King of Europe 6ος Γύρος – Oschersleben Γερμανία: Με χρώμα Ελληνικό!!

Μπορεί να βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό της χρονιάς, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Clemens Kauderer να αποκαλύψει το ολοκαίνουργιο HGK BMW E92, πιέζοντας στα όρια του για να κατακτήσει το πρώτο σκαλοπάτι του βάθρου μετά από έναν τελικό με Αυστριακό χρώμα εναντίον του Alois Pamper, κάνοντας την απόλυτη έκπληξη στο 6ο Γύρο της Γερμανίας.

Όλα ήταν στραμένα στον προτωπόρο Marco Zakouril καθ ‘όλη τη διάρκεια του αγώνα με ένα ακόμα καινούργιο αυτοκίνητο, καθώς είχαμε τα πολυαναμενόμενα αποκαλυπτήρια του αγαπημένου του BMW M2. Φαινόταν όλο και πιο σίγουρος καθ ‘όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου κλειδώνοντας τελικά την τρίτη θέση στο βάθρο.

Οι δικοί μας Χρήστος Χαντζαράς, Σταύρος Γρίλλης και Τάκης Κωνσταντάρας ταξίδεψαν από την Ελλάδα για να διαγωνιστούν. Ο νικητής του περσινού τελικού, Χαντζαράς, είχε ένα απίστευτο βαθμολογημένο πέρασμα κατακτώντας τελικά την πρώτη θέση στην Pro Series αποδεικνύοντας ότι πήγε για να αγωνιστεί για την κορυφή στους. Ο πρωτοπόρος Marko Zakouril κατέκτησε με το M2 την δεύτερη θέση με τον Rick Van Goethem στην τρίτη θέση.

Στη κατηγορία Pro2, ο Maxi Grimm που εξασφάλισε την ψηλότερη βαθμολογία στα μονά στην έδρα του, με τον Sebastian Mauszewski στη δεύτερη και τον Gunther Denk στην τρίτη.

Στην κατηγορία Queen of Europe, η εντυπωσιακή σεζόν της Denise Ritzmann συνεχίστηκε καθώς κατέκτησε την πρώτη θέση στα βαθμολογημένα στην πατρίδα της. Η Michaela Sacherova πήρε τη δεύτερη θέση και η Karolina Pilarczyk την τρίτη.

Καθώς οι τελικές μάχες ήταν σε εξέλιξη στην περίφημη μεγάλης δυσκολία και ταχύτητας “τριπλής αριστεράς στροφής”, με απίστευτες μάχες για το ποιοι θα ήταν αυτοί που θα περάσουν στους Top 4. Εκεί είδαμε τον κορυφαίο στα μονα βαθμολογημένα  Χαντζαρά να αντιμετωπήζει τον Clemens Kauderer με το νέο E92. Εν τω μεταξύ, ο πρωτοπόρος Marco Zakouril είχε να αντιμετωπίσει τον τρομερά φορμαρισμένο  Alois Pamper.

Μετά από το πρώτο πέρασμα και ένα 5-5 στο ξεκίνημα, ο Kauderer κατάφερε να πάρει το πλεονέκτημα με 7-3 στην πορεία του για να εξασφαλίσει την μια απο τις δύο θέσεις στον τελικο!

Καθώς ο Zakouril και ο Pamper ανέβασαν ρυθμούς, ο Zakouril φάνηκε πιο άνετος από ποτέ στο νέο M2 και καίοντας τα ελαστικά του, εξασφάλισε πλεονέκτημα 8-2. Ωστόσο, φάνηκε άτυχος καθώς ένα λάθος έδειξε ότι το Μ2 είναι ένα πολύ άγριο θηρίο για να τυθασευτεί, δίνοντας στο Pamper τη θέση στον τελικό με μια βαθμολογία 10-0.

Καθώς ο μικρός τελικός ξεκίνησε, αυτή τη φορά ο Χαντζαράς έκανε το λάθος, δείνοντας το πλεονέκτημα με 10-0 στον Zakouril. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Χαντζαρά, ο Zakouril δεν ήταν πρόθυμος να φύγει χωρίς τρόπαιο κατακτώντας τελικά την τελευταία θέση στο βάθρο.

Στον Αυστριακό τελικό, ο Kauderer και ο Pamper ξεκίνησαν με ένα αρχικό ισόπαλο 5-5 στο πρώτο πέρασμα, ο Kauderer πίεσε απίστευτα το νέο του απόκτημα και με το στενό 6-4 κατάφερε να ανεβει στο πρώτο σκαλοπάτι του βάθρου!

Στη κατηγορία Pro2, ο Alexandre Strano αντιμετώπισε τον Markus Denk στον μικρό τελικό και ήταν ο Strano που κατέκτησε την τρίτη θέση με βαθμολογία στα δύο περάσματα 6-4, 6-4.

Στον τελικό της Pro2, παρά το ισόπαλο αρχικό 5-5, ο Pavlin Penev συνέχισε την προσπάθειά του για τον τίτλο και απέκτησε πλεονέκτημα 6-4 στο δεύτερο πέρασμα το οποίο του χάρισε την πρώτη θέση απέναντι στον Maxi Grimm!

Μετά και από αυτό το αποτέλεσμα ο Pavlin Penev βρίσκεται στην κορυφή της γενικής κατάταξης με 350 βαθμούς, με τον Sebastian Matuszewski στη 2η θέση με 310 και τον Alexandre Strano στην 3η με 260.

Ο τελικός του Queen of Europe ανέδειξε τη Denise Ritzmann η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στην πατρίδα της το Σαββατοκύριακο, εξασφαλίζοντας τη νίκη με 7-3, 4-6 σε έναν τελικό απέναντι της Michaela Sacherova.

Η Denise Ritzmann βρίσκεται τώρα στην κορυφή της κατάταξης με 360 βαθμούς, η Karolina Pilarczyk στη 2η θέση με 320 και η Ionita Lenuta στην 3η με 280. Ο επόμενος και τελευταίος αγώνας για το Queen of Europe στην Αυστρία!

Για εμάς όπως σας είχαμε αναφέρει ο αγώνας είχε ιδιαίτερη συμμασία λόγω της συμμετοχής του νεαρού Σταύρου Γρίλλη. Ο νεαρός τα βρήκε σκούρα με το αναβαθμισμένο Toyota κατακτώντας την 9η θέση στα μονά βαθμολογημενα περάσματα. Στη συνέχια και στα διπλα βρήκε απένατι του ένα εξαιρετικό οδηγό και εκμεταλλευόμενος το λάθος στο πρώτο πέρασμα επικράτησε με 10-0. Στη δεύτερη διαδρομή έκανε ακόμη ένα εξαιρετικό πέρασμα περνώντας στην επόμενη φάση. Εκεί βρήκε απέναντι του άλλο ένα Ελληνα, τον Χρήστο Χατζαρά και αν και προσπάθησε, τελικά έχασε κατακτώντας την 7η θέση γενικής.

Ο Σταύρος μας ανάφερε ότι τώρα γνωρίζει καλύτερα το αυτοκίνητο του και είναι πολύ ευχαριστημένος. Η παρουσία του νεαρού drifter θα συνεχιστεί στη διεθνή σκηνή όπου θα αγωνιστεί και στον επόμενο αγώνα στην Αυστρία, έχοντας στόχο ένα καλύτερο αποτέλεσμα.