Hyundai Motorsport Προεπισκόπηση – 11ος Γύρος: Ράλι Τουρκίας

Η Hyundai Motorsport στρέφει την προσοχή της στο Ράλι Τουρκίας, 11ο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος Ράλι του 2019, με σκοπό να διατηρήσει και να επεκτείνει την βαθμολογική διαφορά στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ο βελτιωμένος ρυθμός των Hyundai i20 Coupe WRC στο Rallye Deutschland δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα μετά από ένα πρόβλημα στο σύστημα μετάδοσης την Παρασκευή και ένα σκασμένο ελαστικό το Σάββατο. Η ομάδα ωστόσο κατάφερε να διατηρηθεί στην κορυφή του πρωταθλήματος με τέσσερις αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση της χρονιάς.

Στο Ράλι Τουρκίας έχουμε την επιστροφή στις χωμάτινες ειδικές σε ένα αγώνα όπου η θερμοκρασία περιβάλλοντος και οι απαιτητικές ειδικές βάζουν μεγάλη πίεση στα αυτοκίνητα αλλά και στους κινητήρες τους. Αρκετά ειδικές τρέχουν κατά μήκος της γραφικής ακτογραμμής της τουρκικής Ριβιέρας, αλλά η ομορφιά δεν ξεπερνά τον κίνδυνο: οι πετρώδης ειδικές μπορεί να είναι απαράδεκτες, βάζοντας την ταχύτητα σε δεύτερη μοίρα για μια έξυπνη τακτική.

Η Τουρκία είναι ένας ιδιαίτερος χώρος για το Hyundai ως έδρα του i20, το οποίο παράγεται στο εργοστάσιο της Hyundai Assan Izmit κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Η εγκατάσταση έχει ετήσια μέγιστη παραγωγή 245.000 μονάδων, κατασκευάζοντας τα μοντέλα i10 και i20, ενεργώντας ως πύλη της Hyundai στην Ευρώπη μαζί με το τσεχικό εργοστάσιο της.

Η Hyundai Motorsport θα αγωνιστεί με τα ίδια τρία πληρώματα με το Rallye Deutschland στη δεύτερη συμμετοχή της WRC στο Ράλι Τουρκίας. Ο Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul και ο Andreas Mikkelsen / Anders Jæger-Amland θα βρεθούν μαζί με τον Dani Sordo / Carlos del Barrio στον πρώτο χωμάτινο αγώνα ράλι για το ισπανικό πλήρωμα από το νικητήριο του αγώνα στο Rally Italia Sardegna.

Το τρίο είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει το Hyundai i20 Coupe WRC σε χώμα πριν από τον αγώνα της Τουρκίας, καθώς η ομάδα αναζητά μια ισχυρή, αξιόπιστη απόδοση της ομάδας.
Ο επικεφαλής της ομάδας Andrea Adamo δήλωσε: “Είμαστε αποφασισμένοι να δείξουμε ανταγωνιστικό και αξιόπιστο ρυθμό αυτό το Σαββατοκύριακο. Με μόνο τέσσερις αγώνες να απομένουν για να ολοκληρωθεί η χρονιά, δεν έχουμε την πολυτέλεια για τίποτα άλλο από σταθερά καλά αποτελέσματα. Και τα τρία πληρώματά μας έχουν αποδώσει καλά σε χωμάτινους αγώνες την φετινή χρονιά και θα κυνηγήσουμε την τέταρτη νίκη της χρονιάς στην Τουρκία. Δεν υπάρχει χώρος ούτε για δικαιολογία και για το μικρότερο λάθος.”

Ο Neuville δήλωσε: “Το Ράλι Τουρκίας είναι ένας δύσκολος αγώνας. Την περσινή χρονιά, είδαμε πολλά αυτοκίνητα να μην καταφέρνουν να ολοκληρώσουν τον αγώνα, συμπεριλαμβανομένων και εμάς ενώ είμαστε στην πρωτοπορία, αλλά θα πρέπει να αντισταθούμε φέτος. Το αυτοκίνητό μας ήταν πολύ ισχυρό σε τέτοιου είδους ειδικές κατά το παρελθόν, οπότε δεν μπορούμε να περιμένουμε να είμαστε εκεί. Ξέρουμε ότι πρέπει να πιέσουμε και να έχουμε ρυθμό από την αρχή, αλλά είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να είμαστε στην μάχη για νίκη.”