Hyundai Motorsport: Έτοιμη για το Μόντε Κάρλο

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι 2018 ξεκινάει το επόμενο Σαββατοκύριακο, με το ράλι Μόντε Κάρλο να ανοίγει την αυλαία για την χρονιά, σαν ο πρώτος από τους 13 αγώνες του φετινού προγράμματος WRC.

Η Hyundai Motorsport έχει καταστήσει σαφές ότι φετινός στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος οδηγών, όσο και αυτό των κατασκευαστών. Ωστόσο και οι αντίπαλες ομάδες, M-Sport, Toyota και Citroën, θέλουν τη διάκριση και αναμένεται μεγάλη μάχη μεταξύ τους.

Η ομάδα το 2018 θα τρέξει με το αναβαθμισμένων προδιαγραφών Hyundai i20 Coupe WRC, το οποίο έκανε το δημόσιο ντεμπούτο του μαζί με όλα τα αγωνιστικά του WRC κατά την επίσημη έναρξη της σεζόν στο Μπέρμιγχαμ του Ηνωμένου Βασίλειου την περασμένη εβδομάδα.

Η Hyundai Shell Mobis World Rally Team θα τρέξει στο Μόντε Κάρλο με τρία πληρώματα τα οποια αποτελούν οι Andreas Mikkelsen-Anders Jæger, Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul και Dani Sordo-Carlos del Barrio.

Ο Neuville οδήγησε στο Μόντε Κάρλο δώδεκα μήνες πριν, έχοντας εντυπωσιακή απόδοση μέχρι την πρόωρη έξοδο στην προτελευταία μέρα. Ο Βέλγος, κυριάρχησε στην Power Stage για να πάρει το μέγιστο των πέντε βαθμών ως παρηγοριά.

Το νέο  Hyundai i20 Coupe WRC 2018 έχει περάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης το χειμώνα. Τρεις ημέρες δοκιμών πραγματοποιήθηκαν βόρεια της Νίκαιας στη Γαλλία στα μέσα Δεκεμβρίου, ακολουθούμενες από τρεις μέρες πιο κοντά στο Gap το 2018.

2018 FIA World Rally Championship
2018 Birmingham Team Launch
10-11 January 2018
Hyundai i20 Coupe WRC
Photographer: Helena El Mokni
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Στη συνέχεια η ομάδα ταξίδεψε στην Ισπανία για μια ημέρα αξιολόγησης, σε μια σειρά από διάφορες συνθήκες. Και τα τρία πληρώματα που θα συναγωνιστούν στο Μόντε Κάρλο είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με το αυτοκίνητο σε στεγνή και βρεγμένη άσφαλτο, καθώς και σε χιόνι και πάγο. Αποδείχθηκαν χρήσιμες αυτές οι δοκιμές στις οποίε έγιναν διάφορα σενάρια που θα μπορούσαν να προκύψουν στις ειδικές του Μόντε.

Ο διευθυντής της ομάδας Michel Nandan δήλωσε: “Είμαστε προετοιμασμένοι για τη νέα σεζόν και έχουμε πολλές φιλοδοξίες για το πρωτάθλημα. Η απόδοση του Hyundai i20 Coupe WRC στους τελευταίους γύρους της περασμένης σεζόν, ειδικά κερδίζοντας στην Αυστραλία, μας έδωσε ένα καλό εφαλτήριο για την ανάπτυξη τον χειμώνα. Έχουμε πάρει το αυτοκίνητο και τα πληρώματα στη Γαλλία και την Ισπανία για επτά ημέρες δοκιμών τον περασμένο μήνα, σε μια προσπάθεια να δοκιμάσουμε σε συνθήκες που περιμένουμε στο Μόντε. Η ομορφιά του εναρκτήριου αγώνα είναι το απρόβλεπτo, οπότε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε. Το Autosport International συγκέντρωσε όλες τις ομάδες κατασκευαστών σε μια μοναδική εκδήλωση, η οποία παρουσιάζει τέλεια το πνεύμα της κοινότητας του WRC. Ξέρουμε ότι οι αντίπαλοι μας θα είναι τρομεροί και αμείλικτοι, έτσι πρέπει να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά. Ανυπομονούμε για τον πρώτο αγώνα ο οποίος ελπίζουμε να είναι ένα κλασικό Μόντε”.

Το Nορβηγικό πλήρωμα Mikkelsen- Jæger ξεκινά την πρώτη του πλήρη χρονιά στο WRC με την ομάδα της Hyundai Motorsport στο Μόντε Κάρλο. Στους τελευταίους τρεις γύρους του 2017, προηγήθηκαν σε Ισπανία και Αυστραλία, τερμάτισαν τέταρτοι στο ράλι GB της Ουαλίας και στόχος τους για τον πρώτο αγώνα είναι να έχουν ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο

Ο Mikkelsen δήλωσε: “Είναι εκπληκτικό να ξεκινάμε μια ολοκληρωμένη σεζόν στο WRC με την Hyundai Motorsport. Η περασμένη χρονιά ήταν λίγο απογοητευτική, γι’ αυτό ανυπομονώ για ένα έτος με πολλά ράλι και με στόχο να είμαι στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Το Μόντε φυσικά είναι μια εξαιρετικά δύσκολη πρόκληση για να ξεκινήσει μια καινούργια χρονιά, καθώς αντιμετωπίζουμε όλες τις συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης και της νυχτερινής οδήγησης, όπου ο μαύρος πάγος μπορεί να βγάλει κάποιον έξω”.

Οι Βέλγοι Neuville-Gilsoul προηγήθηκαν την περσινή χρονιά στο Μόντε Κάρλο με 51 δευτερόλεπτα διαφορά, πριν από ένα ατύχημα στην 13η ειδική διαδρομή που τους έθεσε εκτός μάχης. Ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν τις εμπειρίες από τις τελευταίες τους συμμετοχές για να πάνε καλύτερα στο φετινό πρωτάθλημα από ότι κατάφεραν το 2016 και το 2017, ξεκινώντας από ένα πολύ καλό αποτέλεσμα το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο Neuville δήλωσε: “Ο ενθουσιασμός για τη νέα χρονιά στο WRC βρίσκεται στο μάξιμουμ. Η εκδήλωση στο Μπέρμιγχαμ μας έκανε να νοιώθουμε θετικά, καθώς όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της νέας χρονιάς. Το Μόντε Κάρλο είναι ένα πολύ ξεχωριστό γεγονός, στο οποίο ακόμη και το παραμικρό λάθος μπορεί να σημάνει το τέλος του αγώνα. Είδαμε πέρυσι τι έγινε. Βρέθηκα να προηγούμαι στον αγώνα άνετα μέχρι την προτελευταία ημέρα, όταν ένα μικρό λάθος μας έβγαλε νοκ αουτ. Αυτό είναι το Μόντε, είναι μια δύσκολη πρόκληση για την αρχή της χρονιάς. Θα επιδιώξουμε να αξιοποιήσουμε όλες τις εμπειρίες που πήραμε από τη συμμετοχή μας στις προηγούμενες μας παρουσίες στο αγώνα”.