Junior WRC Γερμανίας: Ονειρική νίκη για τον Tannert

Ο νεαρός Γερμανός Julius Tannert πήρε την πρώτη του νίκη για το πρωτάθλημα Junior WRC στον αγώνα της πατρίδας την Κυριακή.

Ένα αλάνθαστο Σαββατοκύριακο επέτρεψε στον Tannert να τερματίσει στην πρώτη θέση στην κατηγορία του με διαφορά πέραν των 12 λεπτών από τον πλησιέστερο του αντίπαλο αφού οι υπόλοιποι συνδιοικητές αντιμετώπισαν προβλήματα. Η επιτυχία αυτή έδωσε το δικαίωμα στο νεαρό να ανεβεί στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος οδηγώντας ένα Ford Fiesta R2T.

“Είναι φανταστικό να κερδίζεις στον αγώνα της πατρίδας σου, αυτός ήταν ο στόχος μας στην αρχή της χρονιάς,” δήλωσε ο Tannert.  “Νομίζω ότι είχαμε μια καλή προσέγγιση, προσπαθήσαμε να είμαστε γρήγοροι, αλλά επίσης και να μην κάνουμε κάποιο λάθος.

“Η Παρασκευή ήταν δύσκολη και χάσαμε χρόνο, αλλά τα πράγματα ήταν θετικά για εμάς το Σάββατο και τα χειριστήκαμε καλά.”

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Nil Solans τερμάτισε δεύτερος. Αποχώρισε την πρώτη μέρα μετά από κτύπημα που είχε σε τοίχο, αλλά κατάφερε να έχει μια εκπληκτική ανάκαμψη διατηρώντας τους 23 βαθμούς διαφορά στο πρωτάθλημα με μόλις ένα αγώνα να απομένει. Οι προσπάθειες του Ισπανού οδηγού επιβραβεύτηκαν με την κατάκτηση του τίτλου WRC3.

Ο Nicolas Ciamin ήταν στην τρίτη θέση μετά από ένα σκληρό Σαββατοκύριακο.  Προηγήθηκε την πρώτη μέρα, αλλά έχασε πολύ χρόνο μετά από έξοδο που είχε σαν αποτέλεσμα να χτυπήσει πάνω σε δέντρα.  Ακόμα ένα λάθος την Κυριακή με τον Ciam να φεύγει εκτός δρόμου, ευτυχώς καταφέρνοντας να φέρει το αυτοκίνητο του στο τερματισμό, κατακτώντας και την τελευταία θέση του βάθρου.

Τέλος ο Teddy Folb, ήταν και αυτός στους πρωτοπόρους την Παρασκευή αλλά ο Γάλλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει μετά από ατύχημα.  Επέστρεψε την Κυριακή κερδίζοντας και τις τέσσερις ειδικές.