Hyundai Motorsport – Ράλι Σουηδίας Preview

Η Hyundai Motorsport ταξιδεύει βόρεια για το Ράλι Σουηδίας, που θα διεξαχθεί την επόμενη βδομάδα αποτελώντας τον δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, επιδιώκοντας να συνεχίσει τη δυναμική μετά από ένα σταθερό ξεκίνημα στη σεζόν στο Μόντε Κάρλο.

Ως ο μοναδικός αγώνας με χιόνι στο πρόγραμμα του 2023, το Ράλι Σουηδίας είναι μια πραγματική δοκιμασία για ανθρώπους και μηχανές. Παρά τη χιονισμένη επιφάνεια, το προφίλ των ειδικών διαδρομών καθιστούν την διοργάνωση έναν από τους ταχύτερους γύρους στο ημερολόγιο.

Τα ελαστικά με καρφιά παρέχουν αξιοσημείωτα υψηλά επίπεδα πρόσφυσης στις παγωμένες συνθήκες, ενώ οι οδηγοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα snow banks στρίβοντας στις στροφές.

Ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο όταν η θερμοκρασία είναι ελαφρώς ψηλότερη, καθώς τα snow banks μπορεί να διαλυθούν κατά την πρόσκρουση και να αφήσουν τα αυτοκίνητα εγκλωβισμένα βαθιά στο χιόνι.

Η περσινή διοργάνωση ήταν πολύ θετική για την ομάδα αφού οι Thierry Neuville/Martjin Wydaeghe εξασφάλισαν τη δεύτερη θέση στο ντεμπούτο του Hyundai i20 N Rally1 Hybrid.

Και τα τρία πληρώματα που θα αγωνιστούν στον αγώνα θα επιδιώξουν να έχουν σταθερό ρυθμό, ούτως ώστε να είναι στη μάχη της νίκης το επόμενο Σαββατοκύριακο (9-12 Φεβρουαρίου).

Ο Neuville ανέβηκε τέσσερις φορές στο βάθρο συμπεριλαμβανομένου και μιας νίκης το 2018. Μαζί με τον συνοδηγό του ευελπιστούν ότι θα πετύχουν ακόμα ένα δυνατό αποτέλεσμα μετά την τρίτη θέση στον εναρκτήριο φετινό αγώνα στο Μόντε Κάρλο.

Ο πρώτος γύρος της σεζόν ήταν μια μαθησιακή εμπειρία για τους Esapekka Lappi/Janne Ferm, καθώς προσπάθησαν να εγκλιματιστούν στην ομάδα. Οι Φινλανδοί γνωρίζουν τι απαιτείται για να ανεβούν στο βάθρο  στη Σουηδία.

Οι Craig Breen/James Fulton θα οδηγήσουν το τρίτο Hyundai i20 N Rally1 Hybrid. Το 2023 σηματοδοτεί την επιστροφή του Breen στην ομάδα μετά από ένα χρόνο απουσίας. Με συνοδηγό τον Fulton, ο Ιρλανδός θα επιδιώξει να εγκληματήσει γρήγορα με το νέο Hyundaii20 N Rally1 Hybrid.

Και τα τρία πληρώματα πραγματοποίησαν δοκιμές πριν από τον αγώνα στη Σουηδία, ενώ η Hyundai Motorsport αγωνίστηκε με τους Lappi/Ferm στο SM-Ralli Kuopio (3-4 Φεβρουαρίου), δεύτερο γύρο του Φινλαδικού Πρωταθλήματος Ράλι στα πλαίσια της προετοιμασίας τους.

Ο διευθυντής της ομάδας Cyril Abiteboul είπε: «Παρόλο που φύγαμε από τον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στο Μόντε Κάρλο λίγο απογοητευμένοι από το ρυθμό μας, μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με την κατάσταση στο πρωτάθλημα. Οι Thierry και Martin έκαναν εξαιρετική δουλειά πριν ανέβουν στο βάθρο και οι Esapekka/Janne είχαν πολύτιμο χρόνο στο αυτοκίνητο.

Κατευθυνόμενοι τώρα στη Σουηδία, στόχος μας είναι να δείξουμε βελτίωση και να επιτρέψουμε στα τρία πληρώματα μας να διεκδικήσουν θέσεις στο βάθρο. Όλοι οι οδηγοί μας είχαν επιτυχίες στο παρελθόν στη Σουηδία και από το Μόντε Κάρλο εργάζονται με τους μηχανικούς για να ρυθμίσουν το Hyundai i20N Rally1 Hybridσωστά για αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσουμε να βρούμε τη σωστή ισορροπία και να φύγουμε από την διοργάνωση με ένα δυνατό αποτέλεσμα και αρκετούς βαθμούς για το πρωτάθλημα».