King of Nations 2018 – Σέρρες: Ένας εκπληκτικός Άντρος Αντωνίου

Είναι τρελός ο πρόεδρος. Αυτή η ιαχή ακουγόταν από τους συμπατριώτες μας μετά το τέλος του αγώνα KingofNationsπου έγινε στις Σέρρες το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Ο λόγος βέβαια είναι για τον Άντρο Αντωνίου, πρόεδρο και αθλητή του Power Drift Club. Ο Άντρος Αντωνίου όπως και ακόμα εννέα αθλητές του Σωματείου αποτελούν την εθνική Κύπρου η οποία θα αντιπροσωπεύσει τη χώρα μας σε τρείς διεθνής αγώνες στην Ελλάδα και ήδη από τον πρώτο αγώνα που συμμετείχαν έδειξαν δείγματα γραφής αλλά και το υψηλό επίπεδο που έχει φτάσει το Κυπριακό Drift τα τελευταία χρόνια.

Ο πρώτος εκ των τριών αγώνων όπως προαναφέραμε έγινε στις Σέρρες το Σαββατοκύριακο 7-8 Οκτωβρίου και σε αυτόν συμμετείχαν τα μεγαλύτερα ονόματα του Driftανα το παγκόσμιο και το Πανελλήνιο. Ο Άντρος Αντωνίου μετά από μεγαλειώδη εμφάνιση κατάφερε να ξεπεράσει εαυτόν και να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Από τα πρώτα του περάσματα στην πίστα την Παρασκευή έδειχνε πλήρως εξοικειωμένος με τη διαδρομή, πραγματοποιώντας πολύ καλές και πανομοιότυπες διελεύσεις. Το Σάββατο ο ρυθμός του στα μονά περάσματα ήταν ο ίδιος, με συνεπακόλουθο να ολοκληρώσει στην 9η θέση σκοράροντας 77.22 βαθμούς.

Προκρίθηκε στα διπλά περάσματα, όπως και οι πλείστοι αθλητές μας πλην των Πάμπο Νικολάου και Δαυίδ Δαυίδ και στη συνέχεια στα twin battles ξεπέρασε εαυτόν φτάνοντας μέχρι και τον ημιτελικό. Εκεί έχασε από τον Marco Zacouril, όμως στον μικρό τελικό δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και κερδίζοντας τον Gerson Junginger κατάφερε να ολοκληρώσει τρίτος τον αγώνα, σημειώνοντας παράλληλα τη μεγαλύτερη διάκριση μέχρι στιγμής στην καριέρα του.

Νικητής στον αγώνα αναδείχθηκε ο Ιάπωνας Daigo Saito ο οποίος κέρδισε στον τελικό τον πρωταθλητή του King of Europe Marco Zakouril, ενώ στον μικρό τελικό όπως προαναφέραμε νικητής ήταν ο Άντρος Αντωνίου.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους αθλητές, ο Σταύρος Γρύλλης αποκλείστηκε στους 32 από τον Genya Kobayashi, ο Κυριάκος Μάριου αποκλείστηκε επίσης στη φάση των 32 από τον Χαράλαμπο Τσουρή, όπως επίσης και ο Σέργιος Γρηγορίου, ο οποίος έχασε από τον Francois Axel. Ο πρωταθλητής μας, Γιώργος Χριστοφόρου, έμεινε εκτός στους 16 μετά που έχασε από τον Daigo Saito. Οι δυο τους είχαν επαφή με το αυτοκίνητο του Χριστοφόρου να παθαίνει ζημιά η οποία δεν του επιτράπηκε να επιδιορθώσει, αφού το αυτοκίνητο έμεινε ακινητοποιημένο και σύμφωνα με τον κανονισμό μετά από ζημιά πρέπει να αποχωρίσει από την πίστα χωρίς βοήθεια. Τέλος ο Χαράλαμπος Τσουρή έχασε στην οκτάδα από τον Marco Zacouril, όπως επίσης και ο Χρίστος Ελευθερίου, ο οποίος αποκλείστηκε επίσης στην οκτάδα από τον Άντρο Αντωνίου. Ο περσινός νικητής του αγώνα Χρίστος Χατζαράς αποκλείστηκε στους 16 μετά από μηχανικό πρόβλημα.

Ο μοναδικός οδηγός που αγωνίστηκε στην κατηγορία PRO 2 ήταν ο Σάββας Σημιανός ο οποίος στα μονά περάσματα ήταν έκτος με βαθμολογία 73.39 η οποία του έδωσε το εισιτήριο για τα διπλά. Εκεί έχασε απο την πρώτη μάχη καθώς παρουσιάστηκε πρόβλημα στο αγωνιστικό.

Στον αγώνα αρκετοί Κύπριοι έδωσαν το παρόν τους στηρίζοντας τους αθλητές μας. Στήριξη είχαν επίσης και από τους χορηγούς που πίστεψαν σε αυτή την προσπάθεια και δεν είναι άλλοι από τους Ψάλτης Auto Spare Parts, Impactec, Hell Energy Drink και Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου. Φυσικά αυτή που έλαμψε δια της απουσίας της για ακόμα μια φορά ήταν η πολιτεία.

Ο επόμενος αγώνας που θα διαγωνιστεί η εθνική Drift είναι το MDC το οποίο θα διεξαχθεί στον Μαραθώνα το Σαββατοκύριακο 20-21 Οκτωβρίου.

Φωτογραφίες: Γιάγκος Χριστοφόρου – CG MEDIA PRODUCT και eyedea Media