Hyundai Motorsport: Διπλό βάθρο εντός έδρας

Μεγάλη επιτυχία θεωρείτε το διπλό βάθρο που πέτυχε η ομάδα της Hyundai στον αγώνα της Γερμανίας, με τους Neuville και Sordo να τερματίζουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Σε ένα από τους συναρπαστικότερους αγώνες της χρονιάς, τρία πληρώματα διεκδίκησαν τη δεύτερη θέση την τελευταία μέρα (Neuville, Sordo, Mikkelsen) τους οποίους χώριζαν τέσσερα δευτερόλεπτα. Η μάχη κράτησε μέχρι και το τελευταίο μέτρο και κρίθηκε στην τελευταία ειδική διαδρομή (Sauertal) η οποία ήταν και η power stage του αγώνα. Νικητής στην ειδική διαδρομή αναδείχθηκε ο Neuville, ο Sordo όμως ήταν αυτός που κέρδισε τη δεύτερη θέση με διαφορά μόλις 1 δέκατο του δευτερολέπτου. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο τρίτος οδηγός της ομάδας Hayden Paddon.2016 FIA World Rally Championship / Round 09, Rallye Deutschland 2016 / August 18-21, 2016 // Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport

Με αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα της Hyundai παρέμεινε στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με 201 βαθμούς έναντι 256 της Volkswagen Motorsport, τέσσερις αγώνες πριν το τέλος (Κορσική, Ισπανία, Βρετανία και Αυστραλία).

Οι Sordo/Marti επανήλθαν με εμφαντικό τρόπο στους αγώνες μετά τον τραυματισμό που είχε ο πρώτος, ο οποίος τον κράτησε εκτός αγώνων για ένα περίπου μήνα χάνοντας τον αγώνα της Φιλανδίας. Κατάφεραν την τελευταία μέρα να περάσουν στη δεύτερη θέση από την πρώτη ειδική του σκέλους και κρατήθηκαν εκεί μέχρι το τέλος, παρά την ασφυκτική πίεση που τους άσκησαν οι Neuville/Gilsoul.

2016 FIA World Rally Championship / Round 09, Rallye Deutschland 2016 / August 18-21, 2016 // Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport

Ο Sordo δήλωσε σχετικά: Πραγματικά είναι απίστευτη η μεταξύ μας διαφορά και είμαι πολύ ευχαριστημένος καθώς κατάφερα να τερματίσω στο βάθρο για πρώτη φορά φέτος. Φτάσαμε κοντά στο βάθρο πολλές φορές φέτος, αλλά τελικά τερματίσαμε τέταρτοι σε Μεξικό, Αργεντινή, Πορτογαλία και Σαρδηνία, έτσι είναι πολύ ωραίο που τελικά τα καταφέραμε. Μετά την απογοήτευση που δεν μπόρεσα να τρέξω στην Φιλανδία ήθελα στη Γερμανία να έχω πολύ καλή απόδοση. Δεν ήταν εύκολο με αυτές τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν στον αγώνα όμως μείναμε συγκεντρωμένοι και η δεύτερη θέση είναι η καλύτερη επιβράβευση. Το αυτοκίνητο δούλεψε πολύ καλά σε όλο τον αγώνα και εδώ πρέπει να συγχαρώ όλη την ομάδα. Έκαναν μεγάλη προσπάθεια και καταφέραμε να τερματίσουμε δυο αυτοκίνητα στην πρώτη τριάδα στον αγώνα που τρέχαμε εντός έδρας.

Οι Neuville/Gilsoul πίεσαν πολύ και κατάφεραν να τερματίσουν στο βάθρο για τρίτη φορά τη φετινή χρονιά μετά την τρίτη θέση στο Μόντε Κάρλο και την πρώτη στη Σαρδηνία. Οι Βέλγοι συνολικά κέρδισαν πέντε ειδικές στον αγώνα εκ των οποίων και τη power stage μαζεύοντας ακόμα τρείς έξτρα βαθμούς.

