Ο Marcus Gronholm ετοιμάζει την επιστροφή του στο WRC με την Toyota

Ο δύο φορές πρωταθλητής του WRC, Marcus Gronholm, ετοιμάζει την επιστροφή του στο WRC με την ομάδα της Toyota για το 2019.

Ο Gronholm αναμένεται να συζητήσει μια πιθανή παρουσία του στο Ράλι Σουηδίας τον επόμενο Φεβρουάριο με τον Φινλανδό συμπατριώτη του επικεφαλή της Toyota Tommi Makinen τις προσεχείς εβδομάδες.

Βρέθηκαν πολύ κοντά σε συμφωνία για τον φετινό αγώνα της Σουηδίας και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον τώρα για να διασφαλίσουν ότι η πρώτη επανεμφάνιση του Gronholm από το 2010 θα είναι την επόμενη χρονιά.

“Επειδή θα είμαι 50 φέτος, θα ήταν καλό να το κάνουμε”, δήλωσε ο Gronholm στο Autosport.

“Δεν ήθελα να κάνω τον αγώνα της Φινλανδίας τόσο πολύ, περισσότερο θα ήθελα να τρέξω στον αγώνα της Σουηδίας. Στη Φινλανδία, πρέπει να είσαι εξαιρετικά ακριβής σε όλα τα άλματα αλλά και όλη την ώρα – στη Σουηδία είναι ωραίο να πας και να απολαύσεις τον αγώνα και να διασκεδάσεις.

“Φέτος θα ήταν φανταστικό αν κάναμε τον αγώνα της Σουηδίας με τόσα χιόνια, καθώς θα ξεκινούσα στην τέλεια θέση και θα μπορούσα να βρεθώ ξανά πίσω στο παιχνίδι!”

Ο Gronholm παραδέχτηκε ότι μια πιθανή παρουσία του, μπορεί να μην είναι “στην κορυφή της λίστας των προτεραιοτήτων”, αλλά επιβεβαίωσε ότι θα ήθελε να τρέξει ξανά στη Σουηδία.”

Έχει ήδη εμπειρία από το Yaris WRC από διάφορες εκδηλώσεις στο Harju στο Ράλι Φινλανδίας την περσινή χρονιά, έχοντας και ανταγωνιστικό ρυθμό.

“Το Harju ήταν καλό,” είπε ο Gronholm. “Πραγματοποίησα ένα τεστ για μόνο πέντε χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο πριν μπω ξανά στο αγωνιστικό και το οδήγησα και την τελευταία φορά που έκανα την ειδική ήμουν πραγματικά πολύ κοντά στον καλύτερο χρόνο.

“Ήμουν χαρούμενος γι ‘αυτό γιατί δεν οδηγούσα σαν τρελός. Σκέφτηκα:” Δεν μπορώ να καταστρέψω το αυτοκίνητο του Tommi πρέπει να το επιστρέψω “.

Ο Makinen επιβεβαίωσε ότι ενδιαφέρεται να επανεξετάσει το σχέδιο για να τρέξει μαζί του ο πέντε φορές νικητής του αγώνα της Σουηδίας  Gronholm και ότι “θα ήθελε να το δει” να συμβαίνει.

Είπε ότι είχε περάσει το 2018 επειδή “ήμασταν απασχολημένοι, δεν υπήρχαν αυτοκίνητα, ήταν λίγο δύσκολο”, αλλά είναι πιο αισιόδοξος για το 19.

“Θα μιλήσουμε και πάλι, έχουμε περισσότερα σασί διαθέσιμα”, δήλωσε ο Makinen στο Autosport. Θα ήταν φανταστικό να δούμε κάποιον σαν τον Marcus στο αυτοκίνητο. Θα μπορούσε να είναι πολύ γρήγορος, ειδικά κάπου όπως η Σουηδία που ήταν ένα από τα αγαπημένα του ράλι.

“Με κάποια δοκιμαστικά, θα μπορούσε να είναι καλός και θα ήταν εξαιρετικό να τον δούμε πίσω σε αυτό το ράλι αφού το κέρδισε τόσες πολλές φορές. Πέρυσι, όταν βρισκόταν στην ειδική Harju για να οδηγήσει το δοκιμαστικό μας αυτοκίνητο, έγραψε πολύ, πολύ γρήγορο χρόνο. Ήταν τόσο κοντά στο ταχύτερο χρόνο και μην ξεχνάτε, δεν είχε τη μέγιστη ισχύ με αυτό το αυτοκίνητο.”

Ο Gronholm αποχώρησε από το WRC το 2007, έχοντας κατακτήσει πρωταθλήματα το ’00 και ’02. Παρουσιάστηκε για τελευταία φορά στον αγώνα της Σουηδίας έκτακτα με ένα ιδιωτικό Ford το 2010.