Ken Block: Εμπνευσμένο από τα ‘80s το HOONIFOX CONCEPT

Ο Αμερικανός αστέρας σε ράλι και rallycross Ken Block αποκάλυψε το νέο concept που έχει στα σκαριά, μια δημιουργία του Hoonifox.

Δημιουργήθηκε από τον σχεδιαστή του Batmobile, Ash Thorp ο οποίος συμμετείχε επίσης στον επανασχεδιασμό του Escort Cosworth. Το Hoonifox βασίζεται στο κλασσικό Fox Mustang της δεκαετίας του 1980. Αυτό είναι το τρίτο πρωτότυπο “Hoonicorn” που προέρχεται από τη σειρά του Block Hoonigan Racing Division, μαζί με την αρχική Hoonicorn με βάση το Mustang της δεκαετίας του 1960 (και την παραλλαγή V2 twin-turbocharged) και το Hoonitruck.

Οπτικά, ο Block ήθελε το αυτοκίνητο να είναι ένας συνδυασμός του αρχικού Hoonicorn, με μια πινελιά της δεκαετίας του 1980 από το Miami Vice και το Lamporghini Countach, ενώ ο Thorpεμπνεύστηκε από τους αγώνες DTM.

«Μέρος της έμπνευσης ήταν το Hooncorn. Όλοι μας, ειδικά εγώ, αγαπάμε το Hooncorn», ανέφερε ο Block κατά τη διάρκεια τηςonline αποκάλυψης του αυτοκινήτου. «Η ιδέα να το επαναλάβω με διάφορα μοντέλα Mustang για μένα ήταν προφανές ότι θα χρησιμοποιούσα το “σώμα” του Fox.

Λατρεύω το στυλ, την απλότητα και τον V8 στο Hoonicorn. Δεν μου αρέσει καθόλου το twin-turbo καθώς νοιώθω ότι συνεχώς προσπαθεί να με σκοτώσει. Ακόμη και η ιδέα να επιστρέψω στην απλή αρχή του Hoonicorn, ίσως να το κάνω πιο απλό αφού αυτή ήταν η γενική ιδέα που είχα στο μυαλό μου και έτσι ήρθε το “σώμα” του Fox ως η επόμενη επιλογή μου».

Ο Block δεν έχει επιβεβαιώσει εάν το αυτοκίνητο έχει κατασκευαστεί ή θα κατασκευαστεί, όμως θα μπορούσε να αποδειχθεί το αστέρι της επόμενης επιτυχίας του Gymkhana.

Φωτογραφίες: Hoonicorn