Οι οδηγοί του WRC θέλουν να απαγορευτούν τα “ηλίθια” τεχνητά άλματα

Στους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι WRCοι διοργανωτές του εκάστοτε αγώνα λανσάρουν επικίνδυνα τεχνητά άλματα που πρέπει να απαγορευτούν, σύμφωνα με τους κορυφαίους οδηγούς του WRC.

Ο Ott Tanak της Toyota αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον αγώνα και την τρίτη θέση στην οποία βρισκόταν στη Σαρδηνία την περασμένη εβδομάδα μετά από ένα περιστατικό το οποίο πολλοί θεώρησαν ότι ήταν αποτέλεσμα ενός άσχημα χτισμένου άλματος στη ειδική διαδρομή του Monte Baranta.

Το Toyota Yaris WRC του Tanak χτύπησε με το μπροστά μέρος του στο δρόμο μετά το τεχνικό άλμα, καταστρέφοντας το σύστημα ψύξης.

Ο πρωταθλητής του WRC, Sebastien Ogier, κάλεσε για μια ομοιόμορφη προσέγγιση στην κατασκεύη τεχνιτών άλματων στις ειδικές διαδρομές.

“Όλοι συμφωνήσαμε ως οδηγοί, ότι δεν είναι έξυπνο να κατασκευάζονται αυτά τα τεχνητά, μικρά, και απότομα άλματα στη μέση μιας μακριάς ευθείας”, δήλωσε ο Ogier.

“Δεν έχω τίποτα εναντίον της κατασκεύης τεχνητών άλματων, μου αρέσουν και μπορούν να κάνουν όσα άλματα θέλουν, αλλά να τα κάνουν προοδευτικά και όχι σαν ράμπα, απότομα.

“Ερχόμαστε με την έκτη ταχύτητα και είναι κακό για το αυτοκίνητο. Πραγματικά δεν θα ήθελα να κάνω αυτό το άλμα με ένα αυτοκίνητο κατηγορίας R5”.

Ο επικεφαλής της M-Sport Malcolm Wilson είπε ότι το ατύχημα τουGuarav Gill με το MRF Ford Fiesta R5, απέδειξε ότι ο Ogier είχε δίκιο για τους κινδύνους στα άλματα για τα αυτοκίνητα στις κατώτερες κατηγορίες.

“Ορισμένες προδιαγραφές για την κατασκευή των άλματων θα ήταν καλή ιδέα”, δήλωσε ο Wilson. “Ο Gaurav κατέστρεψε το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου του σε αυτό το άλμα. Δεν είναι λογικό”.

Το τεχνητό άλμα που τέθηκε ως το τέλειο μοντέλο, είναι αυτό που δημιούργησε ο Tommi Makinen στην ειδηκή διαδρομή Ouninpohja στη Φινλανδία.

“Μπορείτε να πάτε πραγματικά “Flat Out” σε αυτό το άλμα, φαίνεται καλό και είναι εύκολο για το αυτοκίνητο γιατί το φτιάξαμε χωρίς να είναι μια μικρή ράμπα”, δήλωσε ο Makinen.

“Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε κάτι αφύσικο που το μόνο που έχει σαν αποτέλεσμα είναι να καταστρέψει το αγωνιστικό.

“Για τον Ott, η ανάρτηση του δεν είχε καμία πιθανότητα μετά από αυτό το άλμα – δεν προσγειώθηκε στους τροχούς, προσγειώθηκε με τον μπροστινό προφυλακτήρα!”