2016 FIA World Rally Championship / Round 09, Rallye Deutschland 2016 / August 18-21, 2016 // Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport

Ο Neuville σε δηλώσεις του είπε: Ήταν πραγματικά συναρπαστική η μάχη που είχαμε για τη δεύτερη θέση και κάναμε ότι μπορούσαμε για να την κερδίσουμε. Είμαι ευχαριστημένος με την τρίτη θέση καθώς πετύχαμε τους στόχους μας. Κάναμε πολύ καλή δουλειά σαν ομάδα σε ένα περίπλοκο αγώνα με απρόβλεπτες συνθήκες. Καταφέραμε την τελευταία μέρα να κερδίσουμε δυο ειδικές μεταξύ των οποίων και τη power stage όμως δεν ήταν αρκετό για να περάσουμε τον Sordo. Οι τρεις έξτρα βαθμοί είναι μια ωραία ανταμοιβή και ευχαριστώ την ομάδα που κατάφερε να μας δώσει ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο για τον αγώνα. Τώρα η προσοχή μας στρέφετε στον επόμενο αγώνα που θα γίνει στην Κορσική.   

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Michel Nandan δήλωσε σχετικά με τον αγώνα: Τι εκπληκτικός τερματισμός. Ξέραμε ότι τα δυο πληρώματα θα τερμάτιζαν κοντά όμως κανένας δεν περίμενε η μεταξύ τους μάχη να είναι τόσο έντονη. Μετά από 17 ειδικές διαδρομές και 300 αγωνιστικά χιλιόμετρα η μεταξύ τους διαφορά ήταν 0.1 δέκατο του δευτερολέπτου, είναι πραγματικά απίστευτο. Θέλω να συγχαρώ και τα δυο πληρώματα για την συναρπαστική και καθαρή μάχη που είχαν. Είναι υπέροχο να έχουμε δυο αυτοκίνητα στο βάθρο για πρώτη φορά στη σεζόν. Είναι πολύ καλό αποτέλεσμα για την ομάδα και μας δίνει αυτοπεποίθηση να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο καθώς ακολουθούν ακόμα δυο ασφάλτινοι και δυο χωμάτινοι αγώνες.

Ο γύρος της Κορσικής θα διεξαχθεί από τις 29 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 2 Οκτωβρίου και είναι ο δέκατος γύρος του πρωταθλήματος.

Τελική κατάταξη:

  1. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 3:00:26.7
  2. Sordo / M. Martí (Hyundai New Generation i20 WRC) +20.3
  3. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) +20.4
  4. Mikkelsen / A. Jaeger (Volkswagen Polo R WRC) +27.2
  5. Paddon / J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) +3:34.8
  6. Østberg / O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +4:31.2
  7. Lappi / J. Ferm (Škoda Fabia R5) +8:36.8
  8. Tidemand / J. Andersson (Škoda Fabia R5) +8:52.5
  9. Kopecky / P. Dresler (Škoda Fabia R5) +9:44.2
  10. Kremer / P. Winklhofer (Škoda Fabia R5) +10:10.6

Βαθμολογία οδηγών:

  1. Ogier 169  points / A. Mikkelsen 110  / H. Paddon 94  / T. Neuville 94 / J. M. Latvala 89 / D. Sordo 86 / M. Østberg 78 / O. Tanak 52  / K. Meeke 51 / C. Breen 25 / E. Camilli  23 / H. Solberg 14 / S. Lefebvre 12 / E. Lappi 12 / M. Prokop 12 / T. Suninen 8 / M. Ligato 6 / E. Evans 6 / P. Tidemand 6 / L. Bertelli 4 / K. Abbring 4 / J. Kopecky 3 / N. Fuchs 2 / A. Kremer 2 / V. Gorban 1 / K. Kruuda 1Βαθμολογία κατασκευαστών:

Volkswagen Motorsport 256  points / Hyundai Motorsport 201 / M-Sport World Rally Team 122  / Volkswagen Motorsport II 121 / Hyundai Motorsport N 96 / DMACK World Rally Team 64 / Jipocar Czech National Team 18 / Yazeed Racing 4