Kajto Kajetanowicz: «Πρέπει να γίνω πολύ πιο γρήγορος»

Ο νικητής του Croatia Rally στην κατηγορία WRC3 Kajto Kajetanowicz λέει ότι πρέπει να ανεβάσει το ρυθμό του εάν θέλει να ελπίζει στην κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Ο Πολωνός οδηγός σημείωσε ικανοποιητική πρόοδο κατά την πρώτη μέρα του ντεμπούτου του το 2021 και ήταν μόλις 8,4 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρωτοπόρο Yohan Rossel όταν ο Γάλλος είχε με άτυχη στιγμή με το Citroën C3 Rally2.

Αυτό το ατύχημα άφησε το Kajetanowicz με ένα προβάδισμα μισού λεπτού. Το μόνο λάθος του για το υπόλοιπο του αγώνα ήταν η στρατηγική του για την Wolf Power Stage, όπου πήρε βαθμούς μόνο ως τρίτος ταχύτερος.

Είναι αυτός ο ρυθμός στην τελευταία ειδική που έδωσε τροφή για ανησυχία στον οδηγό του Fabia Rally2 evo.

Είπε: «Πρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερα επειδή είδαμε στην τελευταία ειδική η διαφορά ήταν πραγματικά, πολύ μεγάλη. Όμως, εντάξει, δεν πίεσα στο 150 τοις εκατό, αλλά ξέρω ότι πρέπει να είμαι πολύ πιο γρήγορος εάν θέλω να κυνηγήσω την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι στην κατηγορία μου στο τέλος της χρονιάς.»

Μιλώντας πιο συγκεκριμένα για την Power Stage της Κροατίας, ο Kajetanowicz παραδέχτηκε ότι η τελευταία ειδική διαδρομή του Rally Estonia, η οποία του στοίχισε την δεύτερη θέση στο WRC3 πέρυσι, ήταν στο πίσω μέρος του μυαλό του.

«Το σχέδιο», είπε, «ήταν να κερδίσω στην κατηγορία μου, αλλά ταυτόχρονα σκεφτόμουν την τελευταία ειδική στην Εσθονία. Είναι πάντα δύσκολο να το κάνω. Για μένα η Power Stage έχει μεγαλύτερη πίεση από οτι πριν από την έναρξη του αγώνα.

Είναι καλό για τους θεατές, αλλά για εμάς είναι πολύ απαιτητικό και δύσκολο. Πρέπει να διατηρήσουμε την πίεση από την αρχή έως το τέλος, αλλά έχουμε τρεις βαθμούς και δεν είναι κακό.»

Ο Kajetanowicz επιστρέφει στη δράση του WRC3 στο Vodafone Rally de Portugal του επόμενου μήνα (20 – 23 Μαΐου).