Το Toyota Yaris στο θρυλικό Acropolis Rally

Η TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team ετοιμάζετε να αγωνιστεί σε ακόμα ένα απαιτητικό αγώνα του WRC, το θρυλικό Acropolis Rally, το οποίο επέστρεψε στο ημερολόγιο του WRC και θα διεξαχθεί από τις 9 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου.

Η τελευταία παρουσία το Acropolis Rally στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν το 2013, έχοντας σχεδόν συνεχόμενη παρουσία στο ημερολόγιο για 40 χρόνια. Είναι γνωστό για τους πετρώδεις ορεινούς δρόμους και τις υψηλές θερμοκρασίες τα οποία μαζί καθιστούν τον αγώνα μεγάλη πρόκληση για αυτοκίνητα, ελαστικά και οδηγούς.

Ο Sebastien Ogier που κέρδισε τον αγώνα το 2011, προηγείται στην βαθμολογία με 38 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο  και ομόσταυλό του Elfyn Evans. Ο Kalle Rovanpera είναι τέταρτος και θα κάνει το ντεμπούτο του στο Acropolis Rally, όπως επίσης και ο οδηγός του TGR WRC Challenge Programme, Takamoto Katsuta. Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών η Toyota έχει προβάδισμα 41 βαθμών  τέσσερις γύρους πριν από το τέλος.

Ο αγώνας ξεκινά την Πέμπτη το απόγευμα από την Αθήνα με την τελετή εκκίνησης και ακολουθεί η υπερειδική στην πλατεία Συντάγματος. Η συνέχεια είναι την Παρασκευή όπου τα πληρώματα θα αγωνιστούν σε δυο ειδικές κοντά στο Λουτράκι οι οποίες μετά την ανασυγκρότηση θα επαναληφθούν. Στο δρόμο προς την Λαμία θα διεξαχθούν ακόμα δυο ειδικές πριν τα πληρώματα φτάσουν στο service park.

Το Σάββατο είναι η μεγαλύτερη μέρα του αγώνα η οποία ξεκινά με ένα loop τεσσάρων ειδικών με ενδιάμεση αλλαγή ελαστικών στην Ιτέα. Οι δυο εκ των τεσσάρων, η Παύλιανη και το Ελευθεροχώρι θα επαναληφθούν μετά την ανασυγκρότηση στην Λαμία. Ο αγώνας ολοκληρώνετε την Κυριακή με την μεγαλύτερη ειδική, τον Πύργο, η οποία είναι μήκους 33.2km. Ενδιάμεσα θα γίνουν δυο περάσματα από την φημισμένη ειδική Ταρζάν.

«Είναι ωραίο που επέστρεψε το WRC στην Ελλάδα», είπε ο αγωνιστικός διευθυντής Jari-Matti Latvala, προσθέτοντας, «Η τελευταία φορά που το Acropolis Rally ήταν στο ημερολόγιο το είχα κερδίσει εγώ και είναι ένας αγώνα ο οποίος μου αρέσει πολύ. Πρέπει να σκεφτείς πως θα οδηγήσεις καθώς είναι σκληρό σε ορισμένα σημεία. Ορισμένες ειδικές κοντά στην Λαμία δεν έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και 16 χρόνια, έτσι θα είναι όλες καινούργιες για τους σημερινούς οδηγούς. Γνωρίζουμε ότι οι διοργανωτές εργάστηκαν πολύ για την προετοιμασία των ειδικών και το οδόστρωμα φαίνεται να είναι πολύ καλύτερο από ότι στο παρελθόν.

Υπάρχει αρκετό χώμα και έτσι όταν ανοίγεις το δρόμο οι συνθήκες είναι πολύ απαιτητικές. Παρόλο που αυτό είναι ένα καινούργιο ράλλυ στο ημερολόγιο, έχουμε εμπειρία από Acropolis Rally στην ομάδα και ευελπιστώ ότι αυτό θα μας βοηθήσει να έχουμε ένα επιτυχημένο αγώνα».

Ο Sebastien Ogier ανέφερε, «Είναι ωραίο που επέστρεψε το WRC στην Ελλάδα. Το Acropolis Rally είναι ένας από τους αγώνες που έγραψαν ιστορία στο WRC και μας έλειψε τα τελευταία χρόνια. Είναι μια χώρα που αγαπώ και ανυπομονώ να επιστρέψω. Έχουμε μια ιδέα τι να περιμένουμε, όμως είναι ένας νέος αγώνας και όλοι πρέπει να γράψουν καινούργιες σημειώσεις από την αρχή. Είναι ένας αγώνας όπου θα ξεκινούμε πρώτοι και αυτό είναι πολύ δύσκολο. Όμως είναι ωραία που είμαστε σε αυτή τη θέση στο πρωτάθλημα και θα κάνουμε ότι μπορούμε ούτως ώστε να διατηρήσουμε τη διαφορά. Αυτός θα είναι και ο στόχος μας.»