Η M-Sport δεν έχει ακόμη αποφασίσει για το αυτοκίνητο Rally1 WRC

Δεν έχει ακόμη αποφασίσει σχετικά με την ονομασία του το υβριδικό Rally1 WRC που θα διαθέτει το M22 Sport από το 2022, καθώς οι συζητήσεις για το θέμα συνεχίζονται με τη Ford.

Την Τρίτη, η βρετανική ομάδα κυκλοφόρησε φωτογραφίες του πρωτοτύπου Rally1 που τρέχει ως Fiesta σε άσφαλτο και χώμα.

Αυτές οι φωτογραφίες αποκάλυψαν επίσης το πρόσφατα σχεδιασμένο safety cell της FIA – ένα άλλο βασικό στοιχείο των νέων κανονισμών που επικεντρώνονται στην υβριδική τεχνολογία plug-in.

Έκτοτε, έχουν εμφανιστεί βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του αυτοκινήτου σε χωμάτινα δοκιμαστικά στην Ισπανία, με τον Matthew Wilson στο τιμόνι.

Το Fiesta βρίσκεται στην αγωνιστική δράση από το 2011, με το Fiesta RS WRC να αντικαθίσταται από το Fiesta WRC το 2017 για να πληροί τους τρέχοντες κανονισμούς.

Οι ξεχωριστές σεζόν του supermini ήρθαν το 2017 και το 2018 με τον Sebastien Ogier στο τιμόνι, όπου ο Γάλλος κατέκτησε  έξι νίκες και συνολικά εννέα βάθρα στο δρόμο του για διαδοχικά πρωταθλήματα οδηγών.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της ομάδας Richard Millener είπε στο Autosport ότι υπάρχει τουλάχιστον μια άλλη επιλογή εκτός από το Fiesta που εξετάζεται για την επόμενη χρονιά.

Παρόλο που δεν θα μπορούσαμε να αντιληφθούμε ποιο μοντέλο θα μπορούσε να το αντικαταστήσει, μια αλλαγή στις προτιμήσεις τις αγοράς μεταξύ των Ευρωπαίων αυτοκινητιστών καθιστά ένα μικρό crossover μια πιθανότητα.

«Υπάρχουν ακόμη κάποιες συζητήσεις σχετικά με το τι είναι καλύτερο», είπε.

«Καθώς αρχίζουμε να δοκιμάζουμε έξω από το Ηνωμένο Βασίλειο τους επόμενους μήνες, θα είμαι σίγουρος ότι θα εμφανιστούν κάποιες φωτογραφίες, οπότε θα τις αφήσω αυτήν τη στιγμή γιατί είναι πιο εύκολο από εμένα να λέω ότι μπορεί να καταλήξει σε μπελάδες.»

Η Hyundai Motorsport έχει ήδη αποφασίσει να παραμείνει με το i20 N για το Rally1, με την Toyota να ρίχνει όλο της το βάρος στο GR Yaris.

Παρά το γεγονός ότι και οι τρεις ομάδες έχουν επηρεαστεί από την πρόσφατη ανάκληση υβριδικών συστημάτων από τον προγραμματιστή της Compact Dynamics, η M-Sport και η Toyota κατάφεραν να συνεχίσουν το έργο τους.

Ο επικεφαλής της Toyota, Jari-Matti Latvala, δήλωσε πριν από το Ράλι Κροατίας της περασμένης εβδομάδας ότι το Yaris ήταν ακόμη «στο πρόγραμμα» για να δοκιμάσει μέχρι το καλοκαίρι, παρά την ανάκληση, ενώ ο επικεφαλής της Hyundai Andrea Adamo είναι επίσης σίγουρος για την ετοιμασία που τρέχει εντός των χρονικών περιθωρίων.

«Είναι δύσκολο να πούμε πότε θα είναι έτοιμο να τρέξει το αυτοκίνητο, αλλά όταν έχουμε κάνει περισσότερη δουλειά, τότε θα ξέρουμε πώς και πότε αυτό θα συμβεί», είπε ο Adamo.

«Υπήρξαν κάποια ζητήματα [με τα υβριδικά κιτ] που νομίζω ότι είναι αρκετά φυσιολογικό – αλλά δεν προβλέπω πάρα πολλά προβλήματα [για να προχωρήσουμε].»