King of Desert Ο Μεγάλος Τελικός – Bahrain

Ένα συναρπαστικό τέλος για το πρωτάθλημα Federal Tyres King of Desert θα πραγματοποιηθεί σε ακόμη μια θρυλική πίστα F1 στο ημερολόγιο της Μέσης Ανατολής. Αυτή την φορά η πίστα του Bahrain θα είναι ο χώρος όπου οι οδηγοί θα παλέψουν στον μεγάλο τελικό με έπαθλο το πρωτάθλημα King Of Desert.

Πολλοί οδηγοί δήλωσαν παρών στον αγώνα διεκδικώντας το πρωτάθλημα μέχρι και από την μακρινή Αυστραλία. Μεγάλο φαβορί του αγώνα θεωρείτο ο οδηγός από το Κουβέιτ και πρωτοπόρος Fahad Aljabei μαζί με τον πρωταθλητή 2016 ο οποίος κατέλαβε την 2η θέση στον προηγούμενο αγώνα αλλά και ο Luke Fink νικητή του προηγούμενου αγώνα.  Με αυτά τα δεδομένα και με τις βαθμολογικές διαφορές ουσιαστικά ανύπαρκτες αλλά και τους διπλούς βαθμούς του τελικού ένας αγώνας με τεράστιο ενδιαφέρον μας περίμενε.

Ένα απογοητευτικό ξεκίνημα για το Σαββατοκύριακο για τον Αυστραλό Luke Fink ο οποίος είδε μηχανικά προβλήματα να ταλαιπωρούν το νέο του υπερτροφοδοτούμενο και εξαιρετικά δημοφιλές E46 M3  Kinetechnik V10 να μην του επιτρέπει να ολοκληρώσει ένα γύρο. Ο Fink κατάφερε παρόλα αυτά να κερδίσει την πρώτη θέση στα προκριματικά αφού κατάφερε να ολοκληρώσει ένα βαθμολογημένο πέρασμα με ένα δανεικό 1,5JZ Nissan PS13.

Στην δεύτερη θέση βρίσκουμε τον Σαουδάραβα Abdulhadi Alqahtani ο οποίος σημάδεψε την επιστροφή τους στους αγώνες με αυτή την δεύτερη θέση στα βαθμολογημένα περάσματα. Το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Mesyar Abushaibah δίνοντας συνέχεια στις εντυπωσιακές του παρουσίες.  Ο Ahmad Daham μετά από καθυστερημένη άφιξη του αγωνιστικού του και χωρίς καθόλου δοκιμαστικά περάσματα κατέκτησε την 6η θέση. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Fahad Aljabei κατέκτησε την 10η θέση με δανεικό αμάξι από τον ομόσταυλο του στην ομάδα Abdulrahman Fakroo.

Καθώς μπήκαμε στα διπλά περάσματα ο  Ahmet Tarek δεν κατάφερε να παραλάβει το αμάξι του έγκαιρα, κάτι που σήμαινε ότι θα έπρεπε να τρέξει με δανεικό. Έτσι και έγινε, αλλά βρήκε απέναντι του ένα παθιασμένο οδηγό, τον Abdulhadi Alqahtani ο οποίος τον απέκλεισε περνώντας αυτός στους 8.

Προχωρώντας στα διπλά βαθμολογημένα περάσματα φτάσαμε μέχρι του ημιτελικούς αφού είδαμε κάποιους εξαιρετικούς αγώνες.  Ο Luke Fink κατάφερε να κερδίσει 10-0 τον Muath Al Essa και με ένα προσεκτικό δεύτερο πέρασμα αν και έχασε 6-4 πέρασε στον μεγάλο τελικό. Στον δεύτερο ημιτελικό αγώνα ο πρωταθλητής 2016 Ahmad Daham αντιμετώπισε τον Fahad Ajadei. Μετά από ένα λάθος του Fahad o Daham πήρε το πρώτο πέρασμα βαθμολογία 10-0, το δεύτερο πέρασμα ο Aladei προσπάθησε για το απόλυτο καλύτερο του αλλά με ένα πέρασμα που μηδενίστηκαν και οι δύο στον τελικό πέρασε ο πρωταθλητής 2016 Ahmad Daham.

Στον μικρό τελικό ο Muath Al Essa αντιμετώπισε τον Fahad Aljadei. Μετά από ένα λάθος από τον Al Essa, η βαθμολογία ήταν 10-0 υπέρ του Aljadei. Στο δεύτερο πέρασμα αν και έδωσε ότι είχε και δεν είχε ο Al Essa πιέζοντας στα άκρα κατάφερε να κερδίσει 8-2 αλλά δεν κατάφερε να γυρίσει τον αγώνα, με τον Fahad Aladei να συμπληρώνει το βάθρο εν αναμονή του μεγάλου τελικού.

Μεγάλος τελικός και όλα ανοιχτά όχι μόνο η πρωτιά αλλά και το πρωτάθλημα King of Desert 2017. Ο Luke Fink με το πρώτο πέρασμα κατάφερε να πάρει πλεονέκτημα 6-4 αφήνοντας ορθάνοικτο την μάχη για την πρωτιά και τον τίτλο. Ωστόσο ο Daham είχε άλλα πράγματα στο μυαλό του πιέζοντας και αναγκάζοντας τον Αυστραλό σε λάθος στην πρώτη στροφή, ένα λάθος που έφερε μια βαθμολογία 7-3 και τον Daham νικητή αλλά και πρωταθλητή King of Desert για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ένας απίστευτος τελικός γύρος, οποίος βρήκε ξανά πρωταθλητή τον Ahmad Daham, τον Αυστραλό Luke Fink στην δεύτερη θέση και τον Fahad Aljadei στην 3η αφού έδειξε τεράστια συνέπεια σε όλο το πρωτάθλημα.

Η ομάδα του King of Desert θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους για την συνεχή υποστήριξη τους σε μια συναρπαστική χρονιά.  Αν κοιτάξουμε το 2018, τελικά υπάρχει κάποιος να διαδεχτεί το Daham? Με το Luke Fink να χάνει τον πρώτο αγώνα, ελπίζει να επιστρέψει το 2018 για μια ολόκληρη σεζόν στο King of Desert με σκοπό την εκδίκηση.  Θα καταφέρει να εκθρονίσει τον πρωταθλητή, ή κάποιος άλλος θα τα καταφέρει; Αυτά θα τα δούμε στην νέα χρονιά και στο νέο πρωτάθλημα King of Desert.