Hyundai Motorsport: Οι ετοιμασίες ολοκληρώθηκαν εν όψη Αργεντινής

Η ομάδα της HyundaiMotorsportθέλει να επιστρέψει στις νίκες στον επόμενο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, ο οποίος θα διεξαχθεί στην Αργεντινή την ερχόμενη βδομάδα.

Για την Hyundaiη Αργεντινή ξυπνά πολύ ωραίες αναμνήσεις, καθώς η ομάδα κατάφερε να φύγει νικήτρια το 2016 και 2017. Πριν από δυο χρόνια ο HaydenPaddonμετά από μια εμφαντική εμφάνιση, ενώ ο ThierryNeuvilleκέρδισε τον ElfynEvansμε διαφορά 0.7 δέκατα του δευτερολέπτου, η οποία είναι η δεύτερη μικρότερη στην ιστορία του WRC.

Μετά από 12 μήνες η ομάδα είναι πρώτη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με διαφορά τεσσάρων βαθμών από την δεύτερη M-Sport. Τον προηγούμενο αγώνα στην Κορσική η Hyundaiτερμάτισε στην τρίτη θέση, όμως ο στόχος για την Αργεντινή είναι η νίκη, η οποία αν έρθει θα είναι η τρίτη συνεχόμενη.

Η ομάδα αποτελείται από τρία πληρώματα και είναι τα ίδια που έτρεξαν και στην Κορσική. Οι AndreasMikkelsen-AndersJægerθα ξεκινήσουν με το νούμερο 4, οι ThierryNeuville-NicolasGilsoulμε το 5 και οι DaniSordo-CarlosdelBarrioμε το 6. Και τα τρία προαναφερθέντα πληρώματα συμμετείχαν στις τριήμερες δοκιμές που έγιναν στην Πορτογαλία, καθώς οι δοκιμές απαγορεύονται εκτός Ευρώπης. Το οδόστρωμα ήταν παρόμοιο με αυτό της Αργεντινής και εξήχθησαν χρίσμα συμπεράσματα, ενώ για τον αγώνα στην Αργεντινή η Hyundaiθα έχει ένα άσσο στο μανίκι, όσον αφορά τη μηχανή του αυτοκινήτου.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας MichelNandanείπε. «Ήταν δύσκολο το τριήμερο στην Κορσική όμως καταφέραμε να τερματίσουμε στο βάθρο και να διατηρηθούμε πρώτοι στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Στην Αργεντινή πρέπει να αποδώσουμε τα μέγιστα, καθώς ο ανταγωνισμός είναι πολύ έντονος. Η Αργεντινή μας φέρθηκε καλά τα προηγούμενα χρόνια, καθώς κερδίσαμε το 2016 και 2017 με δραματικό τρόπο.

Η περσινή powerstageήταν κλασσική WRC, καθώς οι Neuville-Gilsoulκέρδισαν με διαφορά μόλις 0.7 δέκατα του δευτερολέπτου. Κάναμε ορισμένες βελτιώσεις και τροποποιήσεις στο Hyundaii20 CoupeWRCγια αυτό τον αγώνα, όμως γνωρίζουμε ότι και οι αντίπαλοι μας δε θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια. Ευελπιστούμε για ακόμα ένα υπέροχο τριήμερο και γιατί όχι να κερδίσουμε για τρίτη συνεχόμενη φορά.»

«Ο αγώνας της Αργεντινής είναι διάσημος και γνωστός για τους φανατικούς φίλους των ράλι, οι οποίοι δημιουργούν φανταστική ατμόσφαιρα στις ειδικές διαδρομές,» είπε ο Neuville. «Έχουμε πολύ καλές αναμνήσεις από τον περσινό αγώνα, καθώς κερδίσαμε με δραματικό τρόπο στην powerstage. Ελπίζω να έχουμε και φέτος το ίδιο αποτέλεσμα. Είναι ένας απαιτητικός αγώνας, σκληρός για το αυτοκίνητο και το πλήρωμα και δεν μπορούμε να είμαστε χαλαροί.»