Jeremy Seewer: Είναι χαλαρός ο Ελβετός…

Ο αναβάτης της εργοστασιακής Monster Energy Yamaha, JeremySeewer, είναι ένας χαλαρός τύπος. Φαίνεται ότι τίποτα δεν απασχολεί τον οδηγό που τερμάτισε δεύτερος στις κατηγορίες ΜΧ2 και MXGP και καθώς περιμένει τη φετινή σεζόν να επανεκκινήσει, απλά ξεκουράζεται στην Ελβετία.

Καταρχήν πως είσαι, γιατί ακούγετε ότι στην Ελβετία τελειώνει το lockdown καθώς μειώθηκαν τα κρούσματα και οι θάνατοι.

Seewer: Ειλικρινά είμαι πολύ καλά και η κατάσταση στην Ελβετία δεν ήταν ποτέ άσχημη. Κάνω σχεδόν οτιδήποτε θέλω, αλλά εντάξει, υπάρχει και ένα όριο. Έχω πίστα στο μπροστινό μέρος του σπιτιού μου και έτσι μπορώ να οδηγώ. Εξακολουθεί να είναι μεγάλη περίοδος μακριά από την καθημερινότητα μου, δεν υπάρχουν ταξίδια, αγώνες, να είμαι υπο πίεση και αυτό είναι σκληρό και μου λείπει.

Αντιλαμβάνομαι όταν είσαι οδηγός, μηχανικός, ιδιοκτήτης ομάδας ή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης απολαμβάνεις αυτό το διάλειμμα και τον καλό καιρό, όμως όλοι θέλουμε να επιστρέψουμε πίσω στη δουλειά και στον παλιό τρόπο ζωής. Μίλησα και με τον Arnaud(Tonus) και φαίνεται ότι εσείς οι Ελβετοί είσαστε πολύ χαλαροί και εύκολοι. Αυτό το έχουν όλοι οι Ελβετοί ή μόνο εσύ και ο Arnaud;

Seewer: Νομίζω ότι μόνο εγώ και ο Arnaud είμαστε έτσι, ίσως ο Arnaud είναι λίγο περισσότερο από εμένα. Αυτή είναι η κατάσταση στην Ελβετία και έτσι μπορούμε να είμαστε χαλαροί. Φυσικά σε ορισμένες χώρες η κατάσταση είναι χειρότερη. Εδώ είναι εντάξει και όλα είναι υπο έλεγχο.

Υποθέτω ότι χωρίς αγώνα την ερχόμενη βδομάδα απλά οδηγάς και το διασκεδάζεις. Πως είναι όλο αυτό;

Seewer: Πράγματι, όταν οδηγώ το κάνω μόνο για διασκέδαση. Δεν έχω καν δική μου μοτοσυκλέτα, μόνο μοτοσυκλέτες φίλων και έτσι δεν έχει νόημα να προπονηθώ ή να πιέσω για να κάνω γρήγορους γύρους, καθώς δεν έχω ούτε ιδέα πότε θα επιστρέψουμε στην αγωνιστική δράση. Υπάρχει αρκετός χρόνος για να προετοιμαστώ.

Εσείς προπονείστε κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ξεκινάτε τους αγώνες στα αρχικά στάδια της χρονιάς και συνεχίζετε μέχρι και τον επόμενο χειμώνα. Θα είναι ωραίο το γεγονός ότι απλά κάθεσαι στη ζεστό καιρό της Ευρώπης για αλλαγή χωρίς να έχεις το άγχος ότι θα τρέξεις αυτό το Σαββατοκύριακο.

Seewer: Βασικά ναι. Όταν συνέβη όλο αυτό πήρα μια μεγάλη αναπνοή και διερωτήθηκα τι συμβαίνει, όμως μετά  συνειδητοποίησα ότι όλο αυτό έχει και τα καλά του. Σαν αθλητής πάντα δίνεις τη μάχη με το χρόνο καθώς τρως, κοιμάσαι, περιμένεις τον επόμενο αγώνα, ταξιδεύεις, είσαι υπο πίεση, δεν υπάρχει χρόνος για ξεκούραση και θέλεις να κάνεις λιγότερα λάθη. Τώρα, εδώ και δυο τρείς βδομάδες απλά χαλαρώνω και ξαπλώνω στον ήλιο χωρίς να σκέφτομαι ότι πρέπει να προλάβω την πτήση ή ότι θα πρέπει να κάνω διάφορα άλλα πράγματα. Δεν κάνω τίποτε, όμως μετά από λίγο καιρό έχω την επιθυμία να κινηθώ ξανά, να αγωνιστώ, να επιστρέψω στη ρουτίνα, να με πιέζει ο χρόνος καθώς αυτό που περνούμε στο τέλος δεν είναι πολύ καλό.

Και εγώ είμαι τεμπέλης και απολαμβάνω να ξαπλώνω στον ήλιο, όμως θέλω να μου πεις ποια είναι η κατάσταση στο ημερολόγιο με τόσα διαφορετικά σενάρια, διπλούς αγώνες ή επανεκκίνηση αργότερα στη χρονιά. Εσύ τι νομίζεις με όλο αυτό;

Seewer: Δεν το σκέφτομαι τόσο πολύ καθώς αυτό είναι πολύ μακριά και δεν έχουμε επιλογή. Σίγουρα δε θα είναι πολύ διαφορετική αυτή η σεζόν από ότι είχαμε μέχρι τώρα. Νομίζω ότι το πιο λογικό είναι ορισμένοι αγώνες να γίνουν πολύ κοντά ο ένας στον άλλο, όπου θα μπορούμε να ταξιδέψουμε και να είναι ακόμα και στην ίδια πίστα, όπως για παράδειγμα στο Lommel.

Έχεις δυο χρόνια συμβόλαιο με την Yamaha, έτσι δε χρειάζεται να ανησυχείς όπως άλλοι αναβάτες οι οποίοι στο τέλος του χρόνου λήγουν τα συμβόλαια τους. Υποθέτω ότι αυτό είναι καλό, έτσι;

Seewer: Ναι, έχω συμφωνία μέχρι το 2021 και το γεγονός ότι άλλοι δεν έχουν συμφωνία για τον επόμενο χρόνο είναι κάπως παράξενο για αυτούς επειδή φέτος η χρονιά είναι πολύ παράξενη. Οι ομάδες ίσως μειώσουν τους αναβάτες για το επόμενο έτος καθώς η όλη κατάσταση θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στο άθλημα. Είναι μια δύσκολη κατάσταση και σίγουρα είναι βολικό αν κάποιος έχει ήδη συμφωνία.

Τα κρούσματα και οι θάνατοι μειώνονται και πολλές περιοχές ανοίγουν, πότε νομίζεις ότι θα μπορέσετε να αγωνιστείτε;

Seewer: Το ελέγχω, κάποιες φορές ακούω, όμως δεν ασχολούμαι τόσο πολύ γιατί αν το κάνω θα μαθαίνω πολλές διαφορετικές γνώμες και αυτό θα με τρελάνει. Έχω τη δική μου γνώμη όμως δεν μπορούμε να διαλέξουμε.

Έμαθες κάτι διαφορετικό για τον εαυτό σου αυτή την περίοδο;

Seewer: Καλή ερώτηση. Πάντα ήξερα ότι τα μικρά πράγματα είναι αυτά που έχουν μεγάλη σημασία για να είμαι ειλικρινής. Είναι δύσκολη ερώτηση και θα έχω την απάντηση όταν θα μάθω πολλά, όμως δεν ξέρω.

Και εγώ το ίδιο είμαι. Απολαμβάνω αυτή την περίοδο και είμαι και εγώ χαλαρός. O Arnaud είναι το ίδιο και απλά απολαμβάνει τα απλά πράγματα στη ζωή.

Seewer: Και εγώ επίσης, δεν έχει κίνηση στους δρόμους, ο χρόνος κυλάει αργά και είναι μεγάλη ησυχία.