Hyundai Motorsport Προεπισκόπηση – 10ος Γύρος: Rallye Deutschland

Η Hyundai Motorsport επιστρέφει στην έδρα της στο Rallye Deutschland, δέκατο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος FIA World Rally Championship (WRC) του 2019, στοχεύοντας σε ένα δυνατό αποτέλεσμα και για τα τρία πληρώματά της στο δεύτερο εξολοκλήρου ασφάλτινο αγώνα της χρονιάς.

Το ράλι της Φινλανδίας ήταν μία από τις πιο δύσκολες προκλήσεις της χρονιάς για την Hyundai Motorsport, ωστόσο η ομάδα είχε καλη παρουσία στον αγώνα της Jyväskylä, καταφέρνοντας έτσι να διατηρήσει το προβάδισμα στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών με πέντε αγώνες να απομένουν.

Το Rallye Deutschland σήμανε την επιστροφή στους αμιγώς ασφάλτινους αγώνες από το Tour de Corse στα τέλη Μαρτίου μια επιστροφή σε ένα αγώνα από τον οποίο η Hyundai Motorsport κατέκτησε νίκη. Ο γερμανικός γύρος περιλαμβάνει τις ειδικές στους αμμπελώνες Mosel, τις γρήγορες ειδικές στην Saarland και τους πολύπλευρους στρατιωτικούς δρόμους. Όσον αφορά την περίφημη Hinkelsteins, αυτή μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά όταν ο απρόβλεπτος καιρός προστίθεται στα δεδομένα.

Η Hyundai Motorsport θα τρέξει στον αγώνα της Γερμανίας με τρία πληρώματα. Οι Dani Sordo/Carlos del Barrio επιστρέφουν στο τιμόνι του Hyundai i20 Coupe WRC για πρώτη φορά μετά τη νίκη στο Rally Italia Sardegna τον Ιούνιο, μαζί με τους Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul και Andreas Mikkelsen/Anders Jæger-Amland.

Το τρίο έχει δοκιμάσει το αυτοκίνητο σε άσφαλτο πριν από το Rallye Deutschland καθώς η ομάδα θέλει να συνεχίσει τη δυναμική παρουσία στην μάχη του πρωταθλήματος κατασκευαστών στους τελευταίους αγώνες της χρονιάς.

Ο επικεφαλής της ομάδας Andrea Adamo δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που αγωνιζόμαστε στην έδρα μας και χτίζουμε στην πρόσφατη καλή φόρμα μας. Ο Dani επιστρέφει για πρώτη σε αγώνα από τη νίκη του στη Σαρδηνία και ήταν πάντα στο ρυθμό του Rallye Deutschland στο παρελθόν. Ο Andrea έρχεται πίσω μετά από επιτυχημένα αποτελέσματα σε χωμάτινους αγώνες και ελπίζουμε ότι θα έχει στην άσφαλτο την ίδια ενέργεια. Πήραμε τη νίκη στο πρώτο ασφάλτινο ράλι της χρονιάς στην Κορσική και εργαζόμαστε σκληρά για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και πάλι τη νίκη στη Γερμανία”.

Ο Neuville δήλωσε: “Η Γερμανία είναι ένα πολύ δύσκολος αγώνας λόγω του γεγονότος ότι έχουμε τρεις διαφορετικές μέρες με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά. Έχουμε τους αμπελώνες, τις ειδικές στην Saarland και τις περίφημες ειδικές του Baumholder. Εκτός αυτού, ο καιρός παίζει βασικό ρόλο στο αποτέλεσμα του αγώνα καθώς οι προηγούμενες χρονιές είχαν πάντα την παρουσία βροχής. Αυτό καθιστά δύσκολο στο να επιλέξουμε τα σωστά ελαστικά. Θα προσπαθήσουμε και σε αυτό τον αγώνα όπως και στους υπόλοιπους για την νίκη”.

Ο Mikkelsen είπε: “Το Rallye Deutschland είναι ένας πανέμορφος αγώνας και θα αποτελέσει την πρώτη μας παρουσία στην άσφαλτο μετά απο αρκετό καιρό. Ο αγώνας περιλαμβάνει τρεις ημέρες αντίθεσης. Στην κοιλάδα Mosel και στους αμπελώνες είναι πολύ δύσκολες οι ειδικές, και έπειτα έχουμε τον στρατιωτικό χώρο, ο οποίος χρειάζεται έναν εντελώς διαφορετικό τύπο οδήγησης πριν από τις ειδικές στην ύπαιθρο. Όλοι είναι πολύ διαφορετικοί, αλλά ευχάριστοι. Είναι σημαντικό να έχουμε συνέπεια και να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς για να βοηθήσουμε την ομάδα να διατηρήσει το προβάδισμα της στην βαθμολογία των κατασκευαστών”.

Ο Sordo δήλωσε: “Η Γερμανία είναι πάντα ένας καλός αγώνας και είναι πραγματικά ξεχωριστός λόγω των διαφορετικών προφίλ ειδικών. Οι ειδικές του Baumholder είναι ιδιαίτερα γνωστές για τους δρόμους σκυροδέματος τους που μπορούν να φθείρουν εύκολα τα ελαστικά, καθώς και οι φουρκέτες στο Hinkelsteins. Έχω κερδίσει εδώ στο παρελθόν και βρισκόμουν στο βάθρο πολλές φορές. Συνήθως είμαι στο ρυθμό κάθε χρόνο, οπότε ελπίζω ότι αυτή την χρονιά θα είναι το ίδιο”.