Μέσα Ιουνίου η απόφαση για το Ράλι Φινλανδίας

Η τύχη του ράλι Φινλανδίας θα γίνει γνωστή λίγο πριν το μέσο Ιουνίου σύμφωνα με τον υπεύθυνο της διαδρομής Kai Tarkiainen.

Υπήρχε έντονη φημολογία σχετικά με το αν οι τρείς αγώνες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος σε Κένυα, Φινλανδία και Νέα Ζηλανδία θα μπορούσαν να διεξαχθούν λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Η Φιλανδική κυβέρνηση πρόσφατα επιβεβαίωσε ότι δε θα επέτρεπε συγκεντρώσεις πέραν των 500 ατόμων πριν από το τέλος Ιουλίου. Το να περιμένουν όμως μέχρι τι τέλος Ιουλίου αυτό δεν ήταν επιλογή για τον Tarkiainen και την ομάδα του.

«Δεν είναι για εμάς μόνο εδώ στην Φινλανδία», ανέφερε. «Υπάρχουν πολλά φεστιβάλ προγραμματισμένα για τις αρχές Αυγούστου και πρέπει να γνωρίζουμε τι θα γίνει όσο το δυνατόν πιο νωρίς. Για παράδειγμα, το Ολυμπιακό στάδιο στο Ελσίνκι θα ξανανοίξει μετά από την ανακαίνιση και είναι ένας χώρος όπου πρόκειται να συγκεντρωθούν χιλιάδες άνθρωποι. Όταν ξεκίνησε όλο αυτό είπαμε ότι θα παίρναμε απόφαση μέχρι τα μέσα Ιουνίου, πολύ πριν κλείσουν οι συμμετοχές. Έτσι θα ξέρουμε και εμείς και οι διαγωνιζόμενοι ποιο θα είναι το πλάνο. Περιμένουμε περισσότερη ενημέρωση από την κυβέρνηση την Κυριακή και έτσι είναι πιθανόν να υπάρξει ακόμα μια ανακοίνωση σχετικά με τη συγκέντρωση του κόσμου».