Τρείς Πρωταθλητές στην Ισπανία

Οι τρείς τελευταίοι παγκόσμιοι πρωταθλητές του WRC, απο το 2003 μέχρι και σήμερα, θα δώσουν το παρών τους στον αγώνα που θα διεξαχθεί αυτό τον μήνα στην Ισπανία.

Ο λίστα συμμετοχών του RallyRACC Catalunya – Rally de España (25 – 28 Οκτωβρίου) κυκλοφόρησε την Τετάρτη και ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sébastien Loeb, ο συμπατριώτης του Sébastien Ogier, ο οποίος κυνηγάει το έκτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά και ο Petter Solberg έχουν όλοι δηλώσει συμμετοχή.

Ο Loeb, ο οποίος κυριάρχησε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα από το 2004 έως το 2012 με την ομάδα της Citroën, ολοκληρώνει την φετινή του παρουσία τριών αγώνων με τον γάλλο κατασκευαστή ως ομόσταυλός των Craig Breen και Khalid Al Qassimi με ένα C3 World Rally Car.

Ο Ogier βρίσκεται στο μέσο μιας συναρπαστικής μάχης για το πρωτάθλημα με τους Thierry Neuville και Ott Tänak στο τιμόνι ενός Ford Fiesta μαζί με τους Elfyn Evans και Teemu Suninen στην ομάδα της M-Sport Ford.

Ο Νορβηγός Solberg, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος το 2003, επιστρέφει στο WRC για πρώτη φορά μετά το 2012. Ο Solbergθα βρεθεί στο τιμόνο ενός Polo GTI R5 της Volkswagen στην κατηγορία WRC 2 ενώ ο Eric Camilli θα οδηγήσει το δεύτερο αυτοκίνητο για τον Γερμανό κατασκευαστή.

Στον αγώνα θα βρεθεί επίσης ο θεαματικότατος Ken Block, ο οποίος θα οδηγήσει ένα Fiesta WRC για την ομάδα του Hoonigan Racing. Είναι ο πρώτος αγώνας του οδηγού απο τις Ηνωμένες Πολιτείες στο WRC από τον αντίστοιχο το 2014.

Και οι τέσσερις εργοστασιακές ομάδες θα τρέξουν στον αγώνα με τρία αυτοκίνητα. Η Hyundai Shell Mobis θα αγωνιστεί με τους Dani Sordo, Thierry Neuville και Andreas Mikkelsen, ενώ η Toyota Gazoo Racing με τους Ott Tänak, Jari-Matti Latvala και Esapekka Lappi.

Το WRC 2 έχει απίστευτες συμμετοχές τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα. Η λίστα των 21 συμμετοχών περιλαμβάνει τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Jan Kopecký, ο οποίος θα προσπαθήσει να κλειδώσει το πρωτάθλημα και τον ομόσταυλο του στην Skoda Motorsport Kalle Rovanperä, ο οποίος ήταν εντυπωσιακότατος όταν κέρδισε τον αγώνα για την κατηγορία του στη Βρετανία το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Άλλες κορυφαίες συμμετοχές είναι αυτές των Lukasz Pieniazek, Fabio Andolfi, Jari Huttunen, Ole Christian Veiby, Stéphane Lefebvre και του δημοφιλή Henning Solberg.

Ο Taisko Lario και ο Enrico Brazzoli συνεχίζουν τις μάχες τους  για το WRC 3.