Jari-Matti Latvala: Λανθασμένη η κίνηση της Citroen να απομακρύνει τον Meeke στα μέσα της χρονιάς

Ο Jari-Matti Latvala πιστεύει ότι η Citroen ενήργησε λανθασμένα απομακρύνοντας τον Kris Meeke στα μέσα της φετινής χρονιάς του WRC καθώς έπρεπε να περιμένει να ολοκληρωθεί το συμβόλαιο του.

Ο Meeke, ο οποίος είχε προσληφθεί για να ηγηθεί της προσπάθειας διεκδίκησης του τίτλου για την Citroen στην επιστροφή της ομάδας στο WRC με το εργοστασιακό C3, απομακρύνθηκε απο την ομάδα μετά απο σχετική της απόφαση, με αφορμή την ασφάλεια μετά από τα πρόσφατα μεγάλα ατυχήματα.

Ο οδηγός της Toyota, Jari-Matti Latvala είναι ένας από τους πολλούς οδηγούς του WRC που μίλησαν υπερασπιζόμενοι τον Meeke.

“Είναι ένα σοκ”, δήλωσε ο Latvala. “Αυτό δεν είναι κάτι που έχουμε δει στην αγορά των οδηγών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για μένα, αν έχετε συμβόλαιο δεν το αλλάζετε, δεσμεύεστε για την χρονιά.”

Ο πρωταθλητής Sebastien Ogier θεώρησε ότι η απόφαση της Citroen ήταν «σκληρή» για τον Meeke και τον συνοδηγό του Paul Nagle.

“Είναι πάντα έκπληξη να βλέπουμε να συμβαίνει κάτι τέτοιο στη μέση της χρονιάς”, δήλωσε ο Ogier. “Δεν θέλω να κάνω κριτική καθώς δεν έχω όλα τα στοιχεία μπροστά μου, αλλά φαίνεται λίγο σκληρή η απόφαση αυτή για τον Paul και τον Kris.”

Τη συμπαράσταση προς τον Meeke έκφρασε ο συνδιεκδικητής του πρωταθλήματος και πρωτοπόρος στη βαθμολογία Thierry Neuville, ο οποίος περιέγραψε τον Meeke ως “πολύ γρήγορο και καλό φίλο”.

Ο Neuville πρόσθεσε: “Του εύχομαι καλή τύχη. Είτε τον δούμε πίσω στους αγώνες  είτε όχι, δεν ξέρω, αλλά ήταν ένας σπουδαίος οδηγός και είχε μια μεγάλη καριέρα. Η Citroen έχει πάρει μια απόφαση και δεν είναι αρμοδιότητα μας να την κρίνουμε.”

Υπάρχουν εικασίες ότι ο Meeke διαπραγματεύεται ήδη με ομάδες, αλλά παραμένει επί του παρόντος στο φετινό του πλάνο. Ο συμπατριώτης του Meeke, Elfyn Evans, δήλωσε ότι οι οπαδοί θα χάσουν την προσέγγισή που είχε μέσα και έξω απο τις ειδικές διαδρομές.

“Ο Kris είναι ένας ευθύς χαρακτήρας”, δήλωσε ο Evans.” Λέει τα πράγματα όπως έχουν και αυτό αρέσει στον κόσμο, οι οπαδοί του τον λατρεύουν και σίγουρα θα τους λείψει.

“Πρέπει να παραδεχτώ, ήταν πολύ περίεργο συναίσθημα να μην τον έχουμε στη Σαρδηνία. Ξεκίνησε την πρώτη του πλήρη χρονιά με την Citroen όταν ξεκίνησα και εγώ με την M-Sport. Προφανώς είχε πολύ περισσότερη εμπειρία απο εμένα, αλλά εγώ τον κοίταζα με σεβασμό.”