FMSC Rallysprint 2019: Προβάδισμα τίτλου για τον Δημοσθένους

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα το FMSC Rallysprint, πέμπτος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα αγώνων ταχύτητας, με διοργανωτή το Σωματείο Αυτοκινήτου Αμμοχώστου. Η πολύ γρήγορη χωμάτινη διαδρομή στην περιοχή του κάμπου προϊδέαζε για συγκλονιστικές μάχες μεταξύ των οδηγών τόσο για τη νίκη στη γενική κατάταξη όσο και για τη δικίνητη κατηγορία και αυτό επαληθεύτηκε και στον αγώνα.

Αυτός που κατάφερε να φύγει νικητής δεν ήταν άλλος από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, τον Petrolina ENI Racing Team Χρίστο Δημοσθένους. Ο Δημοσθένους ήταν σε μεγάλη μάχη με τον Πανίκο Πολυκάρπου η οποία κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρων των φιλάθλων καθώς οι μεταξύ τους διαφορές ήταν στα δέκατα του δευτερολέπτου και στις δυο χρονομετρημένες διαδρομές.

Ο Πολυκάρπου στην πρώτη χρονομετρημένη ήταν μόλις τρία δέκατα πιο γρήγορος και όπως ήταν τα δεδομένα όλα έμελλε να κριθούν στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή. Και οι δυο οδηγοί έδωσαν τα πάντα και είναι άξιο αναφοράς ότι ήταν οι μοναδικοί που κατέβηκαν κάτω από το 2:22.

Για ακόμα μια φορά η νίκη κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με τον Δημοσθένους να είναι ταχύτερος αυτή τη φορά (02:21.179 έναντι 02:21.752) και να παίρνει τη νίκη. Αυτό το αποτέλεσμα του έδωσε σαφές πλεονέκτημα για τον τίτλο καθώς ο έτερος διεκδικητής Πέτρος Πέτρου τερμάτισε τέταρτος στον αγώνα.

Ο Πανίκος Πολυκάρπου, ο οποίος επανήλθε στις καλές εμφανίσεις, ολοκλήρωσε δεύτερος τον αγώνα και διατηρήθηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Στη βαθμολογία ο Δημοσθένους εξακολουθεί να είναι πρώτος με 104 βαθμούς, ενώ ο Πέτρου με την τέταρτη θέση που τερμάτισε εξακολουθεί να είναι δεύτερος με 85 βαθμούς και πρέπει να γίνουν πολλά για να ανατραπούν τα εις βάρος του δεδομένα στον τελευταίο αγώνα.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Pepsis Junior. Κατάφερε να σημειώσει ανταγωνιστικούς χρόνους και στις δυο χρονομετρημένες διαδρομές και πραγματοποιώντας και αυτός πολύ καλή εμφάνιση μετά από αρκετό καιρό, δίκαια ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Ο Πέτρος Πέτρου ήθελε νίκη σήμερα ούτως ώστε να πάει στον τελευταίο αγώνα και να διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο. Οδήγησε στο όριο όμως τελικά δεν τα κατάφερε και συμβιβάστηκε με την τέταρτη θέση, γεγονός που μειώνει αισθητά τις ελπίδες του για τίτλο.

Έξι δέκατα και πέμπτος πίσω από τον Πέτρου ολοκλήρωσε ο Pieri Junior με τον πατέρα του, Δημήτρη Πιερή, να τερματίζει έκτος. Ο Γιώργος Πολυκάρπου, νικητής του προηγούμενου αγώνα, δεν κατάφερε να σημειώσει ανταγωνιστικό χρόνο που θα τον έβαζε πιο ψηλά στην γενική κατάταξη καθώς στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή αντιμετώπισε πρόβλημα με το turbo, τερματίζοντας τελικά έβδομος.

OfficialFinalResultsParalimni

Ο Σταύρος Ζήνωνος τερμάτισε στην όγδοη θέση, ένατος στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση και δη στη θέση του οδηγού ολοκλήρωσε ο Πάμπος Λαός, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Ανδρέας Τάππος.

Νέο νικητή είχαμε στη δικίνητη κατηγορία αφού αυτή τη φορά ο Θωμάς Θεοφάνους δεν κατάφερε να κερδίσει. Οι μικρές διαφορές μεταξύ των οδηγών δείχνουν πόσο πολύ ήθελαν οι πρωταγωνιστές τη διάκριση. Νικητής μετά από συγκλονιστικές μάχες αναδείχθηκε ο Χρυσόστομος Παντελή. Όντας ο ταχύτερος οδηγός και στις δυο χρονομετρημένες διαδρομές, ο χρόνος της δεύτερης διαδρομής ήταν αυτός που του έδωσε τελικά και τη νίκη.

Πολύ ανεβασμένος ήταν και ο Χάρης Ιωάννου ο οποίος διεκδίκησε μέχρι και το τελευταίο μέτρο τη νίκη, όμως δεν τα κατάφερε για μόλις πέντε εκατοστά του δευτερολέπτου και έτσι συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση.

Πολύ καλός ήταν και ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου ο οποίος παρά το γεγονός ότι σημείωσε χρόνο μόνο στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή, εντούτοις φάνηκε αρκετός ούτως ώστε να τερματίσει τρίτος. Στο ίδιο δευτερόλεπτο όμως εφτά εκατοστά πιο αργός ολοκλήρωσε ο Μιχάλης Σοφοκλέους, ο οποίος τερμάτισε τέταρτος.

Το φαβορί της κατηγορίας, ο Θωμάς Θεοφάνους, έμεινε πέμπτος μετά το πρόβλημα που είχε με το συμπλέκτη, με τους Ιωάννου Ιωάννη και Χρίστο Μαννούρη να τερματίζουν στην έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα.

Πολύ ωραίος ήταν ο προτελευταίος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα ταχύτητας, τόσο από οργανωτικής πλευράς όσο και από αγωνιστικής. Ο τίτλος θα κριθεί στο φινάλε και με τα δεδομένα όπως διαμορφώθηκαν μετά και τον πέμπτο αγώνα ο Χρίστος Δημοσθένους έχει τις περισσότερες πιθανότητες για να στευθεί πρωταθλητής.

OfficialFinalResultsParalimni

Μιχάλης Κοντογιώργης
Φωτογραφίες: Μιχάλης Κοντογιώργης/Κούλλης Κυριάκου