Kampos Autosprint 2021: Ανίκητος στον κάμπο ο Γιάννος Ιωαννίδης

Με το Kampos Autosprint συνεχίστηκε την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου το HONDA/GALATARIOTIS – ENI Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ταχύτητας. Διοργανωτής ήταν το Σωματείο Αγωνιστικού Αυτοκινήτου Αμμοχώστου με τον αγώνα να τελεί υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Αυξημένο ήταν το ενδιαφέρων από βαθμολογικής πλευράς για τους διεκδικητές του τίτλου και ο νικητής κρίθηκε στα δέκατα του δευτερολέπτου. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι τρείς πρώτοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα στο ίδιο δευτερόλεπτο, αντικατοπτρίζοντας πλήρως τον μεγάλο ανταγωνισμό στον προτελευταίο γύρο του πρωταθλήματος.

Στο αγωνιστικό μέρος ο Γιάννος Ιωαννίδης έδειξε ότι είναι ο κυρίαρχος στον κάμπο καθώς επανέλαβε την περσινή του επιτυχία όντας ο νικητής του αγώνα. Ο οδηγός του Mitsubishi Lancer EVO ΙΧ κατάφερε στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή να γράψει το 0:02:12.01 και να πανηγυρίσει την πρώτη του φετινή νίκη.

Δεύτερος με διαφορά 47 δέκατων του δευτερολέπτου τερμάτισε ο Ηλίας Πιερή (Mitsubishi Lancer EVO VI) ο οποίος είναι εκ των διεκδικητών του πρωταθλήματος. Ο νεαρός ήθελε πάση θυσία το αποτέλεσμα που θα τον διατηρούσε σε τροχιά τίτλου και ο στόχος επετεύχθη αφού με το 0:02:12.48 στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή ανέβηκε για ακόμα ένα αγώνα στο βάθρο και παράλληλα πέρασε πρώτος στη βαθμολογία με 82 βαθμούς.

Στην τρίτη θέση έμεινε ο Νίκος Θωμά ο οποίος ήταν πρωτοπόρος στη βαθμολογία πριν από το Kampos Autosprint. Πίσω από το τιμόνι του SEMOG BRAVO SPORT έδειξε τις οδηγικές του αρετές καθώς συνδύασε θέαμα και ουσία. Ήταν μόλις 10 χιλιοστά πιο αργός από τον Πιερή (0:02:12.58) και με αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να οπισθοχώρησε δεύτερος στην βαθμολογία με 81 βαθμούς, έχει όμως στον τελευταίο αγώνα την ευκαιρία όπως και ο Πιερή να διεκδικήσει τον τίτλο.

Ο Shocks Lab Γιώργος Πολυκάρπου σε αυτό τον αγώνα έτρεξε με το Mitsubishi Lancer EVO IX. Ο περσινός πρωταθλητής ήθελε τη νίκη για να έχει ελπίδες για τον τίτλο. Με την τέταρτη θέση μπορεί να δυσκόλεψε η αποστολή όμως εξακολουθεί να έχει ελπίδες αν κερδίσει τον τελευταίο αγώνα ο οποίος έχει συντελεστή 1.25. Ο Πολυκάρπου κέρδισε επίσης την κατηγορία RC 2.

Δυνατή εμφάνιση έκανε ο Σταύρος Αντωνίου (Mitsubishi Lancer EVO Χ R4) πετυχαίνοντας τον τέταρτο καλύτερο χρόνο της ημέρας (0:02:13.60). Πέραν από την τέταρτη θέση ο έμπειρος οδηγός ολοκλήρωσε δεύτερος στην κατηγορία RC 2.

Χωρίς το άγχος των βαθμών αγωνίστηκε ο Πέτρος Πέτρου (Mitsubishi Lancer EVO VII) ο οποίος μετά τις ατυχίες που είχε στους προηγούμενους αγώνες έμεινε εκτός στόχων. Κινήθηκε γρήγορα όχι όμως σύμφωνα με τις δυνατότητες του καθώς μπορεί κάλλιστα να διεκδικήσει και αυτή τη νίκη.

Από τον αγώνα δεν έφυγε με άδεια χέρια αφού ήταν ο νικητής στην κατηγορία RC S2 και έκτος γενικής.

Η επάνοδος στην αγωνιστική δράση για τον Κυριάκο Ιωαννίδη (Mitsubishi Lancer EVO VII) σήμαινε μόνο ένα πράγμα, θέαμα. Ο πρώην πρωταθλητής αγώνων ταχύτητας ήταν όπως πάντα εντυπωσιακός και ολοκλήρωσε τον αγώνα στην έβδομη θέση γενικής, ενώ ήταν δεύτερος στην κατηγορία RC S2.

Ακόμα ένας πρώην πρωταθλητής, ο Μάριος Παναγιώτου (Mitsubishi iLancer EVO IX) ολοκλήρωσε στην πρώτη δεκάδα καθώς ήταν όγδοος γενικής.

Στην ένατη θέση τερμάτισε ο Μάριος Παύλου (Mitsubishi Lancer EVO VII), με τον καλύτερο του χρόνο να έρχεται στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Δημήτρης Πιερή ο οποίος σε αυτό τον αγώνα έτρεξε με Mitsubishi Lancer EVO IX.

Ο Κάρλος Κακουράτος έδειξε ότι ανεβαίνει αγωνιστικά. Στον κάμπο έτρεξε με το καινούργιο Suzuki Swift PROTO DYTKO τερματίζοντας ενδέκατος και πρώτος την κατηγορία RC L1.

Ο Ευαγόρας Κούλλουρος (Mitsubishi Lancer EVO III) δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και έτσι έμεινε στη 12η θέση με τον Κωνσταντίνο Παύλου Mitsubishi Lancer EVO VII) να τερματίζει 13ος.

Ο θεαματικότατος όπως σε κάθε αγώνα Γιώργος Γεωργίου με το δεύτερο SEMOG BRAVO SPORT ολοκλήρωσε στην 14η θέση ενώ ήταν πρώτος στην κατηγορία RC K1. Ακολούθησαν στην 15η θέση οι Ιάκωβος Πενταράς/Νικόλας Ψύλλος (Mitsubishi Lancer EVO VI) και στην 16η ο Αχιλλέας Κούλλουρος (Mitsubishi Lancer EVO III).

Στην δικήνητη κατηγορία η συμμετοχή του Shocks Lab Πανίκου Πολυκάρπου με συνοδηγό τον Κωνσταντίνο Σιάλο στο μπάκετ του καινούργιου Peugeot 208 Rally4 ήταν αναμενόμενο ότι θα άλλαζε τις ισορροπίες. Το πλήρωμα παρόλο που συμμετείχε περισσότερο για εκμάθηση του αγωνιστικού, εντούτοις ήταν μακράν το ταχύτερο, κερδίζοντας τόσο την κατηγορία 2WD όσο και την RC4.

Δεύτερος έμεινε ο Χρυσόστομος Παντελή (Ford Fiesta) και τρίτοι το πλήρωμα των Αργύρη Σταύρου/Μαρίας Χ¨Μιχαήλ (Suzuki Swift).

Βαθμολογική ανάσα πήρε ο Μιχάλης Σοφοκλέους (VW GOLF) στην κατηγορία RC S2 καθώς ήταν ο μεγάλος νικητής. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αποχώρηση του Θωμά Θεοφάνους (Peugeot 106) από τον αγώνα και με τη νίκη που πέτυχε άνοιξε τη διαφορά από τους διώκτες του τόσο σε αυτή την κατηγορία όσο και στην 2WD S όπου αγωνίζεται.

Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε ο Σωκράτης Παπαναστασίου (Seat Ibiza) και στην τρίτη ο Νικόλας Καντάρα (Ford Fiesta).

Τον αγώνα ολοκλήρωσαν επίσης οι Σταύρος Υεπρμάχου(MitsubishiLancer EVO VII, Αβραάμ Νικολαόυ/Ανδρέας Ξενοφώντος (SubaruImpreza), Μάριος Ζάκου (VW GOLF), Κωνσταντίνος Ζάκου (FORDFIESTA), Νικόλας Νικολαΐδης (VW GOLF), Ρίκκος Παναγιώτου (Suzuki Vitara), ο οποίος ήταν πρώτος και στην κατηγορία RC T1 και Σταύρος Ανδρέου (Seat Ibiza).

Ο τελευταίος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας θα γίνει στην Λάρνακα στις 21 Νοεμβρίου όπου και θα κριθεί ο φετινός πρωταθλητής.

Κύριος χορηγός του αγώνα είναι η εταιρία Ψάλτης Auto Parts με τις μπαταρίες EXIDE και την Comline Auto Parts.

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου / Ανδρέας Χριστοδούλου

kampos autosprint results