Hyundai Motorsport – WRC2: Στόχος το βάθρο στην παγωμένη Σουηδία

Το Ραλι Σουηδίας θα σηματοδοτήσει την πρώτη παρουσία της χρονιάς για τις δύο συμμετοχές της Hyundai Motorsport N στην κατηγορία WRC2. Τα πληρώματα της κατηγορίας παραμένουν τα ίδια με την περσινή σεζόν, με τους Teemu Suninen/Mikko Markkula και Fabrizio Zaldivar/Marcelo Der Ohannesian να αγωνίζονται με το Hyundai i20 N Rally2.

Το φινλανδικό δίδυμο είχε εξαιρετική παρουσία το 2022, έχοντας κατακτήσει μια εντυπωσιακή νίκη στο Rally de España. Τώρα με μεγαλύτερη εμπειρία στην συγκεκριμένη κατηγορία, το δίδυμο θα ελπίζει να κυνηγήσει τον τίτλο του πρωταθλητή στην κατηγορία WRC2 το 2023. Ο 21χρονος Zaldivar έδειξε πολλά υποσχόμενο ρυθμό μαζί με τον συνοδηγό Ohannesian την περσινή χρονιά και θα στοχεύσει σε ένα θετικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με τον αγώνα στην Σουηδία.

Ο Suninen είπε: «Από την αρχή της καριέρας μου, το Ράλι Σουηδίας ήταν ένας από τους αγαπημένους μου αγώνες. Καθώς είναι η πρώτη μας φορά σε χιόνι με αυτό το αυτοκίνητο, οι δοκιμές θα είναι πολύ σημαντικές για εμάς. Ωστόσο, ελπίζω η προηγούμενη εμπειρία μου σε χειμερινές συνθήκες να με βοηθήσει να βρω μια καλή αίσθηση στο Hyundai i20 N Rally2. Οι ειδικές διαδρομές είναι σχετικά τεχνικές αλλά με γρήγορα τμήματα. Θα είναι πολύ δύσκολα, οπότε πρέπει να είμαστε στο όριο από την αρχή για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Θα χρειαστεί επίσης να είμαστε αποφασιστικοί και σίγουροι αν θέλουμε να τερματίσουμε τον αγώνα στο βάθρο και αυτός είναι ο στόχος μας».

Ο Zaldivar είπε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που οδηγώ ξανά στο χιόνι! Προερχόμενος από μια χώρα χωρίς χιόνι, ο αγώνας σε αυτή την επιφάνεια είναι πάντα πολύ ιδιαίτερος για μένα και έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στο Hyundai i20 NRally2. Αυτή θα είναι η πρώτη μου φορά στην Umeå. Δεν έχω προηγούμενη εμπειρία στις ειδικές. Ελπίζω μόνο να έχει αρκετό χιόνι για να μπορέσω να απολαύσω τη φάση τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο πέρασμα. Στόχος μας για το Σαββατοκύριακο είναι να βελτιωνόμαστε σταδιακά και πάνω από όλα να αποκτήσουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση σε αυτή την επιφάνεια, κάτι που σίγουρα θα μου επιτρέψει να έχω καλύτερους χρόνους μεταξύ κάθε περάσματος».

Ο Customer Racing Manager της Hyundai Motorsport, Andrea Cisotti, δήλωσε: «Θα είναι συναρπαστικό να βλέπουμε τα Rally2 αυτοκίνητά μας να βγαίνουν στις ειδικές για πρώτη φορά φέτος στη Σουηδία. Οι Teemu και Mikko έδειξαν την περασμένη σεζόν ότι είναι ικανοί να βρεθούν στην μάχη των πρώτων θέσεων της κατηγορίας WRC2, κάτι που ελπίζουμε να συνεχίσουν το Σαββατοκύριακο. Ο Fabrizio και ο Marcelo θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη και τη βελτίωση κατά τις τέσσερις ημέρες της διοργάνωσης. Ξέρουμε ότι έχουν καλό ρυθμό, επομένως ένα καλό αποτέλεσμα είναι σίγουρα εντός των ορίων τους. Ευχόμαστε και στα δύο πληρώματα καλή τύχη για τον αγώνα».