδισε τον αγώνα στη Λάρνακα το 2014 και μετά από μια πολύ καλή χρονιά στους αγώνες ταχύτητας κέρδισε και το πρωτάθλημα. Δεύτερος στον αγώνα τερμάτισε ο Πρόδρομος Προδρόμου και τρίτος ο Κυριάκος Ιωαννίδης.

Το 2015 ο Χρίστος Δημοσθένους ήταν αυτός που κατάφερε να φύγει νικητής και έχοντας πραγματοποιήσει μια εξαιρετική σεζόν στους αγώνες ταχύτητας, κέρδισε στο τέλος και το πρωτάθλημα. Στις υπόλοιπες δυο θέσεις του βάθρου τερμάτισαν οι Πανίκος Πολυκάρπου και Παρασκευάς Παρασκευά.

Τις χρονιές 2016 και 2017 αυτός που μονοπωλεί τις νίκες είναι ο Chips Junior. Παράλληλα είναι ο πρωταθλητής των αγώνων ταχύτητας τα τελευταία δυο χρόνια και ο οδηγός που όλοι θα θέλουν να κερδίσουν στον Κυριακάτικο αγώνα.

LAA Provisional Starting List