Hyundai Motorsport: Μεξικό εν όψη

Η Hyundai Motorsport ταξιδεύει στο Μεξικό όπου θα διεξαχθεί ο τρίτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, με στόχο να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστική όπως ξεκίνησε τη σεζόν.


Οι δυο συνεχόμενοι τερματισμοί στο βάθρο ξεπέρασαν τις προσδοκίες της ομάδας στη μάχη που δίνει για το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Το ράλι Μεξικού είναι ο πρώτος αμιγώς χωμάτινος αγώνας της χρονιάς, με τις κλιματικές συνθήκες να είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με αυτές της Σουηδίας και του Μόντε Κάρλο.


Η Hyundai θα τρέξει και σε αυτό τον αγώνα με τρία i20 τα οποία απαρτίζονται από τους Dani Sordo-Carlos del Barrio, Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul και Andreas Mikkelsen-Anders Jæger Amland. Οι Ισπανοί, οι οποίοι κέρδισαν τον αγώνα Rali Serras de Fafe με το Hyundai i20 R5 το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, θα ξεκινήσουν με το νούμερο #6 στις πόρτες, τον πρώτο τους αγώνα για το 2019.


Το ράλι Μεξικό έχει μοναδικές προκλήσεις σε ψηλό υψόμετρο, έντονη ζέστη και χωμάτινες ειδικές οι οποίες δε συγχωρούν και αυτό αποτελεί πρόκληση και κίνητρο για τους οδηγούς, ούτως ώστε να παλέψουν για τη νίκη. Στο γραφικό σκηνικό του Μεξικού έχουν να αντιμετωπίσουν επίσης μια σειρά από εξαντλητικές ειδικές, οι οποίες θα φέρουν οδηγούς, συνοδηγούς και αυτοκίνητα στην απόλυτη δοκιμασία.


Αξιοσημείωτες ειδικές περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα. Μεταξύ αυτών είναι η El Chocolate, η οποία είναι σε υψόμετρο 2.700m και η El Brinco η οποία έχει ένα νέο άλμα για φέτος. Οι δοκιμές εκτός Ευρώπης απαγορεύονται και τα τρία πληρώματα που θα τρέξουν στο Μεξικό είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το Hyundai i20 Coupe WRC στη Νότια Ισπανία.


Η Hyundai έχει ανεβεί στο βάθρο σε προηγούμενους αγώνες στο Μεξικό και μεταξύ αυτών είναι ο πρώτος τερματισμός στην τριάδα το 2014. Ο καλύτερος τερματισμός είναι η δεύτερη θέση που πέτυχε ο Sordo πριν από δώδεκα μήνες. Στόχος είναι το φετινό αποτέλεσμα να είναι καλύτερο από τις προηγούμενες χρονιές.


Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Andrea Adamo ανέφερε: «Από τον πάγο και το χιόνι μεταφερόμαστε στις ζεστές συνθήκες του Ράλι Μεξικού, όπου θέλουμε να επιβεβαιώσουμε τα διαπιστευτήρια μας αυτή τη σεζόν. Στους δυο πρώτους αγώνες του 2019 καταφέραμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να δώσουμε αρκετές μάχες. Ωστόσο σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες πρέπει να διπλασιάσουμε τις προσπάθειες μας και να πιέσουμε λίγο περισσότερο για να καταφέρουμε να φέρουμε τα αποτελέσματα που ξέρουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε. Για τους Dani και Carlos αυτός είναι ο πρώτος τους φετινός αγώνας στο WRC, όμως έχουν ήδη ξεκινήσει τη σεζόν νικηφόρα, καθώς κέρδισαν τον τοπικό αγώνα στην Πορτογαλία με ένα i20 R5. Ελπίζουμε αυτό να έχει θετικό αντίκτυπο και στα τρία πληρώματα που θα τρέξουν στο Μεξικό.»


Από την πλευρά του ο Thierry Neuville είπε: «Κάναμε πολύ καλό ξεκίνημα φέτος, με δύο τερματισμούς στο βάθρο. Μπορεί να είναι ακόμα νωρίς στη σεζόν όμως δείξαμε ότι έχουμε το ρυθμό για να πρωταγωνιστήσουμε. Το Μεξικό όπως πάντα είναι μια διαφορετική πρόκληση. Είναι ο πρώτος αγώνας της χρονιάς που διεξάγετε σε ψηλά βουνά με ψηλές θερμοκρασίες, μια πλήρης αντίθεση με αυτές στο Μόντε Κάρλο και Σουηδία. Η μείωση οξυγόνου σε μεγάλο υψόμετρο αναγκάζει τον κινητήρα να αποδίδει λιγότερο, ενώ η ζέστη κάνει τη ζωή δύσκολη μέσα στο αυτοκίνητο για οδηγούς και συνοδηγούς. Είναι ένας αγώνας στον οποίο παλέψαμε για το βάθρο στο παρελθόν και έτσι γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε ξανά.»