Hyundai Motorsport και Thierry Neuville μαζί για ακόμα τρία χρόνια

Η Hyundai Motorsport και ο πρωτοπόρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι Thierry Neuviile υπέγραψαν νέο τριετές συμβόλαιο και έτσι ο Βέλγος θα παραμείνει στην ομάδα μέχρι και το τέλος του 2021. Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Hyundai στο WRC και στον Neuville, ο οποίος κέρδισε αγώνες με την ομάδα από το 2014. Επίσης επεκτείνετε και η συνεργασία μεταξύ των Neuvilleκαι του συνοδηγού του Nicolas Gilsoul, οι οποίοι μαζί απέδειξαν ότι αποτελούν τρομερή δύναμη στο WRC τις τελευταίες σεζόν.

Μεταξύ των καλύτερων αποτελεσμάτων του πληρώματος με τη Hyundai, είναι το πρώτο βάθρο που πέτυχαν στο Μεξικό το 2014 και ακολούθως η νίκη και το ιστορικό 1-2 που σημείωσαν στην Γερμανία, παρόλο που αναποδογύρισαν το αυτοκίνητο στο shakedown.

Το πλήρωμα είχε έντονες στιγμές με το πέρασμα των χρόνων, όπου μεταξύ αυτών είναι οι δύο νίκες με τη μικρότερη διαφορά στην ιστορία του WRC. Συγκεκριμένα θριάμβευσαν στην Αργεντινή το 2017 κερδίζοντας με διαφορά 0.7 δευτερόλεπτα και κατά σύμπτωση κέρδισαν με την ίδια διαφορά και νωρίτερα φέτος στην Σαρδηνία. Από το 2014 οι Neuville-Gilsoulμετρούν 9 νίκες, 26 βάθρα και 129 κερδισμένες ειδικές διαδρομές, αποκτώντας έτσι τη φήμη ενός από τους καλύτερους συνδυασμούς στο WRC.

Ο αγώνας της Τουρκίας είναι προ των πυλών, ο Neuville προηγείται στη βαθμολογία οδηγών με 23 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο και είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα στην πιο ανταγωνιστική της χρονιά στο WRC, η οποία προηγείται στο πρωτάθλημα κατασκευαστών έχοντας πλεονέκτημα 13 βαθμών.

Σε δηλώσεις του ο Thierry Neuville είπε, «Είμαι πολύ χαρούμενος που ανανέωσα για ακόμα τρία χρόνια με την Hyundai Motorsport. Βελτιωθήκαμε πολύ τα τελευταία χρόνια και πάντα είχα σαν στόχο να έχω διάρκεια στην καριέρα μου παραμένοντας με αυτή την ομάδα. Από το 2014 μοιραστήκαμε πολλές καλές στιγμές μαζί, όπως είχαμε επίσης και κάποιες άσχημες στιγμές. Αποκορύφωμα παραμένει η πρώτη μας νίκη το 2014 όπου από τότε καταφέραμε να πάρουμε κι άλλες νίκες μαζί. Υπάρχει μια φανταστική οικογενειακή ατμόσφαιρα και τα πάω αρκετά καλά με όλη την ομάδα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα. Μαζί με τον Nicolas, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στις επιτυχίες μας, στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε αυτή τη σεζόν με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, με απώτερο σκοπό την κατάκτηση και των δυο πρωταθλημάτων. Από κει και πέρα θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και ελπίζω να έχουμε ακόμα καλύτερο μέλλον με την Hyundai.»

Από την πλευρά του ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Michel Nandan δήλωσε, «Είμαστε ευχαριστημένοι που ανανεώσαμε τη συνεργασία μας με τους Thierry και Nicolas για ακόμα τρία χρόνια. Και οι δυο έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα WRCτης Hyundaiτα τελευταία πέντε χρόνια, βοηθώντας μας σε αυτή τη διαδρομή να κερδίσουμε την πρώτη μας νίκη το 2014 και μέχρι σήμερα φτάσαμε να δίνουμε τη μάχη για το πρωτάθλημα. Καθώς προχωράμε σε αυτή τη χρονιά, με τα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών να είναι ακόμα ανοικτά, για εμάς είναι επίσης σημαντικό το γεγονός ότι μπορούμε να σχεδιάσουμε για το 2019 αλλά και πέρα από αυτό. Οι Thierry και Nicolas αποδείχτηκαν άξιοι πρεσβευτές της Hyundai στην παγκόσμια σκηνή και είναι άξιοι σεβασμού μέσα και έξω από την ομάδα. Είμαστε ευχαριστημένοι που θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί και τα επόμενα χρόνια.»