Απίθανο το σενάριο επιστροφής του Vettel στην Red Bull

Ο Christian Horner πιστεύει ότι είναι απίθανο το σενάριο επιστροφής του Vettel στην Red Bull για τη σεζόν 2021, όμως είναι πεπεισμένος ότι ο Γερμανός έχει επιλογές.

Σχολίασε επίσης την αντικατάσταση του Vettel με τον Carlos SainzJr και του Daniel Ricciardo ο οποίος θα πάρει τη θέση του Sainz την επόμενη χρονιά. Οι κινήσεις αυτές κατέστησαν το μέλλον του Vettel στην F1 αβέβαιο και η πιθανότητα απόσυρσης να είναι ένα ενδεχόμενο.

Ο Vettel κέρδισε και τους τέσσερις του τίτλους με την Red Bull από το 2010 μέχρι το 2013 ενώ αποχώρησε στο τέλος του 2014 διατηρώντας όμως καλές σχέσεις με την ομάδα. Ο Horner όμως είπε ότι δε βλέπει κάποιο σενάριο επιστροφής του Vettel στην ομάδα την ερχομένη σεζόν, επιβεβαιώνοντας έτσι και τα σχόλια του Helmut Marko ο οποίος δήλωσε πίστη στους υπάρχον οδηγούς Max Verstappen και Alexander Albon.

«Νομίζω ότι είναι απίθανο αυτό το σενάριο», ανέφερε ο Horner. «Έχουμε μακροπρόθεσμη συμφωνία με τον Max. Ο Alex κάνει καλή δουλειά και έχουμε καλή δυναμική στην ομάδα. Η εμπειρία δείχνει ότι δυο πρωτοκλασάτοι οδηγοί δεν τείνουν να τα πάνε καλά και οSebastien εξακολουθεί να είναι πολύ ανταγωνιστικός οδηγός. Δε νομίζω ότι θα ήταν σωστό η ομάδα να είχε δυο πρωτοκλασάτους οδηγούς. Είμαστε ευχαριστημένοι με τους οδηγούς που έχουμε. Είμαι σίγουρος ότι είχε επιλογές αλλά αυτή που διάλεξε (Ferrari) φάνηκε ότι δε δούλεψε».

Ο Vettel φαίνεται ότι δεν έχει και πολλές επιλογές για να οδηγήσεις για κορυφαία ομάδα το 2021, με μια κίνηση να πάει στη Mercedes δίπλα στον Hamilton να είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Στη Renault υπάρχει μια κενή θέση μετά την μεταγραφή του Ricciardoστην McLaren, όμως η ομάδα ανέφερε ότι θα προβιβάσει ένα από τους νεαρούς της οδηγούς το 2021. Ερωτώμενος αν υπάρχει το ενδεχόμενο ο Vettel ακόμα και να αποχωρήσει από την F1, ο Hornerείπε: «Είναι σχετικά μικρός, είναι στα 30 του. Αν επιλέξει να μείνει προφανώς θα είναι πολύ ανταγωνιστικός. Αυτό εξαρτάτε μόνο από αυτόν. Είτε επιλέξει να συνεχίσει είτε επιλέξει να σταματήσει, αυτό που κατάφερε στην F1 είναι μεγάλο επίτευγμα. Κέρδισε τέσσερα πρωταθλήματα και είναι ένας από τους πιο πετυχημένους οδηγούς όλων των εποχών».