Kampos Autosprint 2021: Ύψιστης σημασίας ο προτελευταίος αγώνας της σεζόν

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αγώνων Ταχύτητας HONDA/GALATARIOTIS – ENI συνεχίζετε την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου με τον τέταρτο αγώνα, το  Kampos Autosprint, τον οποίο διοργανώνει το Σωματείο Αγωνιστικού Αυτοκινήτου Αμμοχώστου υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Η προτελευταία αναμέτρηση της χρονιάς θα γίνει στην περιοχή κάμπος στο Παραλίμνι και θεωρείται ύψιστης σημασίας για τους διεκδικητές του τίτλου.

Ο Νίκος Θωμά (Semog Bravo Sport) είναι ο οδηγός που προηγείται στην γενική κατάταξη και σε ακόμα ένα αγώνα θα έχει να αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό. Μετρά μία νίκη, μια ένατη θέση και μια τρίτη μέχρι στιγμής και σε σύνολο τριών αγώνων μάζεψε 60 βαθμούς γεγονός που θέλοντας και μη τον βάζει ανάμεσα στα φαβορί για τον τίτλο.

Βάσιμες βλέψεις για το φετινό πρωτάθλημα έχει και ο Ηλίας Πιερή (Mitsubishi Lancer EVO VI) ο οποίος μετά από δυο πέμπτες θέσεις και μια δεύτερη, είναι δεύτερος με δυο βαθμούς λιγότερους από τον πρωτοπόρο (58).

Ακόμα ένας οδηγός που μπήκε στη διεκδίκηση του φετινού τίτλου είναι η ευχάριστη έκπληξη που ακούει στο όνομα Ευαγόρας Κούλλουρος (Mitsubishi Lancer EVO III) ο οποίος μετά την παρθενική του νίκη στον προηγούμενο αγώνα ανέβηκε τρίτος στην βαθμολογία με 53 βαθμούς.

Ο Σταύρος Αντωνίου (Mitsubishi Lancer EVO X R4) είναι τέταρτος με 43 βαθμούς και στον αγώνα θα επιδιώξει ένα πλασάρισμα ψηλά στην γενική κατάταξη. Τις λιγότερες ελπίδες για τον τίτλο έχει ο Δημήτρης Πιερή (Mitsubishi Lancer EVO VII) ο οποίος μετά την αποχώρηση από τον προηγούμενο αγώνα οπισθοχώρησε πέμπτος στην βαθμολογία με 39 βαθμούς.

Τους ίδιους βαθμούς έχει και ο περσινός πρωταθλητής Skoks Lab Γιώργος Πολυκάρπου ο οποίος στον κάμπο θα τρέξει με Mitsubishi Lancer EVO IX. Ο Νεαρός είδε τη φετινή σεζόν να μην εξελίσσετε όπως και ο ίδιος θα ήθελε και πλέον έχει ένα βουνό να ανεβεί. Αναμφίβολα στόχος είναι οι δυο νίκες, με τον τελευταίο αγώνα να έχει συντελεστή 1.25, γεγονός που του αφήνει βάσιμες ελπίδες για το πρωτάθλημα.

Φαβορί για τον τίτλο στην κατηγορία RC 2 είναι ο Σταύρος Αντωνίου. Ο πολύπειρος οδηγός προηγείται με 73 βαθμούς και είναι εκ των φαβορί για επικράτηση στην κατηγορία. Λιγότερες πιθανότητες έχει ο δεύτερος Μάριος Παναγιώτου (Mitsubishi LancerEVO IX) ο οποίος έχει 38 βαθμούς ενώ τη νίκη θα διεκδικήσουν επίσης και ο περσινός νικητής Γιάννος Ιωαννίδης (Mitsubishi Lancer EVO IX) και ο Γιώργος Πολυκάρπου (Mitsubishi Lancer EVO IX).

Στην κατηγορία RC S2 ο Ευαγόρας Κούλλουρος προηγείται με 67 βαθμούς έναντι 66 του Ηλία Πιερή και η μεταξύ τους μάχη αναμένετε με ενδιαφέρων. Βλέψεις για νίκη έχουν επίσης και οι Δημήτρης Πιερή και Πέτρος Πέτρου όπως επίσης και οι Μάριος και Κωνσταντίνος Παύλου.

Στις κατηγορίες RC 4 και 2WD ο πρωτοπόρος με 51 βαθμούς Κωνσταντίνος Ζάκος (Ford Fiesta) θα ψάξει το αποτέλεσμα που θα τον διατηρήσει πρώτο και παράλληλα θα αυξήσει τη διαφορά από τους διώκτες του και ειδικά από τον δεύτερο Αργύρη Σταύρου (Suzuki Swift) ο οποίος με δυο δεύτερες θέσεις στου προηγούμενους δυο αγώνες ανέβηκε δεύτερος έχοντας 48 βαθμούς, τρείς λιγότερους από τον πρωτοπόρο.

Ο ανταγωνισμός σε αυτή την κατηγορία στον αγώνα της Κυριακής ανεβαίνει κατακόρυφα καθώς ο Shoks Lab Πανίκος Πολυκάρπου θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση με το καινούργιο Peugeot 208 Rally4 και συγκαταλέγετε στα φαβορί για νίκη, όπως επίσης και ο Χρυσόστομος Παντελή (Ford Fiesta).

Οι πρωταγωνιστές στις κατηγορίες RC S1 και 2WD S είναι έτοιμοι για ακόμα μια μάχη με φόντο τη νίκη. Ο πρωτοπόρος με 68 βαθμούς Μιχάλης Σοφοκλέους (VW GOLF) ξεκίνησε δυναμικά  τη σεζόν πετυχαίνοντας τη νίκη στην πρεμιέρα όμως η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη.

Οι δυο νίκες του Θωμά Θεοφάνους (Peugeot 106) στους δυο προηγούμενους αγώνες τον έφεραν δεύτερο γενικής με 60 βαθμούς και μοναδικός στόχος του περσινού πρωταθλητή είναι η νίκη που ίσως τον ανεβάσει πρώτο στη βαθμολογία.

Με τρείς βαθμούς λιγότερους ο Σωκράτης Παπαναστασίου είναι τρίτος και ελπίζει στο αποτέλεσμα που θα τον διατηρήσει στη διεκδίκηση του τίτλου.

Στην κατηγορία RC L1 θα αγωνιστεί με ένα καινούργιο Suzuki SwiftProto ο Carlos Κακουράτος.

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 9:45 με την αναγνωριστική διαδρομή, θα ακολουθήσει η δοκιμαστική και οι δυο χρονομετρημένες, οι οποίες θα αναδείξουν και τον νικητή του αγώνα.

Κύριος χορηγός του αγώνα είναι η εταιρία Ψάλτης Auto Parts με τις μπαταρίες Exide και την Comline Auto Parts